България затваря пристанищата си за руски кораби

Транспортният министър поиска оставката на шефа на НСО
Обновена: 5 мар 2022 22:42 | 5 мар 2022 22:40, Анисия Иванова
509
България затваря пристанищата си за руски кораби
Снимка: БГНЕС

България ще затвори пристанищата си за руски кораби, обяви транспортният министър Николай Събев. Това ще се случи след съгласуване с Европейската комисия.

"Министерството на транспорта потвърди възможността да бъдат затворени българските пристанища за руски флаг, защото ние имаме национален интерес войната да спре. ЕС успя да изгради достатъчно ефективна икономическа блокада и ние считаме, че това е възможгно най-ефективното в момента"

В петък Събев поиска оставката на директора на Националната служба за охрана заради напрежението на паметника Шипка на 3 март, когато премиерът Кирил Петков бе замерян със снежни топки от недоволни граждани. От предния ден НСО е била информирана за програмата на премиера и на председателя на НС, но не я е изпълнила според изискванията, категоричен е министърът.

"Хората, които искаха да протестират, бяха поставени така, че всъщност по пътя на стъпалата към Шипка имаше само 50 сантиметра. Тоест, ние трябваше да вървим почти в индийска нишка нагоре и премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими", заяви той пред БНТ.

Според Събев НСО са опитали да попречат на премиера да стигне до върха на Шипка с аргумент, че това било опасно за него.

"Сценарият е следният: идват премиерът и председателят на НС, опитват се да кажат нещо, хората ги заглушават, след това те си тръгват и не стигат до върха. Това беше сценарият на "Възраждане" и сценарият, който НСО опосредства. Благодарение на това, че Кирил Петков не спря, ние се качихме заедно и поднесохме венци и отдадохме почит. В един момент си зададох въпроса - възможно ли е НСО да бъде използвана като политически инструмент, коалиционен партньор на партия "Възраждане", каза той.

Именно заради това транспортният министър е изпратил писмо до президента, с което настоява за предсрочно прекратяване на пълномощията на началника на НСО. Заяви, че в България се води кибервойна.

Въпреки коментарите на депутати, че са били подведени от службите за сигурност за развитието на руската инвазия в Украйна, Събев заяви, че информацията на службите е била абсолютно коректна. Няма данни за останали български шофьори или граждани, които са искали да бъдат евакуирани от Украйна.

Събев подчерта, че хуманитарният полет, който прибра руски граждани от София е бил разрешен, защото не воюваме с руското население. От 180 заявили, на самолета са се качили само 70, допълни той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До : 376: В Русия ВИНАГИ е имало глад и мизерия а и скудоумие, колкото и да не ви се вярва на путинягите комунисти.
275
3
 
47
 
! Отговори
Завиждам преди 2 години
На украинците.... кога ще дойдат и тук да махнат това антибългарско, продажно, невменяемо правителство?Лично ще им забъркам по една баница. Цените на всичко - в космоса. Покупвателна способност - на дъното. Социално "министерство" - абсолютна подигравка. ( да си инвалид или да гледаш инвалид, който знае - е ад в българия). Презастрояване. Мафия. Ковид измишльотината, която за радост си отива вече. Не мислих, че някой ще бие герб по антибългарщина. Изненади всеки ден
274
2
 
37
 
! Отговори
Зелен на ски преди 2 години
А бензина мина вече трите лева . Чакаме вече за четири. Но пък въздухът е чист.
273
0
 
14
 
! Отговори
Хългъзник с идея преди 2 години
Да минираме и ние бетономутроморието си И ще си имаме само дюни . И девственици .
272
5
 
43
 
! Отговори
Пп да слушат преди 2 години
Този от Възраждане е откачалник, но е прав, че никога не са ни питали дали искаме да сме в НАТО. ЕС - Да, Нато- НЕ! Защо Европа не се отдели от този агресивен съюзник и си гледа нейните интереси! Сега нямаше Украйна да плаща цената на Американската война!
271
7
 
57
 
! Отговори
1 преди 2 години
В момента сме под тотален американски контрол. Поръчките, които изпълняваме са в тотален наш ущърб. Започваме да се излагаме много яко, скоро ще махаме коктейла белия руснак, ще гоним тия с името руси русев по улиците. Мани шегата, но ще посегнат и на паметниците и историята тия ***. Ще ни вкарат в конфликт, от който няма да се съвземем дълго време. Медиите вече ни обливат с пропаганда за ревящи украинци и невярни данни. Операцията е мирна, бият се само обучените от цру групировки.
270
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До койчо Ние ползваме САМО Еконт след тези мерки защитващи интереса ни. Доста съм сигурен, че тия, които подкрепяме ЕС сме от повечето и по-големите клиенти на Еконт. Русофилчетата освен някой ауспух втора ръка или гуми друго едва ли пренасяте чрез фирмата така или иначе.
269
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо..дъртия ***...ако не ти харесва тук хващай пушката и отивай на фронта там.
268
0
 
34
 
! Отговори
Jojo преди 2 години
Въвеждането на санкции от САЩ и други западни държави срещу Русия е подобно на обявяване на война, заяви в събота руският президент Владимир Путин на среща със служителки руските авиокомпании Явно искат да ни вкарат във война!
267
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Бензин "Петрол може да внесеш вероятно и от Марс. Въпроса е къде ще го преработиш? Нефтохим е частна фирма с известен собственик." Нали русофилите твърдяхте, че Банк ъф Ню Йорк бил собственика на Нефтохим, или когато трябва да заплашвате се "сещате" кой е истинския собственик?
266
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На милиардера не му харесва да, го освиркват и да го замерват. Ердоган така прави по на долу.
265
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Росенец, като е руски анклав кво правим?
264
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си затвориш пристанищата за руския петрол и горива ... Как ще осигуриш доставките ... *** ... Горивата вече са около 3 лева за литър ...
263
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го мислете изобщо. Досега трябваше да сте затворили пристанищата.
262
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започвам да ползвам само Еконт!
261
4
 
32
 
! Отговори
До Бензин преди 2 години
Петрол може да внесеш вероятно и от Марс. Въпроса е къде ще го преработиш? Нефтохим е частна фирма с известен собственик. Ако съм на него затварям веднага за неопределено време. Кой както иска да се оправя.никой не може да им казва с какъв петрол ще работят. Ще работят ако искат. Премиер и министри говорят и действат против бг интереси с необмислените си приказки.
260
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! С последният кораб да се маха и МУТРОфанова. Комсомолската лелка, която служи на фашиста Путин :)
259
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 371 много хора гласуваха за ПП ,истината че се заблудиха ,искаха да накажат Слави и така стана ,кой е мислил ,сегашните обещаваха правосъдие ,крадците милиони в затвора ,единственото което верно че наистина на промяната са атлантици ,но ако има други избори че последват итн
258
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия където замериха премиера им дават 1% при следващи избори. Така че това не е волята на народа.
257
4
 
34
 
! Отговори
Извод преди 2 години
Като обобщение на 90% от коментарите може да се съди, че управляващите взимат решения на своя глава, неудобрени от народа. Което след време ще им донесе и резултата. Не е възможно да те освиркват, да ти казват -не така! А ти пак да си свириш своята песен.