Ген. Попов: Войната вече не е за Украйна и Русия, а за разпределение на влияние

Конфликтът се разширява с всеки изминал ден, което не е добре
385

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война - нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир", коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "Опорни хора".

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин - дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия - не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

"Китай заема позиция, която е печеливша - когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия - тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай", каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

"Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане - за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  - ще допуснем огромна грешка", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
2
 
! Отговори
PRO SIA преди 2 години
РАДо ШУшЛЯКА Ш ви купи по 1 АУД И д аси го карате на ОЛИО. 7 лв з алитар
136
0
 
0
 
! Отговори
До 165 преди 2 години
Ех,аз никога не притежавал подобни неща.А и ,все още не съм пенсионер.
135
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Gazat skochil 25 pati, togava i bg zaplati i pensii ste skochat 25 pati li?
134
1
 
4
 
! Отговори
До 157 преди 2 години
Ако много се чудиш ще ти кажа как лесно да разбереш какъв ти е проблема.Ако никога не си бил в Русия,Ако нямаш нито един приятел руснак в телефона си на който да звъннеш в момента.Ако топ 5 на любимите ти филми не са руски, ако тип 5 на любимите ти групи не са руски. Ако топ 5 на любимите ти книги няма руски.То по скоро БКП ти е създал тая любов. Но не забравяй че децата внуците и парите на БКП винаги са в Америка.
133
5
 
2
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Това не е ли този генерал дето не знае как се марширува? Пък тръгнал анализи да прави? Рано или къснои руското знаме ще се развее над Лвов. Тогава американофилите и русофобите да видим за къде ще стягат куфари.
132
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не змам колко стотинки е рублата, но в България мъж почина след дълго чакане на опашка за олио. Той е издъхнал в магазина след блъсканица.
131
0
 
1
 
! Отговори
157 преди 2 години
Благодаря! Да,това звучи конструктивно!
130
2
 
4
 
! Отговори
WNUSI, MYRTFi skoro преди 2 години
До До 157 ама то няма нищо съветско бе.. пенсионер. Москви4 .. лада.. ги нема и нивата лада... талавизори електрон.. нема.... ко д ати обяснявам като на .. ПЕНЦИОНЕР!!!
129
2
 
4
 
! Отговори
До 157 преди 2 години
Ами и аз от мойте млади години знам: НИКОЙ НЕ ОБИЧА ДИКТАТОРИ! ЗАТОВА МРАЗИШ ВСИЧКО СЪВЕТСКО, НЕ РУСКО. МРАЗИМ ДИКТАТУРАТА, НЕ ХОРАТА.
128
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 години
Псевдовойната е за зануляване на човечеството и превръщането на хората в роби на глобалистите. Световните лидери разиграват театър и служат на един господар който налага новия ред.
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако лъсне един списък с евреи в политиката по света ще изтрезнеете.
126
1
 
5
 
! Отговори
Коментарът преди 2 години
...на този ген. ИЗОСТАВА ОТ РЕАЛНОСТТА. С ОМРАЗА И УБИЙСТВА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ НИКОГА!!! КИТАЙ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЕЧЕЛИВШ!!! Само ИКОНОМИКАТА може да повдигне стандарта на живот и Си Дзин отлично разбира това за разлика от таварищ Путин.
125
6
 
1
 
! Отговори
до 145 преди 2 години
Добре,глупав съм ..да кажем по рождение..но все пак,предполагам ,че има и глупави хора които обичат Русия..или пък може би,няма как да си глупав ако си фен на руския начин на разбиране на нещата от живота?В смисъл ако не харесваш Русия си глупав,един вид даденост,карма..Аз затова попитах,ако някои може да ми помогне ,само насоки за размисъл.Просто се опитвам да разбера.Благодаря?
124
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо спорите за стандарта на живот. Кой храни Запада? Не са ли Арабските рафинерии, Руските ресурси и газ и Китайските фабрики? Какво става когато тези 3 органа действат като едно в момента (непублично) ? Запада е робовладелец и консуматор на изтока, забравете за тоя капитализъм, основан не на реални данни за просперитет. Просто НАТО поддържаше тези високи жизнени стандарти на живот. Сега новите играчи стачкуват и ще искат своето с лихвите. Не се сърдете, това е честно.
123
6
 
5
 
! Отговори
Ми555 преди 2 години
Не, не УК отвори кутията на Пандора, а Русия!
122
4
 
7
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
До 148Нападението на Северна Корея над Южна влиза ли? Щото там руснаците също бяха. 1956 Унгария? 1968 Чехия? Американци ли бяха там? Или Американците се опитваха да морят с глад Западен Берлин? Айде бегай сега за олио в Кауфланд и не ръси мозък, че и без туй нямаш.
121
5
 
4
 
! Отговори
PRO SIA преди 2 години
като ги гледам тия КАМАзи от 60 те, да пла4а ли да се смея ли.. рушка.. примитифна РАБОТА
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
139 -ти - Аз не занм какво е "на запад", но рублата е 0,007 за долар и втора седмица руската борса не отваря! С еврото е още по-лошо в РФ! След месец-два руснаците ще пуснат фалшивки като Северна Корея и тогава "жална им майка";) Как централната банка на РФ ще се разплаща с Китай, Индия и Бразилия в рубли е много интересен въпрос!?
119
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
воината е за вас. русия да спаси славяните от гибел от язви че урайна и сащ готвят биологичкски заразни болести а вие сте слепи и глухи ни виждате ни чувате сащ иска да унищожи всички славяни и китайци
118
0
 
5
 
! Отговори
1.2 милиона преди 2 години
1.2 милиона украинци вече се пристигнали в ЕС. Очаква се да пристигнат над 10 милиона. Цената на работната ръка в ЕС ще падне драстично при такъв прилив на нова, това не са африканци, а в повечето случаи квалифицирани специалисти.