Ген. Попов: Войната вече не е за Украйна и Русия, а за разпределение на влияние

Конфликтът се разширява с всеки изминал ден, което не е добре
385

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война - нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир", коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "Опорни хора".

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин - дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия - не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

"Китай заема позиция, която е печеливша - когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия - тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай", каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

"Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане - за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  - ще допуснем огромна грешка", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
2
 
! Отговори
До ПРО СИА преди 2 години
СЕГА Е ТВОЕТО ВРЕМЕ ДА БЪДЕШ НАЧАЛНИК.СЛЕД ЦЯЛ ДЕН ГЪРЧ ГО ЗАСЛУЖАВАШ.ДАВАЙЙЙЙЙЙ!!!
156
1
 
1
 
! Отговори
чудо невиждано преди 2 години
До PRO SIAглупости,а потоците от самолети с големи гърла вкл. и милитъри как ще спреш.... или те не замрсявар?
155
6
 
10
 
! Отговори
Как ви не е срам преди 2 години
Пубери и мамини синчета? Дядо ми нито веднъж не се оплака, че е живял лошо. 4 деца е имал отгледани в пълна мизерия по вашите стандарти. Баща ми никога не е казал лоша дума за жигулата дето имахме, напротив като се сети с умиление ми казва: Като ви кача в жигулето и айде на морето, каква радост беше. Колело балканче и всички класове на реката цяло лято. Имате западни коли и вадите много пари, децата ви затвориха като кучета 2 години и си следите на дебелите г... ве и си мислите, че живеете добре
154
0
 
2
 
! Отговори
ДО ПРО СИЯ преди 2 години
ИСКАМ ПО 5 КОМЕНТАРА В МИНУТА
153
1
 
1
 
! Отговори
198 идеята за коле преди 2 години
лото не е лоша, но дори и $ 15.00 за галон да плащам няма да ми е проблем.
152
1
 
1
 
! Отговори
ДАВАЙЙЙЙЙ преди 2 години
ДАВАЙЙЙ просия ДАВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ хахахаххахахахахахахахахаххахххахахах Простако ти си шефа .Давай !!!! ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА
151
2
 
2
 
! Отговори
ЕЙ ПРО СИЯ преди 2 години
Дайавай брат .Форума е твой.Ти си шефа. Всичко тебе чакамв !: :)
150
2
 
2
 
! Отговори
ЕЙ ПРО СИЯ преди 2 години
Чакам да почнеш да се пениш.Давай ;) Искам да се забавлявам!!
149
3
 
5
 
! Отговори
8 години преди 2 години
Ако в Донбас е имало убийства на цивилни от украинската армия... значи Путин умишлено... не е направил нищо за да ги защити... Защо?
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колегата, до просия ли си се докарало. Не ти ли плаща работодателя.....
147
2
 
4
 
! Отговори
PRO SIA преди 2 години
До ЕЙ ПРО СИЯ нямам жена, просто разсъждавам. рационално, за да се спре този безумен поток от автомобили трябва да се вдигне цената на горивото което аз ли4но подкрепям. НЕИЗбежно е.. следват по високи застраховки до пълното унищожение на бензиновите двигатели, за дизелите е ясно
146
0
 
3
 
! Отговори
Ей ПРО СИЯ преди 2 години
Разбрах че си получил 5 ле бонус да си купиш 1 ботилка олио. Да черпиш!!!
145
3
 
2
 
! Отговори
PRO SIA преди 2 години
До Ей ПРО СИЯ ще те иненадам но нямам шеф!! и на мен не ми е приятно високите цени на горивата. но моге би това е единствения на4ин да се спре този .. как д аго нарека.. отвратителен поток от автомобили които еб.. маи.. на ОЗОНА и на земята като цяло... про4ети малко книги о ще разбереш.. ВАРСЕФЕВНА.. структура и строеж на земята
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе разбрахме ви опорните точки, след като европейците а не САЩ са нападнали индианците неясно колко а САЩ е нападнала великите демокрации Ирак и Либия( питайте българските медици) , значи напредналата демокрация Разия, може да обяви Украйна за фашисти и да нападне!
143
1
 
3
 
! Отговори
НЕД ЛУД преди 2 години
ссср възкръсна???? ит сиимс... си изгубил връзка с главния 'МОЗАк" ,,, нали не си ЛУД?
142
1
 
2
 
! Отговори
До 169 преди 2 години
Да,нямам приятели руснаци,не съм бил в Русия,филми не гледам.БКП - то май ще е.Благодаря за отделеното време! Здраве да е!
141
2
 
3
 
! Отговори
Ей ПРО СИЯ преди 2 години
Свърши работа най накрая при шефа .Изгърчиха те днес и сега ше си го изкараш всичко на нас !!!
140
2
 
5
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Ще ти го кажа направо.И русофобите ще си останат в България.А ти се ориентирай на време завесатае е желязо бетонна.СССР възкръсна НРБ обаче не :).Бегай вожда те вика на помощ в Москва. Търсят началник на национализирани макдоналдс :)
139
2
 
4
 
! Отговори
PRO SIA преди 2 години
ПРО сиа фалира,,, дори не искам да си изливам злобата срещу Рушките ТРОЛФОВЕ, и то преди 2 седмици..... пове4е няма да се обяснявам .. вие по добре знаете...
138
3
 
3
 
! Отговори
Подкрепям 156 преди 2 години
И искам да допълня. В стремежа си САЩ да превърне света в едно голямо село се оказа, че селото иска айфон, мощна кола и висок стандарт като на американец. САЩ имат голям проблем.