Лято 2022 пред провал: Записванията за почивки у нас са спрели

През летния сезон ще се разчита на българските туристи
13 мар 2022 20:55, Красимир Ангелов
122
Лято 2022 пред провал: Записванията за почивки у нас са спрели
Снимка: БГНЕС

Туроператори предупреждават, че записванията за летните почивки у нас на практика са спрели и след пандемията браншът навлиза в нова криза, съобщава БНР.

След започването на войната в Украйна много чуждестранни туроператори, които работят с България, анулират програмите за целия летен сезон, каза Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти:

"Западна Европа започва много внимателно да гледа на Източна Европа и на България конкретно. Предпочитат да се концентрират за пътувания към Средиземноморието, въобще към Югозападна Европа. Българските туристи също започнаха по-внимателно да предприемат пътувания, не толкова заради физическия риск, колкото заради прогнозите за една много сериозна финансова криза", посочи Горанова.

"През летния сезон ще се разчита на българските, но и на туристи от съседните страни – Сърбия, Румъния, Северна Македония", каза още тя.

Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм подчерта: "Положителни новини, положителна информация, нищо добро не ни чака, ако ние не започнем по-активно да комуникираме с пазарите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
36
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Морето ни е било посещавано от соц лагера, защото не са можели да излизат зад завесата. Отделно не е имало Африка, екзотични дестинации, дори една Турция не е имала куророти тогава. Черното ни море си е за нас, да се разхладим лятото. Някой да буква от Западна Европа, да лети дотук, да го ошмулят за нищо, нямам как вече да стане. Мутрите да си го избият от главата. А, че са застроили все едно света ще се стече на Китен, си е техен проблем. Стига са мрънкали на държавата и на всички нас, че писва
33
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърдете се на Путин. Протестирайте на Красная площадь, ако ви стиска.
32
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43Що бе тебе и нежната ти половинка като ви оправиха доволни ли останахте? Твоята да, ама май и ти? Хайде сега тичайте да ви повторят.
31
2
 
15
 
! Отговори
Е,сега вече преди 2 години
им се разката фамилията на руснаците,ще трябва да ходят на почивка в Турция;)
30
4
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нали украинците са им в хотелите по 40 лева на ден хаиде стига сте пискали
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се притестряскайте сезона ще ви го оправят украинските туристи.Такъв дълъг и доходоносен сезон никога няма да имате 100 000 туристи по 40лв са 4 милиона на ден, 120 млн. на месец. Ако пък ЕЦБ разреши да им се обменят гривните, сезонът ще бъде суперблагодатен за хотелиери кръчмари.
28
2
 
32
 
! Отговори
Да фалират преди 2 години
Да фалират всички хотелиери и ресторантьори, не ми дреме за тях, както на тях не им дремеше да българските туристи преди време и ги изгониха заради "западняците". Хайде сега да се надяват на западняците да ги извадят от фалита, а ние ще подължаваме да си ходим по Гърция, турция, Кипъри Хърватска.
27
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Които копае гроб на друг сам ще падне в него. Които прави санкции на друг сам ще ги получи. Продължавайте да се правите на сляпи до къде ни доведе Сащ и ЕС.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бизнесмян Ганчев е голям ceлтаk,даже ненадминат такъв. Морските им изпълнения съм ги позабравил,но днес на Боровец се нагледах на номера и тарикатлъци. Курортът прилича на сборище ,на едновежди гладни cepceми,
25
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте ревали,държавата ви осигурява 1200 лева на месец за всеки бежанец,няма да цъфнете с тия пари ама все пак ще сте живи!
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно аз пък знам поне 3 хотела по Черноморието, които са с резервации /неотменени/ и нямат празно място за юли, август и част от септември. Предполагам , че околните близо до тях ще са по същия начин. Малко противоречива информация се разпространява. Или пак идеята е да се наредят на държавната хранилка и да доят пари за помощи.
23
1
 
23
 
! Отговори
Без паника преди 2 години
Нали Кировците тикат по хотелите украинците. Ще закърпим сезона, той даже почна
22
4
 
14
 
! Отговори
Free преди 2 години
След посещението ми на пореден "гранд" хотел в БГ и виждайки какво предлагат и за какви пари мисля, че Май месец Гърция и Турция като махнат сертификатите по родното Черноморие ще присъстват заблудени румънци и украинци , но ако са им превели помощите за бежанци.
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами как да се записват като хотелите са пълни с украинци на държаавна издръжка. А пък който са му останали пари за почивка ще се записва я в Гърция я в Турция.
20
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия обирджии пак заскърцаха. Как може в съседни страни да ти излиза по-евтино от тук, че дори и с транспорт. В Албена ако сложиш кола при хотела в който си плащаш като поп, нищо че си гост и не само там, а на повечето места. Искат да печелят от всичко.
19
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после разни хора се изявяват ЗА войната в Украйна, защото видиш ли била освободителна. Ама с тази война, че се озовахме пак в девета глуха не ви идва на акъла, нали!
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе добре ги санкционирахме и едните и другите!
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците по курорти ли ги настаняват?
16
0
 
30
 
! Отговори
Булгар бизнесмени преди 2 години
Миналото лято наехме апартамент на нашето си море. Добре беше. Тази година пак искахме същия, че беше удобен, още от сега да го договорим. И... изведнъж ни вдигнаха цената :-) По принцип цената скочила доста, ама като за нас с 10% отстъпка, нищо, че пак по-скъпо... Така се прави устойчив туристически бизнес по български. Теглих им една майна, че ме изразниха. Ама вече Ковид няма и Гърция ей я де е
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо да има малко спокойствие като се прибера това лято във Варна.