Моряците от кораба "Царевна" най-после се прибраха в България

Не е имало никаква комуникация с ДНР, увери Теодора Генчовска
Обновена: 18 апр 2022 14:00 | 18 апр 2022 14:00, Красимир Ангелов
312
Моряците от кораба "Царевна" най-после се прибраха в България
Снимка: БГНЕС

Моряците от кораба "Царевна" кацнаха на летището във Варна. Малко след 13:00 ч. те кацнаха с правителствения самолет и бяха посрещнати от министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска.

Роднини на моряците пък ги посрещнаха на пистата.

14 български граждани и един гражданин на Украйна, възпитаник на българското военноморско училище, бяха евакуирани от пристанището на Мариупол.

Петима моряци останаха на борда на кораба по собствено желание - трима български и двама украински граждани, включително капитанът на кораба.

"По никакъв начин не е имало комуникация с т.нар Донецка народна република. Няма как да е имало такава", заяви външният министър Теодора Генчовска, след като посрещна евакуираните моряци от кораба "Царевна".

Във Варна пристигна и премиерът Кирил Петков. Той съобщи, че институциите са били в непрекъснат ежедневен контакт с моряците по време на цялата операция по тяхното извеждане.

Петков не можа да даде подробна информация за евакуацията, защото представлява класифицирана информация.

"Искам да благодаря на всички, които участваха в координацията. Сега фокусът ни е върху следващия кораб, защото имаме още един кораб в Черноморск", заяви премиерът.

"Страшно беше, война е. Много страшно", това бяха първите думи на моряците. Те разказаха, че корабът е бил поразен от осколки. Имало и пробойни по корпуса.

Българите са били ескортирани от военни, които са се държали много добре с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
19
 
2
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
И сега Копейкин за какво ще риве и ще иска оставки?
165
3
 
11
 
! Отговори
Киро е СМЕШЕН преди 2 години
ПАРТИЯТА е ПОЗОР.......... БЪЛГАРИЯ Е ФАЛИРАЛА...... ВИНОВНИКА Е: ЧЕРЕПА -РАДЕВ...
164
15
 
0
 
! Отговори
До 174 преди 2 години
После като ви горим като в Майдана и крещиш да не питаш "защо" предател гнусен
163
10
 
2
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Чудя се ин диотин ли съм или да! Май съм да. Прокремлински оратори, хайде малко се поуспокойте, или ревете за копейки на митрофанчето?!?!! Определено се определих като ин диотин.
162
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на братята руснаци! Цяла България сме им благодарни за всичко! Дано скоро отново ни освободят.
161
22
 
3
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Въпросът е, че моряците са в БГ. Сега какво, трябва да издигнем паметник на лилипутин, че не ги е застрелял ли. Прокремлински оратори, хайде малко се поуспокойте, или ревете за копейки на митрофанчето?!?!!
160
3
 
31
 
! Отговори
М преди 2 години
Иначе пълно мълчание кой е задържал българския кораб до сега, кой е ескортирал нашите моряци и бил добър и вежлив. Защо са освободени след като Мариопол вече е в руски ръце.Защо досега не са могли да напуснат пристанището. Толкова трудно ли е на нашите журналисти и на външният ни министър да кажат думата РУСНАЦИ. То бива близане ама не им ли горчи вече в устата. Кирчо и той се пише освободител. Аз пък мисля че ако руснаците не бяха превзели града моряците ни щяха още да са на кораба като щит на
159
9
 
1
 
! Отговори
Дом за нас.... преди 2 години
Не вярвам нито на нашите, нито на руснаците.Всичко е секретно.Край.Вярвам на медицинските ни сестри ,спасени от френската жена на Саркози в Либия.
158
30
 
4
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
На лъжата краката са къси. Истината излезе наяве 1. ДНР не са спасявали моряците 2. Захарова безсрамно лъжеше за да си приписва заслуги.3. Украйна е малка страна със силен народ4. Руската армия е най-слабата армия в света5. Президента Зеленски не е наркоман
157
14
 
2
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
"По никакъв начин не е имало комуникация с т.нар Донецка народна република. Няма как да е имало такава", заяви външният министър Теодора Генчовска. "Да ни благодарят, че ги спасихме, хлъц" каза Маша Захарова. Лъжи и безочие!!!!!
156
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След люта битка повече от месец и много жертви героите на Украйна освободиха българските моряци от руските терористи.
155
2
 
6
 
! Отговори
До задуйска кривда преди 2 години
Вие подчертано страдате от раздвоена дисфункция на когнитивната неспособност за самоопределяне на обществената принадлежност.
154
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Ром от Столипиново за каква класфицирана информация ни говори. Спасяването от Руски войници на моряците класифицирана информация ли е. Тоя Ром да хваща пътя за Канада и да спре да лъже като дърт *** н гал.
153
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков кога е лъгал, че да му вярваме?
152
17
 
3
 
! Отговори
Задунайска правда преди 2 години
На лъжата краката са къси. Истината излезе наяве - ДНР не са спасявали моряците и Захарова безсрамно лъжеше за да си приписва заслуги.
151
23
 
4
 
! Отговори
Грух преди 2 години
Русия ги била спасила, моля ви се. А тези осколки, които са нацъфкали кораба чии са?Да не са от гръмнал бойлер в камбуСа на кораба? Грух грух грух
150
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи по новините си го казаха, че са ги взели от СОЧИ което се пада в Русия. Нужно ли е да се крие кой ги е ескортирал и кой ги е завел до там. Няма небето да падне ако си признаете, че руски или про руски войски са ги ескортирали. Това, че не харесвате някого по различни причини, не значи, че не можете да отдадете заслуженото. Има добри и лоши хора навсякъде. Не е нужно цял ден да виете колко били лоши едните а колко добри другите. Делата им говорят по-добре от журналистите.
149
3
 
27
 
! Отговори
гост преди 2 години
КИРИЛ НЕ КАЗА БЛАГОДАРЯ НА РУСИЯ ЗА МОРЯЦИТЕ . СЕГА ВСИЧКИ *** ЩЕ ЛЪЖАТ И ЩЕ ПРОМЕНЯТ ИСТИНАТА . ЛЪЖЕЦА СИ ОСТАВА ЛЪЖЕЦ . В КРАЙНА СМЕТКА БЪЛГАРИН ЛИ Е ИЛИ КАНАДЕЦ . ИЗКАЗА МУ НА БЪЛГАРСКИ Е АБСТРАКТНО *** СЪС ФОНЕТИКО-ФОНОЛОГИЧНИ ГРЕШКИ
148
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние да не сме Сан Франциско ядещите домати с колци бе?
147
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно от къде е излетял самолета за България? Да не се окаже руско летище? Малииии, ще си навлечем гнева на Урсула!

Спонсорирани публикации