Шествия "Безсмъртният полк" у нас, протест срещу руската агресия

За Деня на победата в Пловдив ще е руският посланик Митрофанова
9 май 2022 08:50, Елка Василева
135
Шествия "Безсмъртният полк" у нас, протест срещу руската агресия
Снимка: архив, БГНЕС

Днес, в деня на годишнината от разгрома на нацистка Германия, в български градове е планирано да се състои инициативата "Безсмъртният полк". Обявени са шествия в  Пловдив, Бургас, Варна и София, предаде БНР.

В столицата има намерение за преминаване по маршрута от Паметника на незнайния воин до Паметника на Съветската армия.

Фондация "Безсмъртният полк" призовава наследници на участвали във Втората световна война да носят снимки на свои роднини, включили се в антифашистката борба.

Общинските съветници от "Демократична България" и адвокат Михаил Петров от ВМРО поискаха Столичната община да забрани шествието заради войната в Украйна.

За Деня на победата в Пловдив ще бъде руският посланик Елеонора Митрофанова.

Паралелно за тази вечер е обявена демонстрация срещу руската агресия в столицата, от 18:30 ще има поход за свобода и мир в центъра на София. Шествието ще се събере на площад "Независимост" и ще се отправи към сградата на руското посолство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият свят му се смее на шествието на жалката армия от сибирски колхозници, които не знаят в коя посока се стреля с раздясалите си калашници. А едни украински фермери с дронове им понасят катастрофални загуби на терена вече месеци наред. Какво ли остава ако колхозниците тръгват да "разчистват" нацисти в 10 пъти по-мощни откъм армия и техника държави? Не смеят, естествено. Не случайно и русофилите у нас са винаги от най-ниските, мизерни и необразовни слоеве на обществото.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олиото 7 лв честит празник идио.. ти
12
9
 
5
 
! Отговори
Bulgaro преди 2 години
....RUSIYA SHTE IZPEPELI FASHISTITE.....POBEDATA E NA STRANATA NA SILNITE!
11
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ботоксовия фашист от мАсква жалката армия май се връща обратно в Матушката в чували от фронта, както впрочем обикновено се случва. На времето една малка Унгария им стори същото, както и Финландия. Жалък, ботоксов ЛилиПутин.
10
11
 
18
 
! Отговори
Фашизма няма да мине преди 2 години
Честит 9-ти Май.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора без работа колкото искаш!
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не симпатизирам на тоя Карадая но оня ден в едно село каза самата истина че за да отклони вниманието от икономическите проблеми дори някой хора са готови да се включим във войната
7
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
*** България и този адвокат търсят 5 минутна слава и са станали за смях.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Безсмъртният полк"... се оказаха редовни смъртници в Украйна. Украинските селяни с тракторите мачкат червената армия. Че и кораби потапят. НАТО още не са влязли в Украйна, а руската армия 1/3 вече не съществува. И то "борспособната" третина. Със сигурност останалите 2/3 стават само за музейни експонати и бутафорни паради. Добре, че имат пушечно месо руснаците. Толкова са изостанали, че чак тоалетни чинии крадяли от къщите на хората. Интересно дали знаят изобщо как се използват по предназначение
5
8
 
8
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Само кютек по фашистката съсмет...)))
4
13
 
13
 
! Отговори
Пут(к)ин преди 2 години
***, днес обявявам мобилизация. От утре ви чакам на фронта. Ще има печки, перални, тоалетни чинии и копейки за всички. Някои от вас няма да оцелеят, но това е жертва, която съм склонен на направя.
3
9
 
16
 
! Отговори
кк преди 2 години
Денят на Победата е Денят на Загубата за България, Германия, Италия, Япония и няма никаква логика да се празнува в нас. Празнува се тук единствено защото сме дупедавци и винаги ще бъдем. А наказанията за прояви на неонацизъм е чиста цензура на легитимната позиция на българското правителство през онова време и трябва да се счита за опит за заглушаване на историята ни, с която трябва да се гордеем, защото тогава сме имали гръбнак.
2
15
 
17
 
! Отговори
Любо преди 2 години
Да видим кога ще празнуваме победата над нацистка Русия.
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1339 г от създаването на България от които точно 794 г източно римско, турско, руско и американско робство! Така че като ви кажат че сме свободни от 14 века помнете че половината до ден днешен не сме.