"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубав протест се получи. Следващият- пред Американското посолство.
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 52 Айде, мерси че ни осведоми, ама не схвана ли, че не ни интересува как е по цял свят? Имаме си собствено мнение, представи си!
47
26
 
21
 
! Отговори
+ преди 2 години
Ето я най-долната пасмина от небългари. Това, че веят български знамена е пълен фалш.
46
22
 
25
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Сидеров малко ви лъга, сега и Костадинов ви лепна. До преди година ревахте против Борисов, сега срещу Петков. Да се замисли човек. Политиците ли или народа като материал не става .
45
4
 
3
 
! Отговори
Хайдутин преди 2 години
До До Козяк: Ся па ще ти търся ИП адреса, дай си направо настоящия аедрес та да ти донеса армаганец!
44
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците когато горяха Българското знаме и рушяха Българските военни паметници в Одеса, нямаше никакви проблеми!! Но когато Българи нежелаят Украинския флаг да се вее над Български обществени сгради... Огромен проблем!! Защо медиите не даваха репортажи от Украинското поругаване на българските символи в Украйна, но показват и натрапват отношението към бедните Украинци, със скъпите джипове, в България?
43
11
 
16
 
! Отговори
! преди 2 години
знаме на Русия e предателство и национална катастрофа.
42
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цял свят хората са сложили знамето на Украйна на знакови места. В цял свят! Знамето на Украйна, гладкомозъчни пу_тлеропитеци, в този момент не е толкова символ на държавата Украйна, а на свободата и силата за отстояването й, на правдата, на доброто. С удоволствие ще ви гледам сеира, когато мацква бъде навряна в блатото, откъдето изпълзя, и копейките секнат. До края на годината ще се случи. И не спирам да се чудя, след като обичате повече РаZZия, що не заживеете там, в пут_лерския "рай"?
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх ги е предателите!
40
20
 
9
 
! Отговори
Тъпи сте преди 2 години
Кажи му българин и не го обиждай повече. Най-простият народ в Европа.
39
22
 
14
 
! Отговори
фашисти, почитатели преди 2 години
фашисти, почитатели и слуги на фашистка русия ca
38
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Възраждане! Единствената българска партия!
37
22
 
17
 
! Отговори
? преди 2 години
*** искат да ни убедят, че България всъщност е Русская Губерния, че руското знаме всъщност си е наше родно. Българското е само регионално, не е държавно знаме.Ще позволим ли на *** да си развяват руските байряци???
36
6
 
25
 
! Отговори
стефчо преди 2 години
Вие Българи ли сте или Окри? От 9 мил станахме 4 защото ни убииха и продадоха,честито да ви е!
35
23
 
15
 
! Отговори
За 5 рубли преди 2 години
са готови ня всичко тия смeшници.
34
21
 
32
 
! Отговори
предателство!!! преди 2 години
знаме на украйна e предателство и национална катастрофа.
33
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще го гледаме руския агент Копейкин на свобода ? Той е за ареста !
32
28
 
18
 
! Отговори
до 37 преди 2 години
Абе пич, приеми го - от *** искат да ни убедят, че България всъщност е Задунайская Русская Губерния, тъй че руското знаме всъщност си е наше, родно. Българското е само регионално, не е държавно знаме.Ще позволим ли на *** да си развяват руските байряци?!Слава Украине! Героем слава!
31
26
 
17
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Тия от възраждане са ми ясни.Бездарници.Такива съм ги биллл на закуска.Бъзливи и неграмотни.
30
11
 
13
 
! Отговори
До Козяк: преди 2 години
Тpoловете ви тук са най-големите пpocтаци, тъпaнapи и злoбари в България. Техните коментари пораждат обратния ефект и де-факто направиха "Възраждане" първа политическа сила за момента. Имам следното предложение ---- забранете на тези тpoлове да се изxoждат във форумите. Ако ми плащате по $500,000 на година мога да тpoля по медиите и ще има истински ефект. Може да ме намерите по ИП адрес.