"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете чуждите брюкселски, украински и хитлеристки знамена! Само българското знаме да остане! Ура за българското знаме!
28
28
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Договориха по-ниска цена на газта от тази на газпром и копейките по команда на рашисткото посолство се вдигнаха на протест. Искаме адресите и телефоните на хората участвали в това, както и на техните семейства. Ние ще се оправим. А *** ако някой допусне да вземе властта, 300 хиляди българи със заплати над 5000 месечно ще напуснат заедно със семействата си България. Искам да видя кой ще ви плаща данъци, ще харчи пари в блатото и ще плаща пенсии на пенсионери и политици.
27
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са новите пудели на Боко и Шиши в действие... Ако взема да изброявам по колко много неща си приличат с вече бевшите пудели на Боко - т.нар. Патриотичен фронт, ВМРО, Атака.. просто няма да ни стигне мястото. Трябва да си слепец за да не виждаш какво става
26
24
 
30
 
! Отговори
българиH преди 2 години
Украинците горяха Български знамена в Одеса, а Българите веят тяхното в София!!
25
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тоя като не ще украинското знаме, защо развява руското навсякъде?
24
20
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците горяха Български знамена в Одеса, а Българите веят тяхното в София!! Уникално умен народ!! Задлужава си последно място в Европа!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
политическо знаме e под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа.
22
31
 
36
 
! Отговори
Браво на възраждане преди 2 години
Ето, това е партия, която не се влияе от чужди политически сили, а сеинтересува само от държавата, и от нуждите на хората. Ще гласувам при следващи избори само за тях.
21
23
 
44
 
! Отговори
Z преди 2 години
Гледахте ли клипа с благодарната украинка, която каза че българите са прости, мързеливи ц***4гани!
20
26
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане!!!
19
7
 
6
 
! Отговори
безпартиен преди 2 години
на миналите митинги превратаджиите се оплакваха от полицията, сега питат къде е полицията да се намеси!
18
27
 
35
 
! Отговори
българиH преди 2 години
няма да позволя чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.
17
23
 
25
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
незнам Възраждане копейкини ли са но едно нещо е ясен факт за всеки нормален българин ПП са най-пропадналата и неадекватна парти в новата ни история та тия карат ГЕРБ да не изглежда толкова зле бе ,вие добре ли сте !Освен да слугуват на ФАщ и запада и да предават България друго не могат това са ,Тиквата поне с ганьовска хитрост се опитваще да отбива номера платноходки едно друго искат по черно море не бойни кораби !Тия са *** за народен съд ПП са за разстрел!За кой да гласувам бе за кой ???
16
29
 
26
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите. Димитър Благоев
15
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо се активизира от Козяк
14
34
 
36
 
! Отговори
Ама това преди 2 години
Протест ли било ?! Минавайки покрай тези напушени и опиянчени шебеци ,реших ,че се снима филм за зомби апокалипсис.
13
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога САЩ бомбандираха Авганистан, Ирак, Сирия и избиваха мирното население там..Нямаше техни знамена на общината. От къдя на къдя сега ще има? Да не са ни превзели Украинците, че са окачили тяхното знаме на общината?
12
33
 
28
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Папагалите от *** искали да свалят Украинското знаме от балкона на общината половината вдигнали руския флаг:):):)Новото БКП:):):)
11
24
 
16
 
! Отговори
Седеф преди 2 години
До АнонименТе не могат да съберат 100 души ти ми говориш за проценти
10
32
 
42
 
! Отговори
Възраждане-Враца преди 2 години
Създава се опасен прецедент с издигането на чуждо знаме върху фасадата на българска община! Утре ще осъмнем с турския байрак върху фасадата на десетки общински администрации в България в знак на съпричастност с турската военна операция срещу кюрдите в Сирия и Ирак! Не бива да го допускаме! Тук е България, тук важат българските закони и единствено българските интереси имат значение! Мир, работа, просперитет за отечеството!