Мариана Тошева: Украинските бежанци ни заблудиха

Хаби се ресурси - човешки и финансов, заяви тя
29 май 2022 18:53, Нели Христова
294
Мариана Тошева: Украинските бежанци ни заблудиха
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието, са заблудили властите за намеренията си. Това стана ясно от изявление на председателя на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, цитирано от bTV.

По план днес от Варна с автобуси и влакове към вътрешността на страната трябваше да тръгнат 250 души, от които се явиха само петима. От Бургас - от 300 планирани с влак отпътуваха 57 души, отчете Тошева.

Всичко беше планирано и подготвено до последния детайл, ситуацията се променяше до последния момент, обяви председателят на Агенцията за бежанците.

Информация за намеренията на бежанците от Украйна е събрана чрез анкета. Над 40 хил. от тях са попълнили въпросника.

По данни от "Гранична полиция" над 5200 украинци са напуснали страната ни през последните два дни. Предполага се, че повечето от тях се връщат в Украйна, в по-спокойни райони.

"За съжаление е факт хабене на ресурс - човешки и финансов. Това е като с фалшивите сигнали на тел. 112", коментира Тошева.

Тя предупреди, че накрая ще се наложи украинци да бъдат настанявани в бежанския център в Елхово с над 1700 места. Това е най-фаталния вариант, не искаме са прибягваме към него, но заради капризи може да се наложи, допълни Тошева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
64
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките искрено и съчувствам но където и да ги настанят пак ще и е по добре и по далеч от падащите бомби изнасилванията и глада .Верно е,че са горд и доблестен народ и все пак са на гости и трябва да се съобразяват с положението си на такива.
199
4
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богатите страни ги настаниха в лагери,а ние в петзвездни хотели по морето.Политика на продажника Киро,мисли повече за другите,а не за народа си.
198
1
 
74
 
! Отговори
Емко преди 1 година
До 205 . Хахахаха... Провери първо и тогава пиши! В Германия са настанени в общежития тип лагери,както тука настанихме сирийците. Сега германското правителство,което не тъпо, изисква връщане на помощите,оценка на автомобилите и похарчване на същата сума, отговаряща на съответната цена. В Полша - пълна проверка на данъчното съсояние.! Оказва се,че много от тях са отдали жилищата под наем в Украйна.🤔! В Швейцария, Канада,скандинавските страни-в лагери. Забравихте ли случая в Банско!🤔
197
4
 
41
 
! Отговори
Смърт на фашизма преди 1 година
Да се оплаче бабичката на Хероиновия Мустафа..
196
90
 
10
 
! Отговори
Срещу преди 1 година
.. украинските бежанци се води целенасочена кампания, целяща създаване на напрежение между тях и българското общество. Тя идва от проруските кръгове в България и има за цел да обслужи руските интереси в страната.
195
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми ако са проницателни украинките ще са видели за 3 месеца, че няма да си хванат местни мъже да ги гледат, така че се надяваме да се самоевакуират другаде. Нямам търпение да им спрат 40те лева на airbnb-тата, за да се поизчисти центъра
194
81
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цунамито от злоба и омраза на българите към бежанците ще ги помете необратимо към родната им страна. Друго няма да помогне, май :):) Ние, бантустанците, сме известни със злия си нрав...
193
7
 
65
 
! Отговори
Кои не са... преди 1 година
Заблудени били? Ай стига оправдания! Като не знаете и не можете да управлявате освободете постовете си на по- кадърни, а не да харчите народни пари заради про**ия ви моз*к!
192
4
 
85
 
! Отговори
Вива преди 1 година
Как сте заблудени от тези нагли използвачки-украинки, госпожо, държавен чиновник? Може да съм в заблуда аз и хора като мен, вие, не! Всички плащаме за тази некомпетентност! Българските пенсионери и работещите българи на минимална работна заплата отгладуваха тази помощ за украинските туристи по Черноморските хотели. Алчните хотелиери дори ги подстрекаваха как да се бунтуват, за да припечелят още на гърба на българските работещи за мизерни левчета. Как не ви е съвестно? Как допуснахте наглеците?
191
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха ... чак сега нашите бюрократи разбраха с кого си имат работа! Тепърва ще им сърбаме попарата, ако останат тук тези укрофашисти.
190
50
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Марианка *** Руските слуги в момента в който изобличат лъжите им, преминават към цинизмите като единствен "изход" от собственото си безсилие. Затова в България се давите в злоба: щото за нищо не ставате конкретно тази група.
189
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Марианка *** Ахахахахаха. АЗ УЧАСТВАМ в настаняването на украински бежанци БАШ в Германия. Кажи, пиле, обясни ми как ги "настаняват", да се посмея.
188
56
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Само в България рашистите бълват омраза и гнус в промишлени количества! Познават се лесно...По злобата която излъчват!
187
56
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 205 Ами те вече масово напускат България. Разбраха, че не са желани. Само дето от това на вас живота ви няма да стане по-добър. Злобата ще ви го прави мизерен и занапред.
186
71
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Емко В цяла Европа украинците са чудесно приети и няма това враждебно отношение, коато срещат в България. Пак се изявихме като *** на руски ботуши, даже и по такъв въпрос акто помощ за бежанци.
185
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото повикало,такова се обадило.Щом не са доволни,да излизат на квартири и да си плащат.Другият вариант са бежанските лагери.Или обратно в Украйна.
184
2
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом и тази държавна чиновничка, дето е сложена да ги обслужва, обгрижва и да им изпълнява прищевките, напоследък не издържа и се изпуска с половин уста какво представляват "скъпите ни гости", можем да си представим каква е реалността...
183
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Бога, хора, какво ги жалите тия туристи? Западна Украйна е територия 3 пъти по-голяма от България, там е спокойно, да си ходят в родината и толкова.
182
2
 
72
 
! Отговори
Емко преди 1 година
Така и не провери НИКОЙ от вас,госпожо,как са настанени в другите страни и какви ги вършат "бежанците"! Знаете ли какво се случва в Германия,Полша, Испания? Май не. Цяла Европа е пропищяла от наглостта им,но ние тука сме по католици от папата. Време е да си сверите часовниците с другите и да твърдите малко тона. Както правят германците в момента..
181
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не на влакове, трябваше на самолети да ги натоварим всички до един, право към слънчева Калифорния, халал да са му на Бай Дън :)