Перущица със сигнал до прокуратурата за снимките на Рут Колева

Въпросната певица дали е прочела какво е мястото, питат жителите
Обновена: 5 ное 2022 23:09 | 4 ное 2022 21:10, Анисия Иванова
176

Сигнал до прокуратурата срещу фотосесията на Рут Колева. На снимки, разпространени и в социалните мрежи, тя позира предизвикателно за модно списание, качена върху мраморен саркофаг, в който са телата на загиналите в Априлското въстание. Костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения".

Фанка, която е родена в града и цял живот е учител, определя фотосесията като недопустима.

"Това е жива подигравка с Перущица и историята ни. Колкото и да иска да си направи реклама на това място, аз го чувствам като унижение за града ни, защото това тук е историческо селище - толкова хора са загинали и ние ще правим тези неподходящи снимки", възмущава се Фанка.

Още по темата

След като фотосесията предизвика вълна от негативни коментари Рут Колева изтри снимките от профилите си. Въпреки това Община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Новините On Air, че това поведение е обидно за потомците на загиналите.

"Достъпът до паметника е свободен и всеки би могъл да отиде да се снима и да го посети, в което няма лошо, но грозен е начинът, по който са направени снимките, позите ... въобще е недопустимо. Смятам, че е абсурдно и много ми се иска всички медии да спрат да коментират случая, защото смятам, че всяко коментиране е една реклама и дори и лоша, популяризира случая, певицата и това поведение", заяви кметът Мария Вълканова.

Хората в Перущица определят случилото се като абсурден акт към българската история.

"Въпросната певица не знам дали е прочела преди това какво място е и защо е направено и по-скоро е неинформирана. Според мен е редно да се свалят и да не се използват повече тези снимки и най-малкото да има публично извинение", заяви местен жител.

Екипът на Bulgaria ON AIR потърси Рут Колева и главния редактор на модното списание, но те отказаха коментар. Под предлог, че е в чужбина, от реакция се въздържа и фотографът Никола Борисов.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и оператора Нешо Миладинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В стремежа за оригиналност се вършат големи простотии.
60
1
 
54
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
Как може да паднеш толкова ниЗко?!
59
0
 
43
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
ДОБРОТО СЪЩО ТРЯБВА ДА ИМА ЮМРУЦИ. ИЛИ СПРАВЕДЛИВОСТ, ОБЛЕЧЕНА В ЗАКОНИ. ДА НЕ Е БЕЗСИЛНО ПЛЯМПАНЕ САМО. ПОДИГРАВКАТА С ИСТОРИЯТА НИ Е ЗА СЪД!
58
2
 
30
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
Възмедие отгоре? Бог работи чрез хората! Бог няма ръце, за да дава възмездие. Всеки получава точно тази съдба, която сам си изработи и сам си заслужи. Рут няма да бъде изключение. Тя дори не съзнава колко надолу е потънала. Но тя самата трябва да се осъзнае, с малко наша помощ.:)
57
0
 
42
 
! Отговори
Честно казано преди 1 година
Беше ми непоносимо да гледам какво прави Рут на това свещено място, невъобразима отврат ме обзе... Нима такова падение може да съществува?!???!
56
0
 
31
 
! Отговори
Предлагам преди 1 година
...да направим същото, което прави Рут ПРЕД ВХОДА НА КЪЩАТА Й. СПРАВЕДЛИВОСТ Е НУЖНА!!! Който гнус прави - в гнус живее и умира!
55
0
 
27
 
! Отговори
До Представям си преди 1 година
Или в Израел... Преди време една подобна на нея па.ча.вра си беше позволила да си покаже трътката на входа на църквата "Света София" в Константинопол... Кога ще има възмездие от горе за такива?
54
0
 
36
 
! Отговори
Представям си преди 1 година
....какво щеше да се случи с Рут Колева, ако се беше подиграла по същия начин с мемориалите в Турция. Или в Русия.
53
0
 
27
 
! Отговори
Капут колива преди 1 година
Ялова нещастница и мърр шааа световно неизвестна
52
0
 
25
 
! Отговори
ПЕРУЩИЦЕ преди 1 година
...БЛЕДНА, ГНЕЗДО НА ГЕРОИ!!! СЛАВА, ВЕЧНА СЛАВА НА ЧЕДАТА ТВОИ!!! ПОКЛОН ПОКЛОН ПОКЛОН!!!
51
0
 
35
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Рут трябва да се извини Не само на потомците на загиналите, но и на целия бг народ заради обидата с ИСТОРИЯТА НИ!!!! ГНУСНО Е!
50
0
 
27
 
! Отговори
Мръсницата не е преди 1 година
изтрила снимките от профила си, нито се срамува или съжалява искрено за позорната си постъпка, така че не лъжете хората, журналисти от България он ер!
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щях да пиша нещо но прочетох коментарите.Доволен съм!"Само корвите са по-вече от китайците"-стара амстердамска поговорка!
48
0
 
26
 
! Отговори
awe преди 1 година
проста певачка /не пее лошо/ ама е куха лейка от всякъде
47
1
 
35
 
! Отговори
Рут Колева е преди 1 година
набедена певачка, пропаднала и без капка морал, чест и свян женичка. Активна привърженичка на феминистките
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батак е малък, но много красив родопски град. Чист планински град, чист въздух, прекрасна природа, въздухът ухае на Българщина. Аз и моето семейство преди няколко години посетихме Батак и се поклонихме в църквата - костница "Света великомъченица Неделя". След това се поклонихме в храма "Успение Богородично". Има и исторически музей. От Батак имаме само добри и скъпи спомени.
45
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Името на тази па-чавра НЕ е Българско, а Еврейско. За вярата не знаем каква е, но това, което е направила, е грях, кощунство и престъпление. Да й се отнеме Българското гражданство!
44
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Библейската светица и личност Рут е била прабаба или баба на еврейския свети пророк и цар Давид. Тая татуирана и набедена за певица па-чавра, която си позволи да се изгаври с Българското, е недостойна да носи това име.
43
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батак и Перущица са исторически светини за България! Батак е много красив, малък планински родопски град. Поклон пред подвига и мъченичеството на батачаните за свободата на България! Прави са жителите на Перущица, не трябва хора с нисък морал като тази интернационална блудница и развратница Рут Колева да сквернят тези значими за българите и българската памет исторически места!
42
25
 
0
 
! Отговори
Тео Mинeтa преди 1 година
Но как може? Какво е това закостеняло мислене?!