Ѕрокер: »ма спад на сделките в —офи€

»ма повишение на цените на имотите
11 ное 2022 16:03, –осен —тойчев
42
Ѕрокер: »ма спад на сделките в —офи€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

–егистрира се спад в бро€ на сключени сделки в —офи€, това каза брокерът ’ристо —пасов в ефира на Ќова Ќюз.

“ози факт не означава, че цените на недвижимите имоти ще започнат да спадат, каза той.  ъм днешна дата пада покупателната възможност на хората, те пест€т от големи харчове и са по-взискателни при избор на жилище, об€сни брокерът.

ќще по темата


÷ените достигнаха високи числа, защото себестойността на квадратен метър се е увеличил, об€сни —пасов. Ѕрокерът каза, че за последната година цените на жилищата се повишиха с 25%.
 
ѕродължават инвестициите в строителството, цените също се продължат да растат, завърши той.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


42
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
35
2
 
13
 
! ќтговори
¬анко преди 1 година
ƒобро утро на всички.“ази година брокерите,стройтелите и инвеститорите ще посрещнат не 2023 а 2008 умножена по три - поради прости€ факт,че балона вече е станал дерижабал!?!?!?
34
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—ъс ц€лата инфлаци€ златото тр€бваше да е стигнало 3000$. “а и това не е решението
33
1
 
7
 
! ќтговори
√лас от тъд€а преди 1 година
Ћошо н€ма да се купи имот, но в тези панелни прерии си е мазохизъм. ∆иве€ в апартамент с гледка от всички прозорци, във входа от 8 апартамента, четири са празни и въпреки това си търс€ н€каква къщичка, защото не ми се живее в блок. ѕък като вид€ как живе€т в —офи€ и ми става лошо
32
11
 
0
 
! ќтговори
ƒо CXX преди 1 година
 акъв кеш ше пазиш, като всеки ден се обезцен€ва?!? јко се готвите за война, купете злато. ѕо време на война ,кешът става шума.
31
11
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“о и преди 10 г. пак се говореше за спукване на имотни€ балон и затова хората не купуваха ! » по-скъпо ще става ! —тига сте писали коментиращите глупости !!!
30
2
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
» да дам четвърт милион за апартамент в това нещо на снимката ...
29
10
 
8
 
! ќтговори
ƒо 29 преди 1 година
≈ този път н€ма да познаеш. :-) ‘≈ƒ и ≈÷Ѕ не са спрели да печатат пари. «а разлика от предни€ път, този път парите влизат през ƒ÷ -тата, а не директно през банковата система.  аквито и лохви да сложат, дикато печатат пари, ще има инфлаци€. Ћошото е, *** не могат да спрат да печатат, защото ще има фалирали държави. ÷ените на нито един продукт или услуга н€ма да спаднат. ќще по-малко на имотите.
28
2
 
7
 
! ќтговори
??? преди 1 година
ѕри кризата от 2009 година, минимума при жилищата беше през 2012 година, когато в —офи€ средната цена на квадратен метър е била 720 евро. —ега колко е?!
27
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—пад, срив, цени,... жонглира се с пон€ти€та, но не се вниква какво става. ќбикновено при криза се промен€ профила на купувача на имоти - хората с по-ниски доходи спират да купуват, със средни доходи намал€ват покупките, а с високи доходи продължават както преди. “ова се отраз€ва на жилищата, които са обект на сделките. ћалките жилища почти не се купуват, а се купуват по-големите жилища. ÷ената на квадратен метър при по-малките жилища е по-висока в сравнение с по-големите и средната цена пада...
26
4
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ќт спад ще премине в срив, прогнозата ми е поне 30%, аз р€дко не познавам.
25
1
 
16
 
! ќтговори
Ѕ≈Ћ≈¬ преди 1 година
в момента, в който войната в ”крана приключи, инфлационни€ натиск ще спадне. —ъщевременно лихвите по депозитите ще се вдигнат с 2-3% и много хора ще предпочетат да държат парите си в банка. всичко това ще доведе до значителен отлив от имотите и постепенно поевтин€ване. —ега е добре да се продава — Џѕќ.
24
1
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
2009-2010 год. цените на имотите в —офи€ паднаха с 38%. Ќище не изключва това да се повтори. ѕазара е цикличен, сега €вно навлизаме в период на спад, който може да продължи н€колко години
23
3
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќе купувайте ,никой не знае какво ще стане с лихвите ,не в€рвайте на този брокер.¬карайте му името в търсачката,излиза със снимка ,служител на фирма “итан пропърти с,агенци€ за имоти в —офи€.–аботи на комисионна,≈вропейската банка каза че следващите години кредитите само ще поскъпват,вноските ще са само нагоре,не в€рвайте на брокер за цените на жилищата,това са измамници,не се лъжете не купувайте на тези извратени цени в момента
22
2
 
22
 
! ќтговори
ћен преди 1 година
32 хил. души загубили работа за 3 месеца. —лед имотни€ бум брокерите намалели с 2,2%.“ака започва всеки спукан имотен балон по учебник
21
3
 
22
 
! ќтговори
ћен преди 1 година
ћного €сно че ще започнат да спадат и това е само началото. Ћихвите като се вдигнат, кредитирането ще се свие и ще спре. јко икономиката леко глътне вода - още една вълна на долу. јко както четох скоро ограничат наистина плащането под масата на нереални цени, дирекно 50% спад може да видим дори и за по-малко от година.
20
4
 
24
 
! ќтговори
јз  очо преди 1 година
ѕри спукването на балон първата последица е спад в сделките и задържането на цените. — течение на времето започва спада на цените, защото имотни€т пазар е най бавно реагиращи€т от всички други пазари. “ака че задържането на цените в момента е напълно нармално, но то н€ма да е задълго, цените се качват по стълбите и падат с асансьора
19
2
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“итани, точно тези продадоха вече капариран от мен имот за н€колко сребърника повече. ’вала да им е, поне ми върнаха капарото. » да, палачинката скоро ще се обърне и в другата компани€ с подобно име може и да ви се отвори парашута да правите огледи на софийските кофи за смeт.
18
20
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
—делките са паднали, защото никой не му се рискува да продава или ако продава то се презастрахова със солидна надценка, балони сънуват само гладни шпинги и то от поне 20 години насам. —лед като всичко се удвои е нормално 3к евро квадрата скоро.
17
7
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕродадохме си имота в центъра на —офи€ преди н€колко години и напуснахме страната. —ега живеем в прованса на —редиземноморието до един лозов масив. √овор€ с познати в —офи€, купили имот преди 2 години.  азват ми, че в квартала им продължава интензивно строителство, въпреки че посто€нно изглежда с€каш повече н€ма накъде. ѕари да ми дава човек, не бих се върнала да живе€ в —офи€.
16
2
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
’ората пазаруват от брошури и промоции какви имоти какви апартаменти???