Сигнал: Нещастието да си куче в приюта на Екоравновесие

Как и къде изчезват парите, отпускани за приюта в Долни Богров
15 ное 2022 22:52, Анисия Иванова
76

Снимка: Helpbook

12
Кучетата имат проблеми с нас, или ние с кучетата? В платформата на Helpbook.info редовно се спираме на сигнали за бездомни кучета, които са агресивни, за недобросъвестни собственици на домашни любимци, но има изоставени и прибрани…

Прибрани, но дали и обгрижвани? В платформата ни изпратиха фрапиращи снимки и клипове, на които се вижда в какви ужасни условия пребивават кучетата от приюта в Долни Богров. И се задават резонните въпроси как Екоравновесие използва парите, отпускани от държавата за тяхното изхранване.

Скъпи институции - БАБХ и Екоравновесие, нашите потребители, които са меко казано възмутени, съобщават, питат и се надяват на адекватна реакция от вас, съответно и благоприятна развръзка. Ето какво ни пишат:

"Едва ли има нужда да описвам в каква мизерия и глад живеят кучетата в тази институция, тъй като вие добре го знаете. Болни, гладни, измръзващи. Това не е приют, а концлагер. В една "европейска" държава е недопустимо такова варварско отношение към живи същества. Не е ли време да се направи проверка и да се установи как точно се полагат грижи за животните и КАК точно се харчат парите, отиващи от държавата към тази институция?" 

Ужасяващи условия за кучетата в Екоравновесие! Нехуманно отношение към животните! Безстопанственост! Моля да бъде назначена проверка, която да провери на място в какви условия живеят животните и как се разходват средствата, отпускани от държавата за тяхното отглеждане! Там явно се назначават хора без хуманно отношение към животните", завършва сигналът.

"Прикачвам снимки и клипчета от състоянието в приюта Екоравновесие, Долни Богров, което е трагично. Думите са излишни. Както ветеринарът сам ни каза, много кучета няма да оцелеят зимата, но те самите имат лимитирани средства въпреки милионите общински пари. Храната е оскъдна, най-евтината, клетките са мръсни, в някои дори плъхове могат да се видят, а кучетата се разхождат само от доброволци понякога и някои само. Единствения приют в Европа, където куче може да остане 7+ години, докато смъртта го освободи. Помогнете, за да има отчет на финансите за приюта и отговорните да понесат своята отговорност и да има подобряване на условията там. Кучетата са по-добре на улицата, отколкото в този концлагер, а парите изчезват", пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Niki част 5 .Дават се по 2 хапчета доксициклин на ден поне някои втеринари за друга болест/анаплазма/ ако кучето е едро дават три на ден .Че за тия кучета братчетата от снимката от клетка А 11 в Богровският приют да продължа. Останалите две подобни кучета братчета ги преместиха преди около 2 месеца в стационара зад ветеринарите .Едното почина преди около половин месец,.Късно започна лечението му, едва след настояване на доброволци му е направен тест и то чак през октомври ,когато се оказва
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Niki част 4 продължение.Казват ветеринарите в приюта ауууу много скъп тоя адвокейт що си давате парите.А тая схема на лечение на дирофилярията е одобрена в клиниките и има подобрили състоянието си и излекувани кучета с дирофилария в практиката на вет.медицина и свидетелстват за това хора с опит лекували дирофилария.Има и друга схема на лечение на дирофилария,но тя е скъпа и непостижима и някои ветеринари не я прилагат казват инжекциите са рисковани и могат да увредят черният дроб на кучето и
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Част 3 .Niki Продължение:До адвокейт не е известно дали се е стигнало да му сложат,просто един от доброволците каза че въпреки,че му е даван доксициклин е починало. Доброволци са наблюдавали случая за жалост само за едно куче тия се заинтересуват и набелязват да му се дава доксициклин,като Ирена зам.директорката и тя знае за провежданото лечение.Адвокейт естествено,че няма и не се доставя от държавата за приюта,струва сега около 30 лв в завис.от кг на кучето 1 бр.пипетка.Там някои ветеринари .
21
1
 
3
 
! Отговори
Niki преди 1 година
Част 2.Niki -Да продължа за ситуацията с 5 тте болните кучета от тая клетка.От тези 5 болни кучета за едно донесоха тест лятото,даван му е доксициклин тестът е показал дирофилария,но явно лечението е закъкняло или кучето е било вече в напреднал стадий болестта е тежка червеи в сърцето и кръвта и въпреки ,че са му давали 1 доксициклин кучето умира.Лечението по тая схема е 1 месец всеки ден се дава доксициклин и после 1 година адвокейт капки 1 път месечно. Адвокейт не е известно дали са му ...
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така е както е описано в статията и сигнала.Това куче на снимката всъщност е едно от 5 братчета,докарани от това лято в приюта. Всички те бяха и някои които оцеляха останаха само 3 са в тежко състояние, не бяха лекувани адекватно .От приюта служебно никой не им направи тест, почнаха да ги лекуват за кожни проблеми ,а си личи ,че на кучетата още от самото начало трябваше да им се пуснат тестове 4 D тест основно,за да се открие точно дали са болни от някоя от болестите от теста.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек, който няма милост към животно, няма и към хората! Хора много, човеци малко!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натам отиват не само кучетата!
17
1
 
9
 
! Отговори
МВР УБИЙЦИ преди 1 година
Държавата на един Българин неможете да помогне камо ли на кучета! България е Фашистка терористична Държава!
16
1
 
9
 
! Отговори
Мод преди 1 година
Малко зад приюта,посока гьола с крана,съм виждал кучешки трупове в черни чували.Познайте от къде са.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бездушни варвари! После реват що им се случват лоши неща... Ами карма!
14
7
 
5
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Господ забранява да кълнеш, недей да проклинаш, защото ще получиш същото възмездие свише. Аз не съм Дарител или Предприемач
13
4
 
33
 
! Отговори
и те така преди 1 година
екоравновесие , четири лапи и подобни са си чисти измамници ! усвояват едни пари , делкат си ги и всичко е точно . иначе обичат да се показват по медии в клетки пред СО и да се правят на загрижени .
12
45
 
7
 
! Отговори
Дарител преди 1 година
От мен 100 консерви с русенско варено и 4 туби антифриз.
11
7
 
41
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Сkапана държава, със сkапани управляващи и, както си личи от коментарите, най-вече сkапани хора садисти.
10
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си българин в България е по-лошо.
9
45
 
12
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
"Софийско Варено" (кучешко) в консерви за износ във Виетнам! И проблемът ще бъде решен!
8
3
 
52
 
! Отговори
Щом е приют, трябва преди 1 година
да има подходящи условия за кучетата. Ако няма, значи не е приют. Какво е тогава и къде отиват парите, които се дават за това?
7
5
 
43
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
То се вижда и с просто око, че и милионер да си душата ти черна ще си остане. Стиснат и алчен като Скрудж. Какво има простото състрадание с това как живееш? Никой нищо не ти иска лично на тебе. А за много от тези животни и куршум ще е милост. За тези които са ги изоставили и за тези богатеещи на техен гръб, същата милост.
6
47
 
10
 
! Отговори
кучкарска държава преди 1 година
Дреме ми за тези мастиии. Ако са на улицата ще лаят и хапят хората, това ли искате?
5
46
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ама какво ни интересува?! Що за *** статия? Жалки пасквили на още по-жалки "журналистчета".