Теодора Димова: Комунистическата идеология беше проникнала много дълбоко в обществото ни

Тя е доволна от решението да се премахне МОЧА
12 мар 2023 19:07, Нели Христова
122
Теодора Димова: Комунистическата идеология беше проникнала много дълбоко в обществото ни
Снимка: БГНЕС

"Това е изглежда най-неврологичното място в държавата. Аз съм изключително радостна, че най-накрая има решение този грозен паметник, този паметник, който унизява националната ни свяст да бъде премахнат и аз истински вярвам, че ще бъде така", така Теодора Димова коментира пред bTV решението за преместване на Паметника на Съветската армия.

"Не само той, нашата страна е осеяна с подобни паметници и именно сега, когато почитаме 1 година от войната в Украйна е най-доброто време това да се случи, за да покажем по един категоричен, безпрекословен начин подкрепата си за Украйна", каза още Димова.

"Комунистическата идеология беше проникнала много дълбоко в нашето общество. Тя беше прилепнала към психиката на българската душевност като ръкавица на ръка и когато задължителното изповядване на идеологията отпадна тя се превърна в манталитет", допълни Димова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То, щото след 50-те години комунизъм голямо възраждане пада. Плюене по строя и рушене. И още има какво да рушат. А нещо построено???
58
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По голяма глупост не съм чувал. Ако това беше истина то събитията от 89а нямаше да се случат. Поредният пример, че жена и политика са просто несъвместими. Разбира се има и много редки изключения, но определено това не е от тях.
57
6
 
20
 
! Отговори
Eдин Българин преди 1 година
Само да се допълня, мислищи във връзка, че осъзнават това което ни причиняват всички външни Англосаксофонски политики които продължават да смъчат нашето благосъстояние..
56
8
 
26
 
! Отговори
Даже преди 1 година
Ех Теодора, ех Димова, колко лесно е да си със статуквото.
55
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям цирк- тази като нищо ще измъкне нобела на Господинов, който има по- силно чувство за срам и тези неща с комунизма ги прави и пише с прикрито отвращение и само показно от немайкъде.
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистическата идеология "е проникнала" а не, " беше проникнала".
53
2
 
29
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Тук и по всички медии и ТВ се дава "думата" само като на тази..русофобски настроени ..война е ,какво да се прави..нашите са винаги на страната на по-силният в началото и след това рИват за територии..
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Панаири - Тая е...........с актуално мислене.
51
3
 
26
 
! Отговори
Панаири преди 1 година
Тая пък коя е? Иле защо и се дава въобще думата?
50
4
 
37
 
! Отговори
До РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Те дечицата на такива от малки са научени да се нагаждат. И все пак предпочитам бащата пред щерката. Нито е писателка от неговото ниво, нито голяма умница, ветропоказател. Не се научиха тия хора да не плюят миналите времена, ами да си гледат тяхното. Да видим след години какво ще говорят наследниците им за сегашната "демокрация" у нас.
49
1
 
9
 
! Отговори
Тая па ... преди 1 година
48
3
 
32
 
! Отговори
Виж подзаглавието преди 1 година
Тя била доволна да се премахне паметника ?! Коя беше Тя ? Аз пък не съм доволен ! Сега какво правим ?
47
3
 
36
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Ами ако баща ти не беше идеолог на комунизма, ти щеше да бъдеш обикновенна краварка в някое мюсюлманско село в Родопите.
46
2
 
32
 
! Отговори
спомен за прехода преди 1 година
ЕДИН ОТ ВИНОВНИЦИТЕ ДА Е ТАКА Е ОБАЧЕ БАЩА ТИ.Димитър Димов е болшевик сталинист.Ти защо не си към Русия?Или изпитваш оная странна амнезия и раздвоение.Един срам от болшевишката си порода, която те е направила с връзките на комунистите и някаква писателка, като тате.Забравяш, че тате е комунист и тичкаш към новата славна тоталитарна система.Като Дайнов, Дичев и кой ли не.Безумци- тичайте към пропастта и дръжте елементарните си книги пред вас да не я виждате.
45
5
 
20
 
! Отговори
Коя е тази? преди 1 година
Прости ми Боже невежеството,че не познавам нашите нобелови лауреати с техните фундаментални епохални прозрения.
44
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната "просветлена" в евроатлантическата, права вяра!!!! Ние останалите на друго мнение сме грешни души и ще се гърчим в ада на неразбирането на тази висша кауза да се помогне на свещенната земя Украйна !!! Амин!
43
4
 
28
 
! Отговори
Хикса преди 1 година
КОМУНИЗМЪТ НАИСТИНА ВИ ПРЕЧЕШЕ.....ДА КРАДЕТЕ.Сега като почнете от докторите къде ти искат от 30 лв.за преглед,та стигнеш до ЕЛИТ КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ.ЕЙ и всичките антикомунисти,крадливи въшкари.
42
4
 
7
 
! Отговори
Комунизмът като идея преди 1 година
живееше в главите на философите,но и те го разбираха като утопия,противоречаща си с човешката природа.Висшето ръководство на БКП виждаше в него оръдие за контрол над масите(атрибут за хората,търсещи развитие на личността си,без членство не ставаш)а впоследствие и средство за лично облагодетелстване.Те се досещаха,че тази теория е несъстоятелна,слоро ще се срури и работеха здраво за да наследят материалните блага,създадени от комунистическата държава.Те знаеха къде какво има и как да го завлекат.
41
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази жена знае ли в кое време живее?! Какъв комунизъм я тресе?! Някаква травма, но защо публично си прави терапии?!
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо лично, но защо всички ползвали благата на предишния строй, и то с пълни шепи, галеници на строя, сега го плюят с пълна сила. Най-малкото не е етично. Поне замълчете или постройте нещо, не мислете какво да се разруши. История няма да ни остане.