Кръводарителска акция в памет на млад мъж, починал внезапно

Тя ще се проведе в София на 7 април
6 апр 2023 08:33, Елка Василева
28
Кръводарителска акция в памет на млад мъж, починал внезапно
Снимка: Facebook

На 7 април, петък, ще се проведе безвъзмездна кръводарителска кампания в София. Тя е под надслов „Обич за Жорж” и е в памет на 23-годишния Жорж Ангелов, който е починал внезапно в дома си миналия месец. Първоначалното заключение на лекарите сочи, че младият мъж е починал от остра сърдечна недостатъчност, казва семейната приятелка Надя Панова.

Акцията по кръводаряване се организира от близки на Жорж. Всеки желаещ може да дари кръв в Националния център по трансфузионна хематология  на ул. "Братя Миладинови" 112 в столицата, съобщи Нова тв.

„Всеки кръводарител ще се освобождава от работния ден с официален документ по чл. 157 от Кодекса на труда. Бидейки част от това благородно събитие, ще е звънка камбана, че не всичко е изгубено", пишат организаторите във Facebook.

Тъй като Жорж е бил привърженик на ФК „Славия”, целият фен клуб на отбора е решил да се включи в кампанията за безвъзмездно даряване на кръв.

"Който не успее да дари кръв в петък, моля, да го направи в събота или неделя, в памет на Жорж", призовава жената.

Навръх Цветница медицински екипи от Центъра по кръводаряване ще бъдат позиционирани пред четири църкви в София: „Света Неделя”, храм „Свети вмчк. Георги Победоносец”, „Рождество Христово” в ж.к. „Младост” и  „Успение Богородично”.

А Надя Панова се надява „Обич за Жорж” да се превърне в ежегодна инициатива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Амин преди 1 година
За елементарниците, които си обясняват всичко с ваксините против Ковид, По вашата логика 2/3 от света трябва вече да е мъртъв, защото има поставени ваксини. Но не е.Като се има предвид възрастта и пола на този млад мъж, както и планинарското хоби, вероятността да е бил ваксиниран е близка до нула
17
0
 
1
 
! Отговори
Амин преди 1 година
Пил ли е твърд алкохол преди това? И две глътки са достатъчни, ако е менте, да получиш анафилактичен шок. Поставяли ли са му упойка при зъболекар или лекар ден-два преди смъртта?Пил ли е анаболи? Пил ли е лекарства, които имат странични ефекти, като сваляне на кръвното?Все щеше да е усетил досега, ако е имал проблеми със сърцето.
16
2
 
2
 
! Отговори
Лека му памет преди 1 година
Случайно да е бил ваксан с на Урсула сиропите! Щото има много доказателства в света,естествено повечето се трият от админи,за умрели и проблеми след бустерите на извратеняците и това го доказват доктори и доценти,които по всякакъв начин медиите не ги излъчват за да има дезинформация.
15
0
 
2
 
! Отговори
Мдаааа преди 1 година
Да има за правоимащи, за другите изнудване на роднините преди операция
14
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Абсолютно недопустимо е всички медицински лица да се правят на Дръж ми шапката по въпроса с внезапната *** на здрави прави МЛАДИ хора и дори да я наричат ЕСТЕСТВЕНА" - Нали същите тези медицински лица (с малки изключения) 2 години ни обясняваха, че трябва да се боцнем. Как си представяш сега да заявят, че боцкането е причината за тези случаи, при положение, че те са агитирали за ваксината? Все едно да си признаят, че са уби_йци... :) ... Но нищо де. Онзи отгоре гледа и знае кой какво е правил!
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно недопустимо е всички медицински лица да се правят на Дръж ми шапката по въпроса с внезапната смърт на здрави прави МЛАДИ хора и дори да я наричат ЕСТЕСТВЕНА
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 9 - Тези обяснения за Ковид ги разправяй на близките си. И да не забравиш да ги посъветваш да се ваксинират и да се бустеризират редовно. Останалите обичаме живота и нямаме намерение да го прекратяваме преждевременно в името на мъжа на Урсула.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За починалият ли я събират тая кръв ще го възкресяват ли?
10
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лека му пръст. Нека позная - вЕрвал е в науката и се е ваксинирал.
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безопасни и гарантиращи бърз летален изход не забравяйте втори и трети бустер .Бъдете защитени.Дай рамо на твоето бъдеще .......,.. у трапа
8
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много станаха внезапно починалите млади хора. Някой по акълен ще даде ли обяснение за случващото се?
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно има поръчка пак... Мина метлата и всяко споменаване на БЕЗВРЕДНИТЕ И БЕЗОПАСНИТЕ е изтрито... Виж, дивотиите на ковипсихарите си седят... С измишльотините и съчиненията... Хехе пак се задава нещо май... Нещо с инжекционна насоченост?
6
13
 
25
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Ковид е нещо много по-различно от обикновена настинка. Първо- инкубационният период може да стигне 2 седмици. Второ- никое познато лекарство срещу грип А, Б, С не действа срещу него. *** обичате да го сравнявате със Свински грип. Хубаво де, ама свински грип изобщо не се развива и се лекува на 101% с Ремантадин, например. И така нататък. Ама панелните бачкери без 2лв. в джоба разбирате много от наука. Доказани експерти сте и в доходите ви се вижда. Първи по смъртност в света.
5
15
 
38
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Кажете ваксиниран ли е бил? Ковид 19 е направен спецялно да създава първо сърдечни проблеми. Също предизвиква спонтанно свиване на мускулите по цялото тяло.
4
1
 
35
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Момче в разцвета на силите си ... жалко, наистина. Животът е бил пред него, но му е било писано друго. Благородна инициатива! Уважение пред близките за идеята и реализацията.
3
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Починал внезапно = надупкан и умрял от вакса.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами явно си глух и кьораф, че сега чуваш че си отиват млади хора от сърдечна недостатъчност
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последните няколко години това е чевъртият случай , за който научавам за внезапна кончина на млад човек.