Helpbook: Опасни сгради и мост, бездомници превръщат градинка в тоалетна

Часто от сигналите в платформата през изминалата седмица
25 апр 2023 16:52, Анисия Иванова
14

В днешния обзор на получените сигнали в платформата на Helpbook.info на първо място ще ви запознаем с такъв касаещ системно нарушаване на обществения ред:

"В кв. "Дървеница" убежище намират група бездомници, които всяка вечер си опъват пособия за спане, с часове вдигат шум, викат и се псуват един друг. Често пъти това продължава и сутрин. Освен шума, въпросните индивиди считат района за тяхна тоалетна и вършат всички свои дейности по изхождане, уриниране в пространството около или директно по блока. Отваряйки си прозореца вечер или сутрин, десетки семейства с деца са изправени пред възможността да наблюдават ритуали по използване на открита външна тоалетна от тези типове и да научат всички псувни, защото постоянно се псува, обижда и вика. Моля за съдействие да се прекрати това безумие.“, пише в сигнала.

Друг наш потребител не пести цветистия си език по повод изхвърлени вехтории директно на тротоара: „На ул. "Враня", на ъгъла с ул. "Айтос", от няколко дни има купчина вехтории (дрехи, обувки, книги и т.н.) извърлени от неблагонадеждни граждани и разпилени и разнесени по целия тротоар от други още по-неблагонадеждни такива. Тротоарът ни е заприличал на сцена от документален филм за кв."Филиповци". Моля да бъдат взети някакви мерки и се надявам лицата, отговорни за тази смрад, да бъдат застигнати от някаква форма на справедливост - по един, или друг начин.“

Получихме и сигнали за изоставени и опасни сгради и съоръжения, които красят различни квартали на столицата. В район „Слатина“ изоставена, недостроена сграда е превърната в сметище и в свърталище на бездомни котки и е развъдник на болести. Сградата стои отдавна недостроена, със сигурност повече от 10 години. Не е обезопасена и е опасна за деца, които могат да паднат от някой етаж или от покрива.

От район „Триадица“ ни писаха за опасен срутващ се мост, от който все по-често падат отломки в реката, което ще предизвика затлачването й, а преминаването по него никак не е за препоръчване.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бях преследвана от ОПГ на чело на която срои висока млада жена с къса коса. След нея тича по ниска бледа русавелка с бежаво яке. Има и високо момче в групата. Те сляпо следват тарторката. По рано се оплаквах на охраната , но тя каза че били клиенти. Не ги познавам , но основно ги виждам на триъгълника. Не ме харесват това е проблема , но групата сляпо преследва заповедите на тарторката и се страхувам за живота си. Потресаващо е че в демокрацията е толерирано подобно издевателство.
10
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обичам да пикая,високо да шуртии локвички да правяпред хорските врати!Има и продължение, но не е за писане.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото не сте построили градски тоалетни, та затова и защото не се грижите за гражданите, да не бъдат бездомни, затова, а псуването е последствие от първите два фактора!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90-та година, ако искате да слагате само минуси (дислайкове) нямаше такова нещо!
7
2
 
5
 
! Отговори
Джери Бадалуна преди 1 година
"Европейска столица" брудер - расте но не старее...Ега ти,по партии и правителство само *** и Небългари....
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краят на Укроландия идва. Фашизма да бъде затрит веднъж и завинаги.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бездомниците в София ползват разкопките пред ЦУМ за тоалетна, но фандъка не и пука. Не може да няма градски тоалетни и то в столица, не може само печалбарство. С приходите които получават могат да си позволят заплати на няколко човека които да поддържат гр.тоалетни.
4
1
 
8
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Не плюйте така столицата. Тук студиото е 250 000 евро и живота е цветя и рози. Нещо като Монако, но за истински богаташи.
3
4
 
14
 
! Отговори
Лили Барута преди 1 година
Един въпрос: Защо през "лошия" Социализъм нямахме бездомни,а сега имаме, и то те се увеличават с всяка измината год. Защо???
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами столичани в квартал Дървеница. Кво да ги прайш...
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на соца нямаше бездомници .