От Варна: Вземете мерки! Кучета разкъсаха котка в подземния паркинг

В Helpbook получихме сигнал за пръскане на рапица по време на цъфтеж
28 апр 2023 19:10, Анисия Иванова
88
От Варна: Вземете мерки! Кучета разкъсаха котка в подземния паркинг
Снимка: БГНЕС

Най-честите сигнали, които получаваме от град Варна в платформата на Helpbook.info, са за бездомни кучета, опасни и агресивни.

Ето и поредния сигнал, който изпраща наш потребител: "За пореден път ситуация - слава Богу успях да се измъкна с кучето си. Нападна ни без абсолютно никаква причина глутницата кучета от комплекс "Оркид хилс" във "Възраждане" 1. Бях с детска количка, тъкмо си оставих 2-годишното дете на градината и бях с домашното си куче на 1 годинка. Тръгвайки по нагорнището се разлаяха и се събраха около 5 кучета, големи, които наскоро разкъсаха котка в подземния паркинг на блока ни, минути преди да отида до колата с бебето и детето си... Подадох сума ти сигнали за тези кучета, целият квартал е в шок от тях. Не разбирам какво трябва да стане, за да се вземат мерки, изключително агресивни са и дебнат като глутница и не спират. Тичайки днес, едвам успях да вляза в магазин, за да не ни нападнат. Добре че имаше хора, които отвън се опитаха да ги изгонят. Това е нелепо, квартал с млади семейства, много домашни кучета и най-вече всички сме с малки деца, които също разхождат кучетата сами пред блока.. Какво е това безхаберие на общината, трябва ли някой човек да умре?", се пита в сигнала.

Получихме сигнал, адресиран към БАБХ, с молба за проверка и вземане на спешни мерки: „Получих съобщение от системата ЕПОРД, че в близост до моя пчелин, намиращ се в с. Гълъбник Община Радомир, област Перник, на 27.04 2023 г. ще бъде извършено третиране с инсектицид ЕВУР 2Ф на рапица, която вече е във фаза на цъфтеж! Часът на третиране е 20:00 ч., но тъй като културата е вече в цъфтеж това няма значение и е изключително опасно за пчелите!
Това е в разрез с наредбата за опазване на пчелите и се надявам на вашето бързо съдействие! И спиране на третирането!“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вече си е за съд да идва зоополицията от Царево долу и да взима мерки бива ама това вече е прекалено
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60 - Кучкар? Аз куче не съм имал никога, бе приятел. Бий ме, ако искаш, но няма да си променя мението - кучетата нямат работа по улиците. Всяко над 8 кила каишка задължително. Всяко над 20 - с наморник
50
3
 
5
 
! Отговори
Динко преди 1 година
Сега аз като ви казвам как напада глутницата, ви го казвам от опит. Затова винаги си имам сгъваем нож в чантичката. Като видят ножа, достатъчно са умни, и моментално се обръщат. Проблемът е в тъмното, дали ще видят, че имаш нож.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Варненец 55 - На достатъчно. Преди 2 седмици имаш убита жена. Всяка година по няколко случая. Малко ли са ти?
48
1
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
Аз му казвам, да не бяга от тях а да скача срещу тях, то ми говори за бройка кучета. Ми бягай тогава от кучетата да видим какъв ще ти е късмета, смооотан! Давам му съвет, то мааалоумното не вдява от препатил като мен. И не са ме нападали само веднъж бездомни кучета. Пине 10 случая имам. Нито едно не е успявало да ме ухапе през годините. Нито еднооо...Големи кучета като кози вееее...
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Варненец - ДОлнопробнонезаслужавао да ЖИВЕЕ, гуснно, мърно, жалко подобие на човек! Ти ако искаш се бори не се кучета, ами с мечки. Даже и предлагам, даотидеш вгората и да се бориш с тях! Искрено се надявам, че ще продължи много дълго! Но кучето по улиците работа НЯМАТ! Никква! Не ме итересува, кой "хранил топли чувства". Да си ги прибират, да си ги хранят и да си ги гледат, ако искат. Бездомни кучета не трябва да има.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Варненец - НЕ МИ ГОВОРИ НА ВЕ!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесн се решават тези проблеми. Само дето има едни екотерористи. И тях лесно бихме оправили, ако не бяха НПО-тата.
44
6
 
1
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
до 54 На колко години 10 нападат човек ве?
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ми срещу 10 кучета е ясно че няма как да се справиш. Но обикновено по 3-4 максимум те нападат от бездомните." - Професорът го нападната 10 преди години ...
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се меся в междувидви конфлити.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Динко кучето е подло и страхливо животно. Ако не покажеш страх и си решен да не се дадеш, усещат и се отказват. Нападала ме е глутница от 8-10 кучета докато бях сам на Витоша, нямах оръжие, но се приготвих да нанеса максимални възцможни щети на първите, които ме достигнат, и те явно го разчетоха в поведението ми и на метър от мен се обърнаха и избягаха. Гнусни твари.
40
1
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
Динко, 3 бяха оня ден срещу мен...и срещу трите замахвах със сака..разхвърчаха се. Ти сега викаш глутница. Ми срещу 10 кучета е ясно че няма как да се справиш. Но обикновено по 3-4 максимум те нападат от бездомните. Казвам ти какво да правиш срещу такива кучета, а ти изпадна в подробности 10-20 -50 кучета.
39
4
 
10
 
! Отговори
Динко преди 1 година
До ВарненецКогато кучетата са в глутница, кучетата те обграждат, като целта на едно или две е да те захапят за ахилеса и да те свалят, а като паднеш, други ти захапват сънната артерия. Ти срешу кое ще бягаш по-напред? А и кучетата в глутница никога не изпитват страх, а само агресия.
38
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е при демокрацията - кучетата ядат хора и хората ядат кучета. При социализма ловните дружини редовно отстрелваха вредния дивеч - кучета, вълци, лисици, чакали, врани и гарвани. Сега при демокрацията кучетата имат повече права от хората.
37
2
 
4
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
Та мисълта ми беше..тръгнат ли да те нападат кучета ти тръгваш да бягаш срещу тях. Никога да не бягаш от тях. В гръб ще ти се нахвърлят. Истина от време оно!
36
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И моят питбул гони котките, аз съвсем спокойно го пускам да ги дави. Нахални са
35
1
 
14
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Обожавам котките. Верно самите те са безмилостни и ловки хишници, но много се натъжавам когато стават жертва на кучета. А работата е там че кучетата са опасни и за нас хората.
34
1
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 1 година
К'во правиш вее? Ако е някое дете и да му се нахвърлят или на някоя жена , баба старец? Ти имаш кривак, защо не ги разгониш? Римлянчето: няма бе бате, те не хапят. Ей малко ти е да те пребия. Махай ги оттукааа! Онуй ги разкара
33
2
 
9
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
До Истински Учен - Никой не те кара да целуваш улични котки. Хората пренасят още хиляди други болести. Котките са спасили цивилизацията ни от глад, чуми и холери, пренасяни от гризачи. Не случайно са били свещени животни.