От Варна: Вземете мерки! Кучета разкъсаха котка в подземния паркинг

В Helpbook получихме сигнал за пръскане на рапица по време на цъфтеж
28 апр 2023 19:10, Анисия Иванова
88
От Варна: Вземете мерки! Кучета разкъсаха котка в подземния паркинг
Снимка: БГНЕС

Най-честите сигнали, които получаваме от град Варна в платформата на Helpbook.info, са за бездомни кучета, опасни и агресивни.

Ето и поредния сигнал, който изпраща наш потребител: "За пореден път ситуация - слава Богу успях да се измъкна с кучето си. Нападна ни без абсолютно никаква причина глутницата кучета от комплекс "Оркид хилс" във "Възраждане" 1. Бях с детска количка, тъкмо си оставих 2-годишното дете на градината и бях с домашното си куче на 1 годинка. Тръгвайки по нагорнището се разлаяха и се събраха около 5 кучета, големи, които наскоро разкъсаха котка в подземния паркинг на блока ни, минути преди да отида до колата с бебето и детето си... Подадох сума ти сигнали за тези кучета, целият квартал е в шок от тях. Не разбирам какво трябва да стане, за да се вземат мерки, изключително агресивни са и дебнат като глутница и не спират. Тичайки днес, едвам успях да вляза в магазин, за да не ни нападнат. Добре че имаше хора, които отвън се опитаха да ги изгонят. Това е нелепо, квартал с млади семейства, много домашни кучета и най-вече всички сме с малки деца, които също разхождат кучетата сами пред блока.. Какво е това безхаберие на общината, трябва ли някой човек да умре?", се пита в сигнала.

Получихме сигнал, адресиран към БАБХ, с молба за проверка и вземане на спешни мерки: „Получих съобщение от системата ЕПОРД, че в близост до моя пчелин, намиращ се в с. Гълъбник Община Радомир, област Перник, на 27.04 2023 г. ще бъде извършено третиране с инсектицид ЕВУР 2Ф на рапица, която вече е във фаза на цъфтеж! Часът на третиране е 20:00 ч., но тъй като културата е вече в цъфтеж това няма значение и е изключително опасно за пчелите!
Това е в разрез с наредбата за опазване на пчелите и се надявам на вашето бързо съдействие! И спиране на третирането!“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако във квартал Възраждане на Варна живееха мъже, нямаше да се налага да пишат до хелп ми ком заради няколко агресивни паразита. Ама де мъже вече
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая да не реве, а да е солидарна със сродните си души кучкарите, осигурил глутницата.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пушкатаааа! И хич няма да ме интересува ако от общината ме глобят или дадат на полицията!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ядът, не им стига да им подхвърлите парче баничка..
8
0
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 1 година
До Натовеца == Не разрешиха Обзор да се отдели в отделна Община. Искаха да преминат към Варненска област. Обещаваха им, че ще живеят богато на обзорците. Но след референдум, контрареферендум, накрая валат.
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Варна: Вземете мерки! Котки разкъсаха мишка в подземния паркинг
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България се превърна в кучкарник, след като много хора изхвърлиха домашните си любимци. Скоро ще се превърнем в Сомалия. Озверели хора, озверели кучета. Уж ги кастрират, но не е сигурно...
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е за кво да земам мерки ? котката ли се очаква да разкъса кучетата ?!?
4
2
 
29
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Живях бая години във Варна и винаги ми е било чудно как такъв град с такива приходи само от туризъм ,толкова неща са занемарени и оставвени на произвола !За ситуацията си Варна трябва да блести да е най- уреденият град ! Явно много се краде там гагаузка му работа !
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи са гладни кучотата. Да вземе едно кило кренвирши и ще я заобичат. За няма 10лв си решава проблема.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E, какъв е проблемът. Животински видове. В Дряново човек гръмна пес, даваха по телевизиите., що го гръмнал.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виетнамците са на върха на хранителната верига. Явно баланса в природата е на ру шен.

Спонсорирани публикации