БАЗ и СЗБ настояват за информация по случая с "голите обиски"

Написаха писмо до вътрешния министър
17 май 2023 12:35, Александър Попов
9
БАЗ и СЗБ настояват за информация по случая с "голите обиски"
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват да получат информация за проверките на акцията, при която бяха съблечени 400 клиенти в пловдивския клуб Bushido.

Виждаме, че дневният ред на държавата е друг, но това не значи, че ще забравим за странната офанзива, проведена преди броени дни. За това настояваме да получим отговори и сме изпратили официално писмо до министъра на вътрешните работи г-н Иван Демереджиев. Започваме да се притесняваме, когато виждаме какво се случва и по българските пътища и какви са реакциите на отговорните органи на МВР, свързани с всички битови въпроси, заявиха от асоцииациите.

Те изпратиха и писмо до вътрешния министър Иван Демерджиев.

"През последните седмици продължава да се дискутира меко казано странната акция в пловдивския клуб Bushido и многочасови обиски на "голо" на клиенти в заведението.

Още по темата
Направихме всичко възможно, за да достигнем до реалната причина за нея и постигнатите резултати. Опитахме да се срещнем с директора на ОДМВР Пловдив, но без успех. Следим внимателно и Вашите изявления по казуса, но за съжаление до момента те по-скоро ни объркват отколкото да ни ориентират каква беше причината за въпросната акция и има ли нарушаване на човешки права по време на провеждането й. Разбрахме само, че текат проверки.

Нашите колеги, част от техния персонал и клиенти застанаха с имената си и разказаха за ужасяващи сцени по време на обиските. Нямаме причина да се съмняваме в техните думи. Водени от горното се обръщаме към Вас с настоятелна молба да ни уведомите какви са резултатите от насрочените проверки и какво се предвижда като наказания, ако се установи, че има служители на МВР, превишили правомощията си.

Отново бихме искали да заявим, че Българската асоциация на заведения и Сдружението на заведенията в България са твърдо против разпространението и употребата на наркотични вещества не само в нашите обекти, но и като цяло. За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за разследване и събиране на доказателства. Нека виновните бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона. Но не приемаме невинни клиенти, служители и собственици да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава дейност", се казва в писмото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Извинявайте,пропуснал съм Партийните централи и офисите на НПО-тата.И в тях има индивиди с блестящи очички.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може и да са прави от полицията.Но като са почнали да карат подред.Не само по заведенията ами и по гарите,по автогарите,по държавните учреждения(в пощи,в сградите на съдебните палати,в Общинските сгради,в училищата и.т.н)Че напоследък по съдилищата съм забелязвал не рядко съдий и съдийки с блеснали очички,пък и чак печени адвокати се чудят после на съдебните им решения.Та ако си мисляте,че само по заведенията се разпространават,грешат.Затуй подред.Нали е демокрация не е обидноДа не подминат и НС
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама наистина! Отиваш на дискотека и изведнъж някакви нахлуват и те събличат и ти бъркат по дупките, просто щото решили.рМожело да притежаваш наркотици. Я, идете и пребъркайте зеленски по-добре. Там ще намерите.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проверки по половите органи за да не крият опиати. Полицайки проверяват жените а полицаи мъжете. Сичко е законо. В затворите също ги проверяват секи ден.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато стане катастрофа с пияни и дрогирани шофьори, медиите и НПО-та реват къде е полицията. Когато полицията вземе мерки, реват защо действа. Голи обиски се правят, защото наркопласьорите крият наркотиците в дрехите, бельото си. Включително и в телата си.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И на Алибегов трябва да му проверят отвърстията! Със сигурност крие нещо там!
2
0
 
8
 
! Отговори
Кон с татация преди 11 месеца
От МВР да те информира и от кьорав Кон сълза не чакай!МВР е Организирана престъпна групировка!
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия па се разреваха. Направо са нетърпими.