СЕМ: Не подкрепяме внушения, отричащи зверствата в Буча

Вече има глобени оператори, отричащи зверствата на войната
22 юни 2023 14:40, Стела Стоянова
77
СЕМ: Не подкрепяме внушения, отричащи зверствата в Буча
Снимка БГНЕС

Съветът за електронни медии категорично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. Това се казва в официална позиция на СЕМ.

"Става дума за чудовищен акт на мъчения и убийства на цивилни граждани, заради отразяването на които СЕМ се сезира преди повече от година", казват още от медийния регулатор.

Малко преди това стана ясно, че посолствата на Украйна и САЩ са излезли с остра реакция по повод изявление на председателя на СЕМ Соня Момчилова за клането в Буча. Тя коментира, че освен руска пропаганда, в българските медии се наблюдава и "пропаганда в обратна посока". Като примери за това дава публикациите "за заболяване на Путин, че бил умрял, за Буча и т.н"

От Съвета допълват, че по повод войната в Украйна са осъществили множество наблюдения на програми на радио- и телевизионни оператори за спазването на Закона за радиото и телевизията.

Още по темата

"Налице са вече образувани административнонаказателни производства и са наложени имуществени  санкции на доставчици, които отричат жестокостите на войната“, посочват още от СЕМ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: позицияСЕМБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като гледам реакциите на повечето, кажете пак, че не сме американска, а руска колония, да ви се изплюя в лицето
34
15
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Какво можеш да очакваш, от музата на Чалгаря! Много тАпа ***! Този скандал те трябва да свърша, докато тази не бъде изхвърлена от там, където ни я натресе Чалгарят!
33
4
 
19
 
! Отговори
До Ц преди 10 месеца
Мани я вярата. Идеята е, че навсякъде е тотална цензура. Устите на хората обаче ти и маймуноподобните ти няма да затворите. Ще говоря каквото си искам. Ще гледам руски телевизии. И не ми пука за СЕМ, посолствата на Укрия и САЩ.
32
1
 
6
 
! Отговори
България преди 10 месеца
Поздрави на всички долари и рубли! Бъдете здрави и щастливи! Приятен ден!
31
3
 
5
 
! Отговори
Ц до 33 преди 10 месеца
Не може да представяш за Истина ТВОЯТА ВЯРА.
30
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
русский убийца самъй гуманний в мире! Не обижайте его!
29
5
 
28
 
! Отговори
помним преди 10 месеца
До Анонимен - Помните ли в Сирия ... Там главна роля играеха т.нар. бели каски. Даже Оскар им дадоха за постановките. Пълна пародия и фалшификация, но режисьорите отново бяха наглосакси и западните медии подхващаха и разпространяваха всяка "новина".
28
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаше зверства в Буча, когато се оттеглиха руснаците, след тях украинските освободители караха по празни улици, кметът обясняваше колко хубаво е всичко, а после ден-два по-късно откриха "зверствата". След като ги създадоха. Даже в една от големите западни телевизии имаше такава смешка, репортаж за "зверствата на руснаците", а отзад се вижда украински войник как с една кука влачи тяло и го слага по средата на улицата. Ама коийто притежава медиите, той приписва зверствата.
27
3
 
31
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
Госпожице Момчилова, ако разрешите един въпрос: защо бяха закрити руските канали? Да защото Брюкселските бюрократи наредиха. Но това нарушава правата на потребителите, защото плащат за нещо което не получават. Операторите се оправдават с вас, а вие с ЕС. Омагьосан кръг като целия ЕС.
26
3
 
33
 
! Отговори
хора преди 10 месеца
Не разбрахте ли, че правилната позиция и мнение е това, което кажат САЩ и посолствата на САЩ. Всяко друго мнение, различно от "правилното" е руска пропаганда и фалшива новина.
25
1
 
22
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Направо да поставят трон в парламента и курдисат украинската у:р:в:а, пардон посланичка в него. И по важното, да допълнят надписа над Народното Събрание на "Съединението с Посолството прави силата"! Посолството за 140 г Трета Българска държава сме го сменяли 3 пъти. Сегашното го знаем кое е. Да видим до кога.
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на жената не им играя по свирката на сащ и Украйна ,вън всички украинци от България и техните слуги
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Американците инсценираха кацане на Луната, та една Буча ли няма да инсценират? Как мислите? Евреите са големи актьори и кинематографи. Вижте в Холивуд колко са много.
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Помните ли в Сирия колко атаки имаше с химически оръжия? Всички синхронно отразявани с едни и същи видеа по всички западни медии. После се оказа, че всичко било холивудска продукция с местни актьори. Буча е същото. Руснаците, ако искаха да правят зверства, до сега от украина нищо нямаше да е останало. Какво ги спира? Санкции ли ще им наложат или какво?
21
1
 
19
 
! Отговори
ZZ преди 10 месеца
Демокрацията и свободата на словото са илюзия.
20
1
 
16
 
! Отговори
Митрофанова преди 10 месеца
Внушенията Ми, са по-добри от внушенията Ви...Язък, че наехте Ицо хазарта..Той се оказа обикновена бита карта..
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква е тази демокрация в която има само една правилна гледна точка, а всяка друга позиция се заклеймява. Точно като демокрацията в страните които имат демокрация в името си - ГДР, КНДР и тн.
18
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
ето го примера изтриха ми веднага коментара
17
0
 
22
 
! Отговори
полковник Колев преди 10 месеца
За внушения ли става дума или за факти?....
16
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спряхте руските телевизии за да имаме "правилно мислене"....както навремето се казваше "правилно разбира мероприятията на народната власт"