СЕМ: Не подкрепяме внушения, отричащи зверствата в Буча

Вече има глобени оператори, отричащи зверствата на войната
22 юни 2023 14:40, Стела Стоянова
77
СЕМ: Не подкрепяме внушения, отричащи зверствата в Буча
Снимка БГНЕС

Съветът за електронни медии категорично не споделя каквито и да е внушения, свързани с отричането на зверствата в Буча. Това се казва в официална позиция на СЕМ.

"Става дума за чудовищен акт на мъчения и убийства на цивилни граждани, заради отразяването на които СЕМ се сезира преди повече от година", казват още от медийния регулатор.

Малко преди това стана ясно, че посолствата на Украйна и САЩ са излезли с остра реакция по повод изявление на председателя на СЕМ Соня Момчилова за клането в Буча. Тя коментира, че освен руска пропаганда, в българските медии се наблюдава и "пропаганда в обратна посока". Като примери за това дава публикациите "за заболяване на Путин, че бил умрял, за Буча и т.н"

От Съвета допълват, че по повод войната в Украйна са осъществили множество наблюдения на програми на радио- и телевизионни оператори за спазването на Закона за радиото и телевизията.

Още по темата

"Налице са вече образувани административнонаказателни производства и са наложени имуществени  санкции на доставчици, които отричат жестокостите на войната“, посочват още от СЕМ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: позицияСЕМБуча
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А цъвета за електронни медии наистина ли знае какво точно се е случило в Буча ? Те бяха ли там или се хранят от "украински източници" ? Безмозъчници. Тоест цензура и не се допуска друго мнение. Тоест демокрация и тоест 11...и не знам кое място в света по свобода на словото, а по време на "комунизма" сме биле на 68-мо някъде...
14
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бях свидетел как украинските военни стреляха в коленете на пленени руски войници. Лично съм виждал американски оператори да правят фалшиви снимки и видеа, за да създават фалшиви събития. Прословутото клане в Буча е постановка. Телата на жертвите бяха местени от място на място и умишлено поставени по такъв начин, че да се получи шокиращ кадър, заяви бившият военен.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До френски журналист......и аз бях там нищо такова нямаше
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бившият военен обърна особено внимание на батальона Азов. Той разказа, че членовете му вършат страшни престъпления и както те, така и украинската армия използва цивилни като жив щит. Азовците са навсякъде. С неонацистки униформи. Символите на СС и свастики са избродирани навсякъде по униформите им. Те не само не крият възгледите си, а ги разпространяват. Шокиран съм, че Европа въоръжава неонацисти, каза Боке.Той също така добави, че има видео материал, доказващ думите му.
11
3
 
12
 
! Отговори
Не знам какво преди 10 месеца
подкрепя СЕМ,но резултатите от работата му са видни:отвратителна медийна обстановка,всеки лъже от душа и сърце без да носи отговорност за думите си. Ако някой се почувства засегнат от нечия медийна изява,трябва лично да се загрижи оклеветилият го да си получи заслуженото.А за медията,тиражирала клеветата,няма последствия.Отговорете ми тогава за какво ни е СЕМ,след като не регулира нищо? Би следвало медиите да носят отговорност,да си проверяват източниците,до хората да стига истината.
10
5
 
28
 
! Отговори
френски журналист преди 10 месеца
Поемам пълна отговорност за това, което казвам. Докато бях в Украйна, бях свидетел на военни престъпления. Всички те са извършени от украинската армия. Но във Франция не говорим за това. Когато се върнах бях шокиран. Френските телевизии канят хора, които никога не са били в Украйна и не знаят нищо за това, което се случва там. Между това, което чувам от телевизионния екран и това, което видях със собствените си очи, съществува истинска пропаст, каза Боке.
9
2
 
23
 
! Отговори
Демокрация, преди 10 месеца
та дрънка....наложени са имуществени санкции на доставчици, които отричат жестокостите на войнатаТия демокроти освен да санкционират, друго не могатт, даже и в тази си дейност са лабави..
8
2
 
31
 
! Отговори
хаха преди 10 месеца
Колко бързо реагират на Посолството. Колко жалки аборигени сме.
7
6
 
20
 
! Отговори
ПОСОЛСТВОТО МЕ ТРИЕ преди 10 месеца
урколенд = терористична държава
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Чудовищен акт" за манипулиране на общественото мнение в полза на попълзновенията на РБ към крачолите на НАТО. Такова налагане на "правилното мислене" е имало само при комунизма и средновековието
5
8
 
27
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 10 месеца
През 2014-2015 нацистите убиваха, палеха, завръзваха българи, молдовци и руско-говорящи, помните ли ?!? Ние помним, и няма да забравим. Войната е на памперса срещу Русия, ние сме За РУсия!
4
6
 
21
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 10 месеца
Както и язовирната стена - няма доказателства, че са я разрушили руснаците. По-вероятно е да са нацистите!
3
2
 
19
 
! Отговори
Министерство... преди 10 месеца
...на истината. 1984.
2
4
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
аз до сега не съм видяла руска пропаганда - извявленията на двете посолства са заплаха . не ме заплашвайте , дали пък няма закон за осъждане при заплашване на дадено лице
1
11
 
28
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 10 месеца
Буча е 80% инсценировка, и всички добре го знаем. Трупове - мърдащи, без кръв под тях...има доста клипове в Тубата. Буча стана след като рошавия от острова отиде спешни в украйнините и се разпореди.