Разследват Костадинов подбужда ли омраза

Прокуратурата се е самосезирала
27 юни 2023 18:20, Стела Стоянова
140
Разследват Костадинов подбужда ли омраза
Снимка БГНЕС

Софийската градска прокуратура започва проверка по информация в медиите, че народен представител от 49-ото Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите.

В хода на проверката ще се установи дали чрез слово, печат или чрез други средства за масова информация народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, съобщиха оттам.

В медиите се появиха предположения, че става дума за лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Прократурата е възложила проверка на ГДБОП и ДАНС, които да установят има ли престъпление. Повод е коментарът на депутата след опита за преврат на Пригожин.

Още по темата
"Сега, разбира се, са разочаровани, но само няколко часа бяха достатъчни, за да се види какво представляват те - една озверяла античовешка сган, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и насилие. Ето защо дълг на всеки един нормален гражданин е да направи всичко по силите си, за да може тази уродлива измет да бъде унищожена - за доброто не само на България, но и на човечеството", написа Костадинов във фейсбук след опита за преврат в Русия на Евгений Пригожин.

По-рано днес негови колеги депутати и дори премиерът Николай Денков се възмутиха от думите му.

Институциите, президентството и дори партиите да вземат мерки и позиция срещу призивите на партия “Възраждане” за бунтове, агресия и насилие, призова днес премиерът акад. Николай Денков. Костадинов пък заяви, че правителството им е обявило война.

Срокът за извършване на проверка по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
1
 
! Отговори
Затвор! преди 10 месеца
Бисексуалът се прави на жертва. Браво на Денков! Няма какво да му разследват. Само за лъжите, които Копито плещи, могат да го вкарат задълго на топло. Едно е да лъжеш комшията на бира, друго е да лъжеш цял народ от паламентарната трибуна.
111
2
 
2
 
! Отговори
Не преди 10 месеца
драги ми журналисти, не подпужда омараза а събужда българщината. И не плюйте много по него , че както е тръгнало, след няколко месеца ще му целувате ръка.
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лелеее... каква цензурЯ, какво неистово заличаване със звездички на "опасни" думи... трагикомедия
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И нека да не се забравя, че и в Русия вече обществената система вече е Капитализъм, макар още да е в"суров"вид а не презрял, като на запад.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А тоталитаризма може да е комунизъм или фашизъм, което е почти едно и също с тази разлика, че при фашизма, за разлика от комунизма, се дава приоритет на частната собственост а при комунизма на държавната . Но и в двата случая гражданите губят, защото демокрацията се изкорестява в демонизация.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А тоталитаризма може да е комунизъм или фашизъм, което е почти едно и също с тази разлика, че при фашизма, за разлика от комунизма, се дава приоритет на частната собственост а при комунизма на държавната . но и в двата случая гражданите губят, защото демокрацията се изкорестява в демонизация.
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До113.Да си чувал случаино,драги ми отворко,за деполитизация на изпълнителната власт бе умник? АКО изпълнителната власт е политизирана,това означава сливане на политическата власт с икономическата,което си е автокрация и клептокрация но не и демокрация.Асъчетаването на двете води единствено и само до демонизация на управлението и много тежки последици за гражданите,защото парите свършват бързо в държавата.Това е резултата от сливането на властите и се нарича тоталитаризъм,червена мухоморко.
105
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Думите дупки не правят Господа. Куршумите са друго нещо. А тия дето искат да пращат тия или ония някъде, да се позамислят,какво е демокрацията, дали това тяхното не е автокрация и клептокрация но в никакъв случай демокрация. Демонизацията води единствено до реки от кръв и масов терор. Не аз а историята ни го казва.
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми те, нацитата, извират... Ще залезе Костадинов, ще изгрее Стефан Янев. Аман бе!
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За държавна измяна не се иска имунитет. Взема се директно.
102
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 96 Вие на хапчета ли сте? Именно въпрос на политика е да се изкоренят нацизмът и антибългарското предателство на партия Възраждане. Тя е с репресивна идеология, продиктаторска, прокремълска, мракобесна и принизяваща правата на хората.
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нацистът Костя ще ми се прави на жертва пък сега. Как ли не. Без да е обкръжен от тълпа, ще напълни памперса.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много късно се сетиха да видят изгряващата нацистка партия в България. Малко са закъснели. Но и той, Чикатило Костя, се държеше по-кротко, докато не обедини путинистите. И си въобрази, че е велика сила. Ние сме в НАТО и ЕС и Копейката да си гледа работата. Обратен път няма. Срахливите пенсионирани военни ли ще вдигат ревюлюция или козметичките? Гастарлайтерките или ултрасите? Не. Те са силни само в тълпа. Насаме не могат пет приказки да вържат.
99
1
 
1
 
! Отговори
Не само преди 10 месеца
Не само Копейката да съдят, а и поддръжниците му, които всяват омраза, апелират за репресии, концлагери и издигат знамето на терористична Русия. Платени ***.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-много лъжи е изрекъл именно Костадинов. Само говори, без да се вслушва. Принципът "Най-добрата отбрана е нападението" не винаги е печеливш.
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Толкова фашистка партия не е имало от век.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крайно време беше. За държавна измяна няма нужда да се снема имунинет. Съди се директно.
95
1
 
1
 
! Отговори
Ххх преди 10 месеца
Какво стана с имунитета на Гербаджиите ?
94
2
 
1
 
! Отговори
Живка Людмилова преди 10 месеца
Няма как да не е Копейката, вместо да ми охлузва Петолъчката той се занимава с глупости. Его на пак ще пати!
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те тях трябва да ги разследват те тръгнали да разследват нещо не е баш тъй.