Служители искат парите кеш: Заведенията против заплати само по банков път

В по-малките градове няма много банкомати, таксите за теглене за високи, казаха от бранша
5 юли 2023 09:13, Анисия Иванова
266

Собствениците на заведенията у нас са категорично против предложените мерки за бизнеса в бюджета за тази година.

"Конкретно ни притеснява, че държавата абдикира от задълженията. Това се случваше по време на пандемията. Тези мерки са определени само за нашия сектор и ние се чувстваме ощетени. Каква е логиката за другите сектори да няма такива проблеми? Ние нямаме против касовия бон, но нека е за всички", каза председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов за "България сутрин".

"В по-малките градове няма много банкомати, а в тези, които ги има, взимат много големи такси. Нашите служители предпочитат да получават заплатите си в кеш. Иначе кой ще ги плати тези такси? Държавата, работодателят или самият служител, който просто е отишъл да си изтегли заработените пари?", допълни Коларов.

Още по темата

От Министерството на финансите твърдят, че това е начин за осветляване на бизнеса. Емил Коларов обаче смята, че това не е така.

"Не знам как един сериозен министър може да си го помисли това. Аз съм против практиката за даване пари под масата, но това не е начинът. Има други начини, по които всичко може да се маркира. По случая организираме инициатива, която ще обявим скоро", сподели той в ефира на Bulgaria ON AIR.

По случай другото предложение на министерството, а именно, ако клиентът не получи бележка, не трябва да си плаща за услугата, Коларов каза: "Ние живеем в България. Ще има клиенти, които си тръгват още преди да сме им дали бележка и няма да си плащат. Защо тези промени ги няма във фризьорския салон и т.н.? Защо трябва да е само при нас? Какъв е ефектът?"

"Ако това влезе в сила, ще се опитаме по всякакъв начин нашата дума да надделее. Това е смехотворно. Назначиха човек, който няма нищо общо с този сектор, тя е професионалист, но може би в друга сфера", каза той за новия министър на туризма - Зарица Динкова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АнонименПОТОКЪТ НА ПАРИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДИ ОТ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ (ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР)...НО ТОЙ (ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР) ВЕЧЕ Е ПОЛИТИК!!!ТАКА ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГО СЛЕДИ ТОЗИ ПОТОК!!!
147
1
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Лъжа е, че "служителите искали парите кеш"! Това е измама внушавана от некоректни работодатели. Освен ако некоректните работодатели шантажират служителите си, че ще им дадат молко по-голяма заплата, ако им я дадат кеш!
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ИстинатаГОВОРИШ ГЛУПСТИ!!!ГЕРМАНСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ,КОИТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА ПЛАЩАЛИ ОСИГУРОВКИ,СЕГА СА ПРИНУДЕНИ ДА РАБОТЯТ,ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ НАЕМА С ДИГИТАЛНОТО ЕВРО!!!
145
1
 
13
 
! Отговори
Алооо преди 10 месеца
Заплати - само по банков път! Защо чуждите фирми в България могат да дават заплатите само по банков път, а българските мошеници "работодатели" продължават да лъжат и държавата и работниците?!
144
1
 
4
 
! Отговори
следят ,следят ! преди 10 месеца
Всичко това е правилно НО --запомнете стълбите се метат от горе на доло ! Ще се лъже и краде докато не почнат конфискаци и раздаване на справедливост -- или това ще го има или всеки ще казва ,я гледай оня какво направи те със мене се захванали онея милиони изкрадоха тези от НАП със нас се захванали за по-лесно . АЗ за едо магаре всеки месец декларация ще подавам а оня построй вили на целия си род ! Примера е важен и възмездието трябва да се раздаде справедливост със стара дата това се чака !
143
0
 
7
 
! Отговори
Браво, Асен Василев! преди 10 месеца
Иска се голяма смелост да задължиш българските мошеници-работодатели да плащат заплатите само по банков път.
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Право на мнение!ПРОБЛЕМЪТ Е ПРИ ПОЛИТИЦИТЕ!!!ТЕ ХАРЧАТ ПАРИТЕ,КОИТО НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ВКАРВАМЕ КАТО ДАНЪЦИ!!!ИНАЧЕ СИ ПРАВ ДА ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДИ ПОТОКА НА ПАРИТЕ НА БИЗНЕСМЕНИТЕ...А ПОТОКА НА ПАРИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ КОЙ ДА СЛЕДИ!!!
141
1
 
10
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
Работодателите в България е време да спрат да шмекеруват и да излязат на светло с финансите си, със заплатите които дават, с данъците които плащат, както го правят работодателите в целия ЕС! Няма как България да стане просперираща държава ако продължава това лъжене и укриване на данъци! С данъците се стоят хубави пътища, мостове, детски градини, болници! Германия затова е модерна и подредена държава - там данъците достогат до 40% от доходите!!!
140
2
 
6
 
! Отговори
следят ,следят ! преди 10 месеца
Следят ама който си искат ! Винаги съм си мислил ,че не може да постройш вила ( къща ) като прогимназия и пред нея да спретнеш басеин със две три лимузини до входа и никой да не се захване ,ама много сериозно като по татово време ,аджеба как го спечели това имане и как баба ти на 70 г изведнъж направи най успешната фирма и всички онези врътки й които всеки вижда ,че просто проверяващите са про-форма и пропускат ! На фона на изникналите на всякъде ,,БЕВЪРЛИ ХИЛСОВЕ,, какво ми се дърлите за ня
139
4
 
13
 
! Отговори
Право на мнение! преди 10 месеца
Искат парите кеш, за да не може да се следи потока на парите и "безнесмените" да могат да лъжат Държавата, да не плащат данъци и осигуровки! Заплатите трябва да се дават Само по Банков път!!!
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако можеше и без пари да им работиш, кефа щеше да е пълен за робовладелците...хахахаха :)))
137
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Служителите искали парите кеш ахахахах да бе, служителите искат да ги цакате и да ги осигурявате на по-малко, ама нека да е КЕШ!!! Щото видиш ли, иначе ще получавате по-малко, демек за ваше добро е да е в пликче. Аре тая легенда да я махнем вече>?
136
3
 
3
 
! Отговори
следят ,следят ! преди 10 месеца
Във стройтелството може ли да ми кажете колко са наетите и колко получават по карта ----сега просто са се хванали със ресторантъорите сега ида сезона и са по-лесни от могъщия строителен бранш във който не смеят и да погледнат ,а във земеделието по разни кампании колко са заети ,проимерно във черешовата или черешите ги берат само собственици ? А докога всеки тарикат по селата със 5-декара ще се води земеделски пройзводител със привилегии ???
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До следят ,следят !ТОЧНО ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ...ДОВЕРИЕТО МЕЖДУ ТЕЗИ,КОИТО ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И ТЕЗИ,КОИТО ГИ ХАРЧАТ.И КОГАТО ТОВА ДОВЕРИЕ ГО НЯМА НИКАКВА ДИГИТАЛИЗАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГО СПАСИ!!!
134
3
 
4
 
! Отговори
следят ,следят ! преди 10 месеца
Когато всички минат ,на карти,, и кампанията по набиране на ( балъци ) приключи те ще ви покажат събират ли се такси и има ли нещо направено за ваш кеф и удобство ! Не си мис;ете ,че интернет е създаден да гледате това което ви харесва лично на вас -- има едни хора който следят паричните потоци във реално време и искат информацията да е все по детаилна -- на мен не ми казват какво правят със тази информация ,всеки си има въображение !
133
4
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА преди 10 месеца
ДИГИТАЛНА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ПО ШВЕДСКИ И ХОЛАНДСКИ МОДЕЛ!!!
132
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТЪЙ КАТО ШВЕДИТЕ СА ТОЛКОВА НАПРЕДНАЛИ И ПЛАЩАТ САМО С ДИГИТАЛНИ ВАЛУТИ,СЛЕД КАТО ОТИДАТ ДО ТОАЛЕТНАТА ПО-ГОЛЯМА НУЖДА ДАЛИ ИЗПОЛЗВАТ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ИЛИ НЯКАКВА ДИГИТАЛНА ТАКАВА.
131
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЗАД ДЕБИТНАТА И КРЕДИТНАТА КАРТА ИЗДАДЕНА ОТ ОПРЕДЕЛЕНА БАНКА,ЗАД ПРИЛОЖЕНИЕТО ЗА ПЛАЩАНЕ,КОЕТО МОЖЕШ ДА ИНСТАЛИРАШ НА ТЕЛЕФОНА СИ КЪМ СЪЩАТА ТАЗИ БАНКА, СТОЯТ ЛИЧНИТЕ ТИ ДАННИ,КОИТО СИ ДАЛ НА ТАЗИ БАНКА!!!И НЯКОЙ ЩЕ МИ РАЗПРАВЯ,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ТЕ ПРОСЛЕДЯТ КАКВО ПАЗАРУВАШ!!!
130
1
 
13
 
! Отговори
Допълнение към 136 преди 10 месеца
За всичко си прав , мога само да добавя че не знам друга държава която така да подкрепа определен бизнес - без нищо в замяна . На ресторантьорите да кажа че в САЩ например се облагат и бакшишите - макар и с по ниска ставка спрямо другите доходи.Та да попитам на база какво искат отстъпки от държавата ? - по високи плащания към бюджета ? поддържане на по ниски цени за хората? Не става само с искане трябва и нещо насреща , а за услугата в повечето заведения въобще няма да коментирам !
129
2
 
6
 
! Отговори
следят ,следят ! преди 10 месеца
Абе то и личните данни трябвало да се крият ,пък на всякъде ти ги искат и ти дават да подишеш, че си съгласен да им ги дадеш--- ако искаш можежш да не им ги дадеш но се махаш и злизаш на вън ! Някой ще каже какво пък ..... да но живем във времена във който способни хора могат да ви присвоят всичко И ЗНАЯТ как !