Свиленски: Държавата да вземе "Росенец"

Да не говорят повече, че нямало коалиция
19 юли 2023 21:20, Стела Стоянова
22
Свиленски: Държавата да вземе "Росенец"
Снимка БГНЕС

„БСП е „за“ това, че големи инфраструктурни, национални обекти, летища, плажове, природни богатства не трябва да бъдат давани на концесия и ще подкрепим това решение. Ще подкрепим това решение, но в този контекст, а не в глупостите, които говорят – подкрепа на войната“, каза Георги Свиленски от БСП в предаването „Лице в лице“ по bTV по повод предложението държавата да вземе пристанище „Росенец“ от „Лукойл“.

„Стана ясно кой управлява държавата – ген. Атанасов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Да не разказват повече, че нямало коалиция, проблемът е, че не могат да се разберат. Концесията е дадена от Борисов през 2011 г. за 35 години, той тогава харизал българското пристанище, сега да не се прави на голям защитник на българските интереси“, допълни Свиленски.

Депутатът каза, че БСП ще излъчи свой кандидат за местните избори през есента.

„В средата на август приключват номинациите. Предполагам, че в началото на септември ще издигнем нашия кандидат за кмет и ще е доста по-разпознаваем, качествен и избираем от досега спряганите кандидатури“, поясни той.

Георги Свиленски призова депутатите да мислят повече за националните идеи. По думите му в парламента се занимават с това как да изпразнят държавата и армията от съдържание, а хората от другата страна протестират и няма кой да ги чуе.

„Цялата държавна администрация е изоставена, не ги интересува кои хора работят за държавата, цели структури са изоставени. 300 милиона лв. са им исканията. Нашите искания, консолидирани с тези 300 милиона, с пенсии, детски, безплатни лекарства за деца до 14 години, са 1,8 млрд. лв. Ясно сме посочили от къде да бъдат добавени – 100 млн. лв. повече събираемост на ДДС, 700 млн. лв. намаляване от капиталови разходи и 1,2 млрд. лв. увеличаване на дефицита, което е само 0,6%“, коментира Свиленски.

Той каза, че БСП не оглавява нито една от комисиите в парламента, защото те са били разпределени.

„Никога досега в парламентаризма не е било така – управляващите да си разпределят сами комисиите без никакъв диалог, разговори и опити за комуникация. Те се бяха разбрали – ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. Пред всеки имаше листче кой за коя комисия да предложи председател“, посочи Георги Свиленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Росенецсвиленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе стига с това безплатно онова безплатно. Трябва да се увеличат доходите а не да се залъгват хората с безплатни лекарства.
12
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Добре бе,догодина ще има пари и ще ги дадат и после какво ще искате...по един памперс за добра служба на БСП и класната ....доволен бъди !!
11
1
 
5
 
! Отговори
Сфиненски преди 9 месеца
"Да вземе и да си я поделим"... по комунистически. Едно за теб, две за мен.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
защо дадохте концесия на златото на американците а водата на софия на французинте - посочете ми една българска банка европейски предприятия от девня предадени на чуждевци - това есамо малка част от истината - а радев се опитва да спаси нещо българско и веднага е виновен пред американското посолство и слугите му веднага гракнаха
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не че ми е любимец Боко, ама той дал за 35 г. но служебните кабинети на Радев защо не прекратиха концесията като част от санкциите срещу Русия, наложени от ЕС. Защо не са конфискувани руските имоти, за които не са плащани данъци години наред.
8
2
 
7
 
! Отговори
Ало бесепарите преди 9 месеца
- защо подарихте Панаира на руски агент.- защо подарихте Камчия на Масква_- защо подарихте Гоце Делчев на северомакетата- защо сменяхте българските паспорти с македонски- защо изобщо се обаждате . Трайте си и се срамувайте
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е добре, но защо само пристанището? Вземете и златното находище в Челопеч. Това не е концесия, а чист грабеж. Има и много други подобни неща за вземане.
6
1
 
3
 
! Отговори
Кранчето на Путин преди 9 месеца
Мога да го врътна, може и да не го врътна. А сега!
5
3
 
6
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 9 месеца
Мислите ли,че както правят политиците да прекратявят договарите по средата им ще дойде някой читав инвеститор да вложи парите си в България???
4
4
 
5
 
! Отговори
Лукойл преди 9 месеца
Коалицията ППДБГРОБДПС иска да взима рекет от всеки танкер разтоварен или натоварен на пристанището. Ние пък ще сложим рекета в цената на горивото. И ще искаме по милиард долара на година от оставащия срок за развалената концесия. Плащайте!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Партийния дом има ли 6 етажа?
2
7
 
10
 
! Отговори
ППДБ ГЕРБ ДПС преди 9 месеца
ви готвят нафта по 2 еФро литъря. Свиквайте. Бюджета е празен. Скоро и акциз на тока ще има. А фасовете по 8 кинта кутията. 22% ДДС веднага след влизане в еврозоната. И още куп други благини.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами държавата като е тръгнала да приватизира (присвоява) чужди активи по примера на батковците от запада,кога ще вземе и златните мини,пък после и да погледне към американските централи....