Близо 100 000 безработни на възраст над 50 г. са започнали работа

Това е станало с подкрепата на бюрата по труда
38
Близо 100 000 безработни на възраст над 50 г. са започнали работа
Снимка: Dnes.bg, архив

Близо 100 000 безработни на възраст над 50 години са започнали работа в реалната икономика с подкрепата на бюрата по труда в периода 2021-2022 г. Това показва Отчетът за изпълнението на Националната стратегия за активен живот на възрастните хора.

Документът, който обхваща периода 2021-2022 г., съдържа данни за изпълнението на включените в стратегията програми за заетост на възрастните хора и за подобряване на мерките за здравна превенция. Отчетът включва и дейности, свързани с насърчаването на ученето през целия живот и доброволчеството, както и мерки за интегриране на възрастните в обучения за повишаване на техните знания, умения и професионална квалификация.

Включените в стратегията мерки и дейности подпомагат адаптирането на публичния сектор към процеса на застаряване на населението и преодоляването на последствията от него върху функционирането и финансовата стабилност на пенсионната система, както и върху системите на здравеопазването, социалното подпомагане, образованието и пазара на труда.

Изпълнението на мерките води и до създаване на по-добри условия за приобщаване на възрастното население в обществения и икономическия живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: безработни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
1
 
! Отговори
ДО: 4 преди 9 месеца
WOW/УАУ! Впечатляващо! Татко ти сигурно помага на украинската ПВО като пише софтуер за дронове?Тъй де, щото руски дронове за които да се пише софтуер няма, те иранските Шахеди са примитивни, макар Русия да почна да ги произвежда, чак такъв софтуер им е безполезен.
9
19
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 9 месеца
Много слабо ме вълнува един бедняк тотален аутсайдер какво мисли. Ама наистина много слабо. Иначе съм убеден, че на 39 съм постигнал колкото цялата ти рода няма да може да постигне за 100 живота- това е масовият българин. Вместо да вземеш поука от написаното, мразиш. Дреме ми. По-голям доход за семейството ми идва, ако има повече неграмотни. 7% интелигенция у нас, няма нищо чудно. И ние сме бъдещето, ти си никой. Мерси :)
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Любима тема на комплексари като N4! Направо яко ти завидяхме на щастливия охолен живот, дечко! Даже малко плачем от яд в момента...
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само дъртата Урсула започна работа на евро софрата :)))
6
4
 
10
 
! Отговори
до 5 преди 9 месеца
Айде свери си пак цифрите за растежа на еврозоната и САЩ. Тотални небивалици. На 2 клика в интернет е информацията. ЕС и САЩ имат ОГРОМЕН растеж. Неслучайно всеки бедняк русофил иска да слугува там. А Русия затъва. 90$ средна заплата ИЗВЪН големия град.
5
1
 
8
 
! Отговори
do 4 преди 9 месеца
ниама как секи да е програмис.за всекиго триябва равин дохот сас другиат.неможе твоите да взимат такива голиями пенсии а ас да работия за 1000 лева нияма как нее чесно
4
4
 
2
 
! Отговори
Wall Street Journal преди 9 месеца
През последните 15 години, измерено в долари, икономиката на еврозоната е нараснала с около 6%, а икономиката на САЩ с 82%. Средната държава в ЕС на глава от населението е станала по-бедна от всеки щат на САЩ с изключение на Айдахо и Мисисипи. Ако тази тенденция продължи, до 2035 г. разликата между производството на глава от населението в САЩ и ЕС ще бъде толкова голяма, колкото е сега между Япония и Еквадор.Тъй като европейските правителства трябва да увеличат разходите за отбрана и разходите за заеми нарастват, икономистите очакват по-високи данъци. Данъците в Европа вече са високи. Амер
3
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма как да не работят възрастните. Родителите ми- с тавана на пенсиите. Майка ми- на 77 си работи- рецензии на научни статии и тук-там някоя лекция в елитен западен университет. Татко ми пише софтуер за дронове. На 72. Та, бачкери бедняци, нямате оправдание да не печелите добре. Мисълта ми е- почти колкото мене докарва човекът. То няма живот с мизерни 3.2к пенсия- смешна история. Искат нови коли хората, да обикалят свят, да има за внуците... Не че и ние с жена ми не печелим отлично де. Избор.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Убеден съм, че това няма нищо общо с истината!
1
5
 
5
 
! Отговори
Защо? преди 9 месеца
Защо Путин го спуквали от бой като малък и какви са последствията от това за него и Русия? Разказват разузнавач и медици