Една четвърт от българите мръзнат през зимата

На първо място сме в ЕС по неспособност да отопляваме домовете си
Обновена: 11 сеп 2023 17:16 | 11 сеп 2023 16:23, Петър Бойчев
70
Една четвърт от българите мръзнат през зимата
СНИМКА БГНЕС

България е на първо място сред държавите членки на Европейския съюз по дял на хората, които не могат да поддържат дома си адекватно топъл – 22,5 на сто – това сочат най-новите данни на Евростат за 2022 година. Средно за населението на Съюза този показател е 9 на сто.

Сред страните с най-голям дял на хората, които не могат да поддържат дома си адекватно топъл, освен България, са също Кипър и Гърция - с по близо 19 на сто от населението, Испания – 17% и Румъния 15 на сто.

За разлика от тях с най-нисък дял на тези хора е Финландия - с малко над 1% и Люксембург с 2%.

В сравнение с 2021 година Евростат отчита нарастване с около 2 процентни пункта на хората от Съюза, които заявяват, че не могат да поддържат дома си адекватно топъл.

Според експертите на КНСБ причините над 20% от населението у нас или почти всеки четвърти да не може да поддържа жилището си топло са много - ниски доходи, високи цени на електроенергията, ниска енергийна ефективност, припомня БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: мръзнатЕСтоплодомове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Соци преди 7 месеца
Про конунизма не беше така. Е нямаше и какво да си купиш с парите, но стиаха.по магазините нямаше нищо. Една 2носка за 10 години за кола и една радуоточка
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Демокрацията е най-добрата система ако е подкрепена от 300 години колониализъм.
16
0
 
0
 
! Отговори
Евроидиоти! преди 7 месеца
Въпрос към евроидиотите: eвpоидиоти, какво става със зелената сделка, ЕС мина ли на зелени енергии от вятърни мелници и слънчеви панели. А бегеидиотите се поведоха по евроидиотите и си съсипаха енергетиката, България беше една от малкото страни в света коиото са енергийно независими, имаше ТЕЦове, собствени въглища, АЕЦ и евтино гориво от Русия.
15
0
 
0
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 7 месеца
При "демокрацията" е така.......
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украинският конфликт може да продължи до 2032 г. Тази прогноза изрази генералът от германските въоръжени сили Кристиан Фройдинг, който пристигна на посещение в Украйна. Важното е, че ние от запада сме обединени и консолидирани, и ще снабдяваме Украйна с оръжия и пари толкова колкото е необходимо да бъде победена Русия.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е, не се получи контранаступа, ама нищо де, западът е консолидиран и обединен и ще подкрепя Украйна толкова дълго колкото е необходимо докато Русия не бъде победена, пролетта на 2024 почва нов контранаступ, ако трябва и 2025, 2026, 2027, западът е консолиран и ще подкрепя колкото е необходимо, каквото и да ни струва това.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И аз съм от тия, които мръзнат.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 7 месеца
Комшията ми е в тези проценти. Зимата съм бил в тях и е като иглу, но същият този индивид никога за 30 години не съм го виждал да работи. Наследствен апартамент ит техните а той пие бира цял ден в магазинчето долу. Цена му горката ходи на работа и гледа детето му. И за този ли да ме е жал?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При демокрацията е така - 25% от населението живее в студ, глад и мизерия и още 50% са работещи бедни, за да има 1% свръхбогати. Евтино парно имаше при социализма и при бай Тошо.
9
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Важно е да говорим за шофорите не за крадливите политици които са *** на едно посолство 33години СТИГАТ СТИГАТ ВРЕМЕТО Е НАШЕ а реакторите в Белене са Руски трън в очите на Василев и Борисов но не и за зеленския наркоман той обича Русия!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И още по-зле ще става след като под диктата на ЕС другата година битовите потребители на ток излизат на борсата, където цените са два, три пъти по-високи от тези на регулирания пазар...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така е защото българина се е разнежил ,иска у апартамента му зимъска да е +30градуса ,а лете +22.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До при комунизма Кой те спира да отидеш да живееш в Беларус или в Приднестровието? Там си е като по времето на НРБ.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Демократите ни върнаха в каменната ера! Дървата са от 150 до 250 лв. за кубик. Въглищата 800лв за тон. Токът 500 лв на месец. Газ няма или е на цената на тока. 80% от населението взема африкански заплати и трябва да избира между топла къща и пълен стомах.
4
0
 
0
 
! Отговори
ефролиберал преди 7 месеца
Как е, братя? Чувствате ли се европейци вече? И не забравяйте да благодарите на глобалното затопляне и да се молите зимата да не е студена.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Скоро още ще подобрим числото, но в отрицателен смисъл. Няма да могат да ни стигнат съвсем. Като отвържат цената на тока 70% ще седят на студено. Нищо че обясняват че нямало да скочат много цените.
2
0
 
0
 
! Отговори
евроатлантист преди 7 месеца
И ние да сме първи в нещо. А за зимата да затегнем пак коланите, имаме да влизаме до 3% биджетен дефицит, нека обаче да не се пипат разходите за отбрана и за помощите към Украйна. Народът вече 30г. е свикнал да затяга коланите, ще затегне пак. Търпение трябва, да мине прехода, после ще му отпуснем края.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на нас, пак сме първи.