Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център

Ако е прострелян в гръб, може да има тежко обвинение
19 сеп 2023 08:05, Петър Бойчев
436
Жена полицай е убила крадеца при преследването до бизнес център
СНИМКА БГНЕС

Жена полицай от столично районно е простреляла вчера крадеца след преследване. Починалият от раната  грабител се казва Светльо Младенов, съобщава „24 часа“.

Жената е от столичното 4-о РУ на СДВР. Тя е взводен командир, а заедно с нея е бил и друг униформен полицай.
Младенов и двамата други крадци били следени от полицията от месец. Те нападали жени нощем. Удряли ги по главата с тръба и ги заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите.

Още по темата
Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групата пак е атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и му задигнали раницата.

Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал за ново нападение. Около 5,15 часа охранител в столичен бизнес център съобщил за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, като носят някакъв подозрителен багаж.

На място пристигнали двамата униформени от 4-о РУ на СДВР. Те преследвали тримата, които бягалие и се опитали да се качат в автобус на градския транспорт.

15-годишен е бил задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели.

Тогава служителите на реда, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов.

18-годишният младеж бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче починал. Другият преследван успял да избяга.

Според адвокат Димитър Марковски особено решаващо ще е заключението от медицинската експертиза на починалото момче - в коя част на тялото е било простреляно.

"Ако се окаже, че е в гърба, полицейският служител ще изпадне в положение на възможен обвиняем. Включително може да се стигне и до повдигане на обвинение за умишлено убийство", каза за БНР адвокат Димитър Марковски.

"Законът за МВР регламентира много точно правомощията, които имат полицейските органи. Употребата на огнестрелно оръжие е допустима в хипотезата и в ситуацията, в която здравето на полицейския служител или на неговите колеги е било застрашено. В такава хипотеза огнестрелно оръжие може да се използва, но в такава степен, че да не се причинят минимални увреждания на лицето, което трябва да бъде задържани и което евентуално е нападнало полицай", каза още юристът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
32
 
8
 
! Отговори
Bili преди 7 месеца
Утре вие може да сте престъпник, ...щото карате дизел...или не сте се ваксинирали и полицайката може да ви застреля - така ли? Щото у вестника пише че сте престъпник...мда...
279
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега ако се окаже, че въпросния крадец е близък на прокурор или съдия - горката полицайка. Ще я разсипят и ще лежи в сливенския.
278
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на смелата полицайка! Едва ли е стреляла с умисъл да го убие, просто куршумът е попаднал прекалено точно. Дано да има камери в района да се види какво точно е станало.
277
3
 
27
 
! Отговори
Я гледай преди 7 месеца
Значи ц*ганетата могат да удрят хора с метални тръби и няма проблем, могат да ги грабят и какво ли не - пак няма проблем, а като някое си получи заслуженото по своя собствена вина (защото е можело да спре и да се предаде, а ... виж ти... можело е и да не е престъпник) - тогава вой! Точно така трябва да действат полицаите и ако адвокати и нпо-та се опитат за пореден път и сега да пазят мародерите и да помагат да се тероризират Българите, тогава и те са съучастници!
276
4
 
26
 
! Отговори
Медал преди 7 месеца
Полицаите заслужават МЕДАЛ, че са си изпълнили СТРИКТНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА! Повечето полицаи са м*рди, които са физически и психически негодни за тази работа, които се ежат на беззащитни хора, а когато има нужда от тях, са неадекватни и нищо не правят (в най-добрия случай)! Това е случай, в който полицай действа, както ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАТ ПОЛИЦАИТЕ - с предупреждение и всичко необходимо, но твърдо, решително и да възтържесвува справедливостта! Да не сте пипнали тези полицаи!
275
2
 
21
 
! Отговори
Б*клук марковски преди 7 месеца
адвокат Димитър Марковски - как не те е срам??? Полицаят (независимо мъж или жена) си е изпълнявал ЗАДЪЛЖЕНИЯТА и онова, за което МУ ПЛАЩАТ и което МУ Е ПРИЗВАНИЕ! Жалко, че се е стигнало до там, но ЦЯЛАТА ВИНА Е НА ПРЕСТЪПНИТЕ ГАМ*ЕНЧЕТА! И тримата са решили да мъчат, тормозят, грабят хора, а после "ох, чичо, застреляха светльо"! Това е ИНЦИДЕНТ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПО ВИНА НА ПРЕСЛЕДВАН ПРЕСТЪПНИК, ОТКАЗАЛ ДА СЕ ПОДЧИНИ НА ПОЛИЦЕЙСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ СЛЕД ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!
274
7
 
17
 
! Отговори
Законите в България преди 7 месеца
се"коват"от престъпници с власт дадена им свободно и демократично от простоюдието което е с преобладаващо мнозинство!Как си мислите една мутра от 90-те известна на цяла България ще управлява 12 години,ще присвои 100 млрд.лева и никой никога нито ще иска,нито ще я разследва?Само в общества с пRoSт народ може да се случи това като Сомалия и България!Полицаят навсякъде е уважавана и респектираща професия и има право да използва оръжие когато сметне за нужно в България ще го осъдят,защото е бил прав
273
5
 
27
 
! Отговори
До 255 "ужас&qu преди 7 месеца
Ами на "сафари" е, убила е едно животно което с тръба прави опит да убие ЧОВЕК, навсякъде по света "човекоубийците" ги убиват....впрочем знаеш ли какво е САФАРИ, бе загриженик за животинският свят ?
272
3
 
45
 
! Отговори
реалност преди 7 месеца
в тая наша ненормална държава ще осъдят полицайката че е гръмнала крими проявен.....в нормалните държави ще я повишат.
271
3
 
49
 
! Отговори
Алооо преди 7 месеца
Браво на нея. Задължително награда и повишение. Повече такива служители трябват в тази система. Тя спаси няколко човешки живота. Когато това 18 г келем. убие някого какво ще кажем тогава? Тия другите двамата също. Трябва пак да им разрешат на полицаите да бият. Малко да има ред и дисциплина, защото не се търпи. Всеки си мисли, че може да си прави каквото иска и само знаят че, имат права но не и задължения.
270
2
 
45
 
! Отговори
Joko преди 7 месеца
Поздравления за полицайката ! По бандити като тези - стрелбата на месо е задължителна
269
3
 
35
 
! Отговори
Ооо преди 7 месеца
Да сменим мъжете в полицията с жени! Може пък да почнат да се подобряват нещата!
268
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на полицията така се прави.Дали в гръб или в лице няма значение,ами както тича в гръб ако извади пистолет и застреля полицая???Ама нали е полицай голема работа ама утре ще бъде някой адвокат!Трябва да се награди полицията.Това е начина да видят другите защо трябва да изпълняваш какво ти нарежда органа на реда.
267
3
 
40
 
! Отговори
Бай Оня преди 7 месеца
До Ужас 264, ако твоят син е нагло дрогирано ко-***-ле, да го застреля, защото ако не го застреля някой, като стане закоравял рецидивист и тебе може да убие за пари! Престъпниците трябва да бъдат избивани, няма смисъл да пълнят затворите и да ги хрантутим от данъците си!
266
2
 
32
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 месеца
До $$$$$,,, Кви деца бе - изроде, тва деца ли са! Трепане и толкоз!
265
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Браво на жената!
264
4
 
20
 
! Отговори
до пожарникарска Бг преди 7 месеца
"""И защо нищо не е направено като сте ги следели 1 месец и сте знаели, че бият хора и крадат"""" ------ Логичен въпрос, любопитно, какъв ли би бил отговора?
263
5
 
19
 
! Отговори
пожарникарска BG преди 7 месеца
И защо нищо не е направено като сте ги следели 1 месец и сте знаели, че бият хора и крадат?!!?!
262
14
 
13
 
! Отговори
нафърфорий преди 7 месеца
"""Уж искаме да сме правова държава, а всички се радват на уличен линч. Племе а не народ сме ние""""" ------- Общество, в което Престъпника има Повече Права от Жертвата си, е Обречено!!!!
261
4
 
25
 
! Отговори
Гост преди 7 месеца
До Ме Това не е линч, това е протоколно действие на орган на реда, който е спазил инструкциите за защита на простреляния. Ако се беше предал щеше да полежи 15 години и да си излезе по живо по здраво. Ако вашето дете беше нападното така дали щяхте да защитавате този бандит?