18 кандидат-кметове биха още преди изборите

Няма други кандидати
29 сеп 2023 18:42, Стела Стоянова
2
18 кандидат-кметове биха още преди изборите
Снимка БГНЕС

18 кметове са ясни още преди да е започнала кампанията. Те са единствените кандидати, регистрирани в ОИК, и са досегашните управници на селищата.

Повечето от тях са издигнати от ДПС, има и от местна коалиция, в която са ГЕРБ, “Обединени земеделци” и “Консервативна България”.

Победителите в Сърница, Борино и Белица са Неби Бозов, Мустафа Караахмед и Радослав Ревански. В няколко от селата в тези общини също има по един кандидат, издигнат от ДПС. Това са Побит камък, Медени поляни, Ягодина, Чала и всички 9 села в община Белица.

И една бюлетина в изборната кутия е достатъчна в градчето Ветрен, община Септември, където сегашният кмет Радослав Лютаков няма конкурент, това се отнася и за кмета на Семчиново Пламен Темелков. Двамата са от местната коалиция “Развитие за Септември и региона”.

Мустафа Караахмед от Борино ще е трети мандат кмет на родопската община. На първия победи с малко над 50%, а на втория с близо 80%.

Радослав Ревански от Белица също ще започне трети мандат. Той благодари на съгражданите си и пое ангажимент да надгражда направеното до момента.

За 15-и път ще се кандидатира Делчо Митев, който управлява хасковското село Брягово от 1976 г., винаги издиган от БСП. Когато става кмет, е бил на 26 г., сега е на 72. Винаги печели от раз, само на последния вот през 2019-а е бил на балотаж.

“Има моменти, когато омръзва цял живот да си кмет, но така се случи”, обясни преди седмица за тв предаване кметът на Брягово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации