Рашидов: Отдавна съжалявам, че влязох в политиката

Борисов не ми се е обаждал, може да няма пари за телефон
18 ное 2023 22:50, Стела Стоянова
92
Рашидов: Отдавна съжалявам, че влязох в политиката
Снимка БГНЕС

"Това, което гледам, е тъжно. Изпаднахме в едно безпринципно време, никакви политически каузи и позиции. Имаше кауза да създаваме, да правим и да се случват нещата, някои от тях се случиха. Сега се разпределят едни пари. Това каза бившият депутат и министър Вежди Рашидов в студиото на "Опорни хора".

"Всички знаете, че тази сглобка беше невъзможна и като кауза, и като политика, и като партии, и като хора. За съжаление, обаче се загубиха 3 години от живота на българите. Народът ще продължи да обеднява още. Загубеното време го плаща обществото. Бюджетът е важен за всички партии, там са интересите, там са парите, там са милиардите - конкурсите за наши, ваши фирми", допълни Рашидов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че бившите му колеги от ГЕРБ не са го търсили.

"Няколко човека се обадиха, но малко страхливо. Нищо, да са живи и здрави, това не е драма. Нямам какво да говоря с Борисов, не ми се е обаждал, може да няма пари за телефон, не знам. Мъжкарите сядат и се разбират. Отдавна съжалявам, че влязох в политиката, вярвах в тази партия и заради това тръгнах с нея, тя работеше добре 2-3 мандата. След третия мандат спрях да вярвам, останах в политиката, но не и в изпълнителната власт", поясни бившият депутат.

"Последното, което преля чашата при мен, е, че когато аз направих добри избори - от 17 общини да спечеля 14, и 3 месеца след моята победа ГЕРБ губи всичко и печели 4 общини от 17. Какво се промени за 3 години? За 3 години ремонтирах 8 театъра. Съжалих себе си, че си позволих дълго да стоя там. Психически бях готов да се оттегля. Не съм искал да ги предам, но и предателите да са живи и здрави", коментира още Вежди Рашидов.

Той заяви, че евроатлантизмът е неизбежен фактор.
 
"Той е част от една спогодба на Европа. Но от утре и Унгария няма да ни приеме в Шенген, ще чакаме по 12 часа на гръцката граница. Управляват ни хора, които са неадекватни. Там, където са парите, там са и хората. Кой купува избори? На кого са потребни гласовете от тези избори? Кой дава парите? Ахмед Доган е единственият изключително умен политик, той е добър играч. Той няма да управлява и така му е хубаво, защото той управлява. Никой ли не може да се сети, че той е почетен председател?", попита бившият министър.

Рашидов коментира и протеста на хилядите фенове срещу ръководството на БФС: "Няма държава, тя не си е на мястото. Нищо няма да се реши с оставки. Ако това се случи в САЩ или другаде - жална им майка. Ние тук пуснахме улицата да си прави каквото си иска, не може. Цяла София прилича на комикс - нашарен, отвратителен. Всичко е в спрейове. Кой когато си иска стачкува, хвърля, убива. Имаме закони, които никой не ги приема".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каква чест има тука? Като почнем от Людмила Живкова, Мултигруп, побой на полицай, насосвания, гуляи с държавни пари, плач за двата милиона от КТБ, катастрофа на булеварда, това въобще човек ли е?
26
2
 
25
 
! Отговори
хахаха преди 5 месеца
Боко вече не му дава пари и кypвата се разрева. ХАХАХАХА
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някои явно не вдяват, нямат капацитет да схванат каква огромна ирония е точно Веждито да е в Комисията по култура и медии на НС! И то неин председател! Това си е (беше) поредната живо перверзия! А той бе и министър на културата:) А и председател на Парламента (Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра бе възкликнал находчиво незабравимият Радой Ралин)
24
0
 
17
 
! Отговори
Киро Кристалния преди 5 месеца
Но когато смърка кристали от *** на бати Бойко ни рива? Ся ривеш...
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кво търси тоя елементарен каменоделец в парламента изобщо?! Марш да пиеш процока и да млатиш с чу ка. И за това не ставаш.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Депутати от ГЕРБ споделят любопитни подробности от срещата на парламентарната група. След като Петков излязъл от стаята на ГЕРБ, Десислава Атанасова позвънила на Вежди Рашидов, за да му търсят сметка за думите и да го предупредят, че ще му искат оставка. Последвал втори разговор. Този път по телефона се включил Бойко Борисов. Най-любопитно обаче било изказването на Деница Сачева след двата телефонни разговора. "Обади ми се Галя от Американското посолство. Каза, че е видяла статусите ни с Десислава Атанасова. Питаше какво става и какви действия ще предприемем, защото следят случая", заявила Сач
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всички гербаджии и депесари са като този мултак - агенти на турската и руската мафия..
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рашидов е про ст елементарен и брутален продукт на прехода. С грозно невъзпитано държане. Алкохолни геройства. И една повърхностност на касапин , чиято вълча турска душица е пълна с татуировките от сцените на сълзливия му ПОДТИСНАТ ЖИВОТЕЦ на регионална културна гарнитура от тогавшното турско говорящо малцинство, отишло да се учи " НА СОФИЯ". Да става човек.Такъв си е другаря рашидов. ТОВА Е НАЙ-БЛЯСКАВАТА и ПОКЪРТИТЕЛНА КАРТИНКА на ПОСТ СОЦ И СОЦ ЕНЕТЛИГЕНТА. ТАРРРИКАТТА! ХИТРЕЦА
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този безкултурен турчин беше министър на културата на България. Наистина няма такова дъно.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вежди, би трябвало това, че напуска парлЕментът изобщо да не го брига. Само че мултакът е с огромно его, така че сигурно го е яд. Особено по какъв начин го прецакаха. Още помня как се напиняше да го правят академик и как проплака, като го отрязаха.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този откровен про стак и пияница, дори беше за малко председател на Народното събрание...Срам и позор!
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каква е разликата между него и тиквата който преди време рече какво мисли за кърджалийската, а после я целуваше по кофата пред камерите и се кълнеше, че не е истина.
15
1
 
8
 
! Отговори
Лайното преди 5 месеца
преди да капне не е длъжно да се обеснява на целия народ...
14
2
 
15
 
! Отговори
До 17 преди 5 месеца
Рашидов няма дори основно образование. Учил е само до 5-ти клас. Художествената академия е завършил, колкото и шефа ми Боко тиквата е завършил ВисшУ
13
1
 
11
 
! Отговори
си 17 преди 5 месеца
Завършил ама по партийна линия.
12
13
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 5 месеца
Неграмотния си ти. Ако беше учил повече щеше да знаеш, че Вежди е завършил Художествена академия. Той е известен и в чужбина и е правил изложба от скулпторите си. Това е един достоен човек.
11
0
 
10
 
! Отговори
тъй тъй преди 5 месеца
Плаче му се на човека!Нека си пореве,лошо няма!
10
3
 
5
 
! Отговори
Борисов ходи си в Пк преди 5 месеца
Борисов-Б.ългароубиец , Пернишки милиции убиват Българи в град Бобов дол!
9
2
 
3
 
! Отговори
Циганизация преди 5 месеца
Борисов-***, Пернишки милиции убиват Българи в град Бобов дол!
8
1
 
6
 
! Отговори
МВР убиват Българи преди 5 месеца
Пернишки полицаи убиват Българи в Град Бобов дол, местните селски полицаи се мазнят и радват на Перник(***)!