МВнР е в контакт със семействата на българските моряци от Galaxy Leader

Българите са капитанът на кораба и първият помощник-капитан
Обновена: 20 ное 2023 17:40 | 20 ное 2023 17:30, Красимир Ангелов
10
МВнР е в контакт със семействата на българските моряци от Galaxy Leader
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) е в контакт със семействата на двамата български граждани – част от екипажа на кораба Galaxy Leader, който беше отвлечен вчера в Червено море край Йемен, съобщи пресцентърът на ведомството.

Още по темата
МВнР работи по изясняването на всички обстоятелства по случая в тясна координация с българските дипломатически представителства в региона и с партньорски институции.

Българските власти са се свързали с роднините на моряците, които са на борда на кораба Galaxy Leader, каза по-рано днес пред журналисти главният секретар на МВР Живко Коцев.

Той потвърди, че българите са капитанът на кораба и първият помощник-капитан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: МВнРкораба Galaxy Leader
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 5 месеца
Корабът е натоварен във Турция и потегля от там! Турският президент обикаля като луд по света,и сипе хули и клевети срещу страната-собственик на кораба,както и закани срещу тях!Можем да се замислим кой би имал полза от това да даде сигнал на други,и да си отмъсти!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Лагрестин преди 5 месеца
Йеменските хуси следва незабавно да освободят пленените българи.В противен случай,това е все едно обявяват война на България.Това е търговски,а не военен кораб.И след мюсюлманите в Близкия изток се оплакват,че са жертви,следва самите те да дадат личен пример като не отвличат хора,нямащи общо с военните.Ако пък не са с нищо по-различни,то следва да се воюва както с тях,така и с всеки който изповядва и подкрепя тяхната идеология.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дааа и другите моряци в Мариупол ги спасиха така. Помните ли? Помните ли кой ги изведе и кой си приписа заслугите? Сега тук управляват същите!
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да са стояли тук ,и какво правят в тоя район
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е само това ли
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Интересуват се от българи в чужбина за да ги върнат в България ,и да ги пребиват от бои....
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Голяма трудност да се свържат със семействата. Много време, колосална организация, тичане насам-натам. Сигурно са се изпотили щом го пишат по вестниците. Аз първоначално поради недочитане най-глупаво си помислих, че са осъществили контакт с отвлечените. Обаче това не е важно. По-важно е да се похвалят за контакта със семействата понеже е много трудна работа.
1
0
 
4
 
! Отговори
Германов преди 5 месеца
Всичкио ви е Пиар, Виена оставите Българи да умират, не роми, Българи!