Румен Христов: Тагарев е бил заплашван от полицаи, симпатизиращи на "Вагнер"

Трябва да се преразгледат характеристиките на хората от МВр
24 ное 2023 22:24, Стела Стоянова
72
Румен Христов: Тагарев е бил заплашван от полицаи, симпатизиращи на "Вагнер"
Снимка БГНЕС

"От коментарите, които чувам, става дума за министър Тагарев. Най-вероятно заради неговата категорична позиция по отношение на Украйна. Тя е правилна и категорично го подкрепям. Това не бива да се допуска. Много обезпокоително е и службите за сигурност трябва да си свършат докрай работата. Тези, които го заплашват, симпатизират на групировката "Вагнер". Това е пробив в системата и трябва да се преразгледат характеристиките на хората в МВР", заяви председателят на СДС Румен Христов пред Bulgaria ON AIR по повод сигнала за отправени заплахи от страна на полицаи към министър от кабинета, който премиерът Николай Денков е получил.

Относно баталните сцени на протеста срещу БФС, полицейското насилие и исканията за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, Христов

"Вината е с натрупване и касае БФС, решението да не бъдат допуснати феновете на стадиона, разрешението от кмета на София двата лъча да се съберат. Професионалното ръководство носи основната вина. Не са верни подмятанията, че шефът на МВР е протежиран от ГЕРБ-СДС и ДПС. Калин Стоянов излиза като наш министър, но защо не го казаха в началото? Не го браним със зъби и нокти. На улицата видяхме нещо недопустимо, границата беше прекрачена от двете страни. Ролята на полицията е да овладява уличните протести", това заяви Христов относно протеста срещу БФС, полицейското насилие и исканията за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.

Отишъл е на филм за борба с ало измамите, където полицията има пряко отношение. Може би това, че е отишъл, не е проблем. Може би, че не е излязъл по-рано, след като е разбрал, че нещата ескалират...", каза Христов и добави, че министър Стоянов не трябва да подава оставка.

Лидерът на СДС сподели, че е гласувал "за" падането на кабинета по време на вота на недоверие, като знак към управляващите, че нещата не може да продължават по този начин. Липсва споразумение и програма, която да улесни работата на двете формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, обърна внимание той.

"Вземат се решения, които не са съгласувани с ГЕРБ-СДС. Научаваме от медиите какви ще бъдат данъчните закони. Не ги подкрепихме в комисиите. Между първо и второ гласуване ще опитаме да променим доста неща. Сега сме принудени да дадем гласа си, защото ако не ги подкрепим, това означава да блокираме приемането на бюджета. Нещата скърцат наистина", подчерта Христов.

Гостът призна за голям натиск от националното ръководство и симпатизантите на СДС към петимата им депутати, че не може да бъдат "гумен печат".

"Ние сме за балансиран бюджет до 1% дефицит. С колегите от ГЕРБ работим отлично. Като юмрук сме, няма никаква драма. Отношението беше не към ГЕРБ и Бойко Борисов, а към колегите от ПП-ДБ. Когато носиш отговорност, имаш право да знаеш какво ще гласуваш на следващо заседание", посочи още Христов.

"Без ДПС нямаме конституционното мнозинство. Конституцията наистина има нужда от промени, СДС внесе своите предложения. Трябва да дадем отговор на Европа, на която обещахме промени в определени посоки, за да бъдем допуснати в Шенген", заяви председателят на СДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
този да имаше едно лесно би пратил още утре всеки българин на фронта да умре за любимата му Укрия!
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
украинската *** явно изпада в параноя
19
7
 
12
 
! Отговори
Сержант преди 5 месеца
МО, кога? Там е пълно със симпатизанти на режима в Русия?
18
13
 
28
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Няма по-противен и мразен човек в тази територия от лицето анти българин Тагаренко! А той вместо да се жалват, че го заплашват постоянно се замисли, защо е най-презрян!
17
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха ха. Тя тая ггад Тагаренко го заплашва всеки определящ себе си за Българин. Разтрел и разчленяване за тоя иззррод.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При хомосексуалистите съществува голяма ревност и често се стига до подобни драми. Не ме учудва новината.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако е бил заплашван от татуирани симпатизанти на Аксел Роуз, щеше ли да бъде проблем?
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Посредствени били коментарите, ами, какъвто обектът им, такива и коментгарите.
13
7
 
16
 
! Отговори
Ххс преди 5 месеца
магарев скоро ще иде при полови милион избити хохли и това ли е заплаха за плешивия плъх, просто всеки рано или късно умира хахххаха
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Независимо сега на кого симпатизирате, за Коледа всички ще пеете Джинг Гьобелс, Джинг Гьобелс!
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Незнам кво трябва да се забрани ,но по американските закони всеки пребиваващ на тяхна територия или е гост или американски гражданин с дадено потекло.Господина иска да е украинец ,оглавяващ българската армия -ми не може киро отзад и душата в рая,Кирчо се екстрадира у дома,,евреите си заминават в пустинята,арабите и те също .Социалната деиност приключва.Или си българин или прав ти път
10
3
 
22
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 5 месеца
Аз съм служител на МВР и симпатизирам на Бетховен.
9
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Магарев е за Карлуково хаха.Сигурно го разследват дали няма да се нагуши с милиони покрай сделките с оръжия и се чуди как да се измъкне.Знаем ги какви са Продажните Политици....всеки,който не им е изгоден веднага го обявяват за "русофил","путинист" и т.н.
8
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Посредствени коментари!
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много *** коментари.
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва да се забрани Юдеоболшевизма и болшевишката Партията на Плъховете! Те всички са еврейски плъхове и внуци на комунисти! Партия ПП е юдеоболшевишки пробив в системата! Международният Юдеоболшевизъм ще бъде унищожен! Зиг Хайл!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Горкият Тагарчук, кой ли не го заплашва! А може би си е обикновен параноик?
4
6
 
21
 
! Отговори
Пригожин от АДА преди 5 месеца
Аз и Дявола чакаме Тагаренко да му редиме една далавера! Кога ще го изпратите при нас?!
3
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тагарев да се маха по дразнеща мУтра от неговата и на още някой друг от клуба на пъпешите,ОтвраТ
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е добър повод за разтуряне на стохилядната банда корумпиран бaшuбoзyk ,по примера на Грузия. И без това няма престъпление без участието на бивш, настоящ,или бъдещ милюполюцай или родата им.