Проф. Калин Гайдаров за обира в Благоевград: Това е тежка престъпност

Подобни престъпления почти не се разкриват
Обновена: 4 дек 2023 09:23 | 4 дек 2023 08:52, Нели Христова
44
Проф. Калин Гайдаров за обира в Благоевград: Това е тежка престъпност
Снимка: БГНЕС

Органите трябва да се намесят активно в борбата с обирите на инкасо автомобили. Това заяви по БНТ експертът по сигурност и бивш директор на Института по психология на МВР проф. Калин Гайдаров.

В събота в Благоевград беше извършен грабеж над инкасо автомобил. Един от охранителни пострада тежко, именно това е подробността, която разграничава тези случаи от предходни подобни, които се натрупаха през последните години.

Според проф. Калин Гайдаров общото между всички тези случаи е че винаги остават неразкрити и касаят големи откраднати суми.

"Това е тежка престъпност. Обществото трябва да получи отговор. Това засяга всички и искаме да живеем в безопасност. Всеки един от нас иска да живее в държава, която да носи отговорност за собствените си граждани", каза експертът по сигурност.

"Питането тук е - Защо не се разкриват такива събития, които се натрупват в годините? В крайна сметка те се осъществяват по един и същи начин. Тези хора са намерили успешния механизъм, в който не бъдат хванати и наказани", обясни той.

Според него с криминалния контингент трябва да се работи изпреварващо.

"Винаги се предприемат действия след като случи нещо подобно. Къде е профилактиката, превенцията, базите с данни за престъпници. Трябва да има проникване в средите на хората, които участват в обирите", уточни проф. Калин Гайдаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До IQ 3.14 Е, явно си от тези, които за да се правят на интересни вземат думата по всички въпроси, без да си имат хал хабер, както се казва! Сигурно и в директното общуване си така. Ама от страни е много смешно и жалко! Едва ли някой те издържа повече от 30 мин. Хайде със здраве! И се образовай!
17
2
 
7
 
! Отговори
авторитет,а преди 5 месеца
А бе друго си е глупостите да ги слушаш от професор,а не от сулю някой си от село!
16
4
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
До Много запознатприятелю ще викаш на чича си. аз лично не се интересувам ти лично какво мислиш
15
0
 
6
 
! Отговори
Много запознат преди 5 месеца
До IQ 3.14 Тези фирми приятелю работят не по закона за МВР, а по ЗЧОД! Аз лично не бих се изказвал по материя от която не разбирам!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оправете си заглавието, кой обира, не се разбира
13
0
 
2
 
! Отговори
това са преди 5 месеца
професионалисти . пипват парите и бягат . може да са на бяло . един умник преди време беше писал за групи крадящи по чужди градове . следят инкасото . удрят неочаквано . Жоро милионера няма пари . потънаха 8 милиона . може да е с вътрешен човек . добре е че няма пострадали цивилни . по сигнал подкрепата идва за минута . дързък обир . не им е за първи път .
12
3
 
5
 
! Отговори
Аййййй..... преди 5 месеца
В страната сигурно имаме поне 80 000 професора . Все специалисти.Като прибавим и простосмъртните ,,спецове" ставаме милиони.Ето на това му се казва Република България. Нема лабаво...,но бандюгите си действат.
11
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
До Много запознат по закона за мвр охранителя от частна фирма да стреля, требва да падне връз началника му ядрен заряд. мъкнат газеняци клонинги и се правят на командоси пред средношколците.
10
0
 
6
 
! Отговори
ДО СПИСВАЩИЯ преди 5 месеца
Проф. Калин Гайдаров да обира в Благоевград - добре звучи,професора да обира в Благоевград!Не се беше случвало!
9
0
 
12
 
! Отговори
Много запознат преди 5 месеца
В така наречените фирми към Дружествата за Касови Услуги работят слабо подготвени хора! Повечето никога не са провеждали учебни стрелби!!! Хайде да не казвам в кои фирми са въоръжени още с ТТи АП и от години пистолетите се предават от смяна на смяна без никога пълнителите да са разреждани. Те са с омекнали пружини и при стрелба ще засекат най-вероятно на 2-рия изстрел. Фирмите спестяват от заплати и почти по всички маршрути са по двама, вместо по трима души. Няма и застраховка на реалната сума!
8
1
 
4
 
! Отговори
е не се разкриват преди 5 месеца
а парите се харчат в един момент . това не е под прикритие филма . Закона е много строг . Големи обири има в Америка, емирствата , русия . сигурно наистина не се разкриват . дияманти , лимузини , часовници , бижута . Перат се парите . Странно изчезват хора .
7
2
 
1
 
! Отговори
леле леле преди 5 месеца
не литу всеки ден с изява :)
6
0
 
8
 
! Отговори
L. преди 5 месеца
И сега хубавият въпрос: Чии са били парите в инкасо автомобила? И оттам хубав отговор защо сме толкова чувствителни по темата...
5
0
 
10
 
! Отговори
Нелка Бестселъра преди 5 месеца
Пак се е изходила на стъпалата
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сами си ги избрахте!
3
1
 
10
 
! Отговори
мда преди 5 месеца
като прочетох заглавието вече бях сигурен кой е писал статията .
2
1
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 5 месеца
До Анонимен1легендата гласи, че безплатните версии на ИИ са правени, да допускат грешки нарочно. щом провинциалните медии вече взе да ги мързи да пишат за кметовете и го ползват, не мисли че читалището ще останат по далеч. чисто случайно, грешките винаги са само заглавие и/или подзаглавие
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак започнахте да разбърквате буквичките и да ползвате коят ви падне