Не се хвалете в социалните мрежи, че ще пътувате по празниците

Крадците нямат предпочитан район на София
16 дек 2023 14:45, Елка Василева
98
Не се хвалете в социалните мрежи, че ще пътувате по празниците
Снимка: архив, БГНЕС

Всяка година по Коледа и Нова година хиляди хора пътуват, оставяйки домовете си празни.

От полицията в София напомнят, че често това се използва от крадците, които влизат в празните жилища и крадат злато пари и техника.

Марио Киричков от Криминална полиция заяви пред БНР, че жителите на София не е добре да оставят апартаментите си без надзор по празниците и да не се хвалят в социалните мрежи за наличието на пари, скъпи вещи или автомобили.  

„Празниците са по-рисково време. Криминалният контингент си набавя информация, че в някое жилище се съхранява голяма парична сума или златни накити.

Крадците нямат предпочитан район на София“, казва Марио Киричков и добавя, че информацията крадците си набавят чрез близки на лице, което демонстрира благосъстоятелност.

А ако евентуално хората са се похвалили къде ще пътуват за празниците в чужбина за по-дълго време, това със сигурност ще доведе до кражба от жилището, каза още Марио Киричков.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
11
 
! Отговори
Асенка Василева преди 4 месеца
Аз ви крада и без да влизам в домовете ви!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Крадците не ги интересуват апартаменти, много е по-лесно да вземеш една нова кола, цените им са колкото цял партамент,.
6
2
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 4 месеца
Информацията тече отвсякъде. Има много хакери които с това се занимават да събират информация и да я продават на обирджии. Знаят всичко за богатите. Адреси, телефони, къде живеят, банкови сметки, следят им покупките в интернет, комуникацията в мрежата, знаят какви коли карат, къде ги държат. Знаят им плановете на жилищата, къде и кога има охрана и много други. Това е бизнес. Най много по принцип се търсят материали за компромати. От тях се печели повече отколкото да от директни кражби.
5
0
 
8
 
! Отговори
гражданин преди 4 месеца
Един ГЛ.секретар на МВР казваше какво да правим срещу крадците - Сложете 300-500 лв. под покривката на масата в хола ,и те като дойдат ще ги вземат , и по живо и здраво ще си заминат без други проблеми !
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Правете като мен. Аз като пътувам някъде, пиша бележка на входната врата - Иване, без да искам ти счупих аквариума със змиите, а пък внезапно спря тока, ела и си ги събери, аз изчезвам!
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Криминалният контингент си набавя информация, че в някое жилище се съхранява голяма парична сума или златни накити." И как си набавя информация? Значи все още има идииииоти които се хвалят наляво надясно, че у тях държат много пари и бижута. Ми заслужават си напълно да бъдат обрани тия мааалоумници!
2
0
 
10
 
! Отговори
кифърлъ софе преди 4 месеца
теа па , е я като се не пофалим у фейсо и тик току , кой че разбере че че одим у гръция за пет дена ????
1
1
 
26
 
! Отговори
Има едно правило преди 4 месеца
На никого не казвай къде работиш, колко печелиш и за какво ги харчиш. Хората са завистници и не знаеш какви очи ще те гледат, в лицето ти се радва, но зад гърба ти копае гроб. И може да ти докара лоша енергия.