Стефан Цанев: Едно робство не може да се почита с паметници

Не може автомат да се издига в култ
24 дек 2023 20:40, Стела Стоянова
367
Стефан Цанев: Едно робство не може да се почита с паметници
Снимка БГНЕС

"Установяването на едно робство в България не може да бъде почитано с паметници. Демонтирането на паметника на съветската армия няма да помогне за рухването на комунистическото, което е останало у нас.

Аз по принцип съм против рушенето на паметници, но този мисля, че трябва да бъде махнат поради нахалството си да бъде най-високият и най-големият. Не може на върха да бъде автоматът, не може оръжието да бъде сюблимното нещо на изкуството. С него се убиват хора и е античовешко. Как може да се издига в култ това. Поне да държеше цвете".

Това каза големият наш поет и драматург Стефан Цанев в интервю за "На фокус" по Нова тв.

"Когато виждате конфронтацията между политиците, където отношенията са като на живот и смърт... въобще как си позволяват един на друг да си викат "фашисти". Трябва да се направят курсове за ограмотяване на народните представители. По-добре да се псуват на майка. А те и това правят, де", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поете, а едно робство може ли да започва със събаряне на паметници? Питай историците, те ще ти напомнят за 1933 г. И ще ти кажат, че никога досега нов строй, нежели нова политика не са се възцарявали, ядейки торти с органи на свои противници, включително такива на невинни майки и деца! Тези от Партийката на Атанасов, от ПП , ГЕРБ и лидера на ДПС и с това се прочуха! Варвари!
202
3
 
13
 
! Отговори
Такива най ги мразя! преди 5 месеца
Кървав комунист, а сега атлантик се прави! Още помним! Трябваше отдавна да в при Ставри, но явно има още защитници от БКП! Не мога да ги/го понасям!
201
4
 
17
 
! Отговори
Браво бе ! преди 5 месеца
Браво, на възпитаника на Московския киноинститут Стефан Цанев, прилежно заличил всички свои награди и отличия от "комунистическия си творчески период" и сега упорито и самоотвержено създаващ имидж на прилежен антикомунист и послушен лакей на западните права и свободи със същия плам с какъвто по бай Тошово време е прославял комунизъма ... Жалка работа , ама все още има хора които помнят .
200
11
 
18
 
! Отговори
Долу ПСА преди 5 месеца
Честита Коледа, господа комунисти. Най-големия ви грях е, че разбихте българското семейство и православие. Инструмента беше съветската армия и болшевиките престъпници. Долу цирея ПСА и всичко което символизира!!!
199
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Какъв смях........... Наистина Голям смях.... Не може да ти се възстанови кожичката. Резак.
198
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трийте всичко, накрая нищо няма да остане. Празен народ без минало и бъдеще. Човек не бори така травмите си. Забравата води само до Алцхаймер и/или смърт, нищо друго.
197
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щом русофилите сравняват ПСА с джамиите, това означава, че тоя паметник имал некво религиозно значение за тях. Това пък означава, че най-правилното решение е да бъде претопен. Така ли е, копейки, дайбаи сектантите ви, ненормалници.
196
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По тази логика, всичко свързано с турското робство, трябва да бъде сринато и без това взеха да ни лъжат, че сме съжителствали 500 г. Тези най-тежки времена за българите трябва да се изтрият от цяла България.
195
12
 
10
 
! Отговори
Какъв смях преди 5 месеца
Тука некъв копейчо сравни ислямските духовни храмове с паметници на окупатори. Да паладейеш!
194
9
 
11
 
! Отговори
Честита коледа преди 5 месеца
Като говорим за робство трябва да съборим всички джамии в България. Не може да си бил 500 години под робство и да изграждаш храмове на поробителите.
193
7
 
4
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
До Анонимен уау не можете и да лъжете от руското на копейкин...комунизма ви и раша за младите хора са...презират ги...къде работят децата ви???къде и как искат да живеят?като роби на путин?"турското присъствие"...робство е било...кланета...и...Възраждането...църковно...образователно...родолюбиво...от Нас зависи...как искаме да живеем...като руски роб никога повече...Анатема...кОпейкин!!!
192
8
 
6
 
! Отговори
Ама не ве преди 5 месеца
То било за изкуството бе ! Копейките не заради робството а за изкуството се борели ! Абсолютна лучайност е че са копейки и че скачат в защита само на руските интереси ! Туй просто случайно тъй е станало ! Всичко е за защита на изкуството ! Ако питаш Бай Стамат той още отвреме оно ходи по изложби , театри , мюзикали и тем подобни . Прекопае лозето и оп на мюзикал . Много му е болно на бай Стамат сега че се събарят паметници . Пък че са съветски няма значение изкуство о !
191
5
 
13
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 5 месеца
Тоя отново се опитва да се сложи. Горкият, явно е огладнял и отново иска да е при силните, този път при предателите от сглобката и почитателите на Посолството. Срам да йок!
190
4
 
20
 
! Отговори
Ния преди 5 месеца
Това мило семейство добре преживяваше,лежейки обувките на предишната власт,а сега са толкова анти нея.Грабеха с пълни шепи от облагите,а сега : ни лук ял,ни лук мирисал.
189
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По тая логика, Стефи, дай да махнем и паметниците с мечове, които сигурно са 90% от всички в историята на човечеството. Заработвай си либералните сребърници, но не се чуди че те плюят.
188
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде са Ангел и Петко войвода на тоя щяха да му резнат картуната
187
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
5 века под турско робство не сме се обезличили като нация както сега не можа да ни унижи турчина унищожиха ни нашите алчни душмани за по малко от 30 години и няма кой да ни спаси
186
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хората копнеят за това робство дето живяха човешки по бай Тошово време сегашното робство по лошо от турското
185
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Копейки, имам един въпрос. Лидерите ви Радев, Копейкин и Нинова допуснаха да се махне паметника, да охладнеят отношенията с Русия както никога преди, да се праща непрекъснато военна помощ за Украйна. Русофилията е в тежка криза и никой от младите вече не се увлича по Русия. Та въпроса ми е, докога ше подкрепяте Радев, Копейкин и Нинова!? Не виждате ли че за нищо не стават и само ви ползват като електорат!? Не разбирате ли!?
184
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За да изтриете комунизма и Руския проект София, трябва да съборите всичко из Софията. Да оставите само славното Турско присъствие в София преди Освободжението, което Русия ви е отнела и ви е разделила от вашия Евроатлантически партньор Турция, или от вашия Европейски партньор Хитлеристка Германия. За да изтриете истинската история, е нужно да строите турски и фашистки паметници, защото друга история нямате, ако отречете руската и съветска истрория. Софиянци са като макетата.