Стефан Цанев: Едно робство не може да се почита с паметници

Не може автомат да се издига в култ
24 дек 2023 20:40, Стела Стоянова
367
Стефан Цанев: Едно робство не може да се почита с паметници
Снимка БГНЕС

"Установяването на едно робство в България не може да бъде почитано с паметници. Демонтирането на паметника на съветската армия няма да помогне за рухването на комунистическото, което е останало у нас.

Аз по принцип съм против рушенето на паметници, но този мисля, че трябва да бъде махнат поради нахалството си да бъде най-високият и най-големият. Не може на върха да бъде автоматът, не може оръжието да бъде сюблимното нещо на изкуството. С него се убиват хора и е античовешко. Как може да се издига в култ това. Поне да държеше цвете".

Това каза големият наш поет и драматург Стефан Цанев в интервю за "На фокус" по Нова тв.

"Когато виждате конфронтацията между политиците, където отношенията са като на живот и смърт... въобще как си позволяват един на друг да си викат "фашисти". Трябва да се направят курсове за ограмотяване на народните представители. По-добре да се псуват на майка. А те и това правят, де", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО.Аре бегай си към Уркия не хоххъл що ни занимаш с кирливата Уркия,Егати и просяците сте.Няма такава нагла нация като вас.Ще изпише един тон глупости само и само да изпроси нещо и да го хранят
222
6
 
10
 
! Отговори
Юлиян до 243 преди 4 месеца
Младата интелигенция???Младите и интелигентност.Кои млади интелигенти?Тези на последно място по образование в Европа.Тези,които само при вида на книга се дърпат сякаш си им подхвърлил в ръцете отровна змия.Тези,които освен екрана на смартфона си и тъпите "риалити" не гледат нищо друго.Със свещ трябва да ги търсиш и я намериш,я не.
221
2
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 4 месеца
Антикомуниста? А когато написа поемата "Аз питам" в прослава на партията-като какъв беше , а?
220
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Светъл празник Честито Рождество Христово българи! Да бъдем добри и да се обичаме,защото само любовта към Бога и ближните ще спасят душите ни ! С Бога!
219
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Факт е че при КОМУНИСТИТЕ БЯХМЕ 27 ИКОНОМИКА В СЕТА И ИМАХМЕ РЕЗЕРВ ОТ 400 000 ДОЛАРА КОИТО ВЗЕА СЕГАШНИТЕ ПРАВИТЕЛИ ! СЕГА ДЪЛЖИМ НА ЧАСНА ФАШИСКА БАНКА МВФ ПОЧТИ ТАКАВА СУМА !!!! И КЪДЕ СМЕ БИЛИ РОБИ ТОГАВА ИЛИ СЕГА КОГАТО НАРОДА УМИРА ОТ ГЛАД И СТУД
218
12
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Четем за поредния фашиски Су-34, прехабен над Мариупол. Започна се с изтреблението на рузко-фашиската авиация! Весела Коледа, мръзсни животни!
217
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НИЕ сме роми забравихме кои бяхме и какви станахме ! А вко бяхме роби значи сме колония Но колония е без права или както Англия уби отколо 11млн индуси им взе всичкото богатсво ! Такива са и ФРАНЦИЯ , ХОЛАНДИЯ , ИСПАНИЯ ЛИ ВСИЧКИ ТЕ КОИТО СЕГА ИМАТ ДОБРА ИКОНОМИКА ЗАЩОТО СА ИМАЛИ РОБИ ! Ние кога сме биле роби !!!Кои ни построи КОЗЛОЖУЙ ЗА ЧУШКИ И ДИАТИ или азотни торовите завади , кремиковци и много други
216
5
 
15
 
! Отговори
Боже преди 4 месеца
Дали един ден като посегнат и на Шипка ще говорите така? Между другото те започнаха малко по-малко. ББ не е стъпвал на един национален празник там. Сега измисления академик искаше да сменя датана на националния празник. Никой не може да ме убеди, че като махаме паметника на Съветската армия (над 20 милиона жертви) и слагаме паметник на летците бомбардирали България по време на втората световна война, както и на Рейгън и всичко е на ред.Историята е да се помни а не да се заличава.Хубава или лоша.
215
13
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Да се деконструира и постамента и да се приключва с тая тьпотия. Една шепа тигквеници от смесени бракове обърнаха държавата на цирк заради това, че Матушката им отива на бунището... Или ше сте българи или заминавайте да щурмувате Авдеевка, какво е това да ми пързаляте тука пета колона... Ибахва...
214
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КОГАТО СИ РОБ ИЛИ странатие под империя не се СТРОЯТ ЗАВОДИ И ФАБРИКИ !!! СССР ни откри оловноцинковия завад край Кърд-ли и почти всичко това от което печелихме пари за да 27 ИКОНОМИКА В СВЕТА ! Водата в СОФИЯ Е СЪЩО ОТ РУСКИ ПР-- Гениев ! Седна дума клозет не можем сами да си построим а плямпаме !Ние както прибалтика които няма никави виши учебни институти а значи биле необразовани!!!А им дадоха унивирситети и много заводи получиха берекет и се забравиха кои са те !НЕБЛАГОДАРНИЦИ СМЕ
213
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не се притеснявай, има екземпляри като Тодева и Трайчо Трайков, които ги събарят. А над тях са 'намагнитените ' бившият член на БКП от 80-те години и бивш курсист във ВМШ Б.Борисов, синчето на Ир.Кръстева Пеевски , бившият прокурор от соца, сегашният генерал Атанасов, Христо Бойкикев, пришълците от Канада Киро и Кокорчо и десетки, да не кажа стотици около тях решили да забогатяват на нашия гръб. Само депутатите са 240 и първата им работа беше да създадат нова КРБ за ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.
212
4
 
9
 
! Отговори
Пази боже сляпо да.. преди 4 месеца
Стефан Цанев бил поет!?!?
211
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Турското робсто го почитаме с джамии, които никнат като гъби, а руското с паметници, които стрърчат в небесата!!
210
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Срам ме е че има толкова много русофили роби на Русия в България.
209
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едина голяма мъдрост казва: "Всички се раждаме равни, но по-късно (ДС и КГБ) ни приучава към бедност и покорство чрез системен тормоз!!
208
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Окупатор не идва с цветя! Идва с оръжие! Те правилно са се избразили!! Но!! Българите са били наведени от турците преди това и руснаците, потомците на Александър трети - убиец на Александър трети след това лесно са се качили на гърба ни!! Да же Т.Живков тъпия лакей ни предлагаше за 16 република!!
207
2
 
11
 
! Отговори
до Само питам... преди 4 месеца
Цялата ни интелигенция от "Прехода" се надприварваше да възхвалява БКП и КПСС ползвайки се с всички привилегии на Соца, за които, днес, дори не може и да мечтае..., и се бори за "трохите", които й предлага демокрацията, а съвременна млада интелигенция ние просто - Нямаме, имаме ж///алки Подражатели, Сноби и Марионетки!!!!!!! И да, "старите ни интелектуалци" има какво да крият от времето на Соца!!!
206
0
 
16
 
! Отговори
Само питам .... преди 4 месеца
Абе, ЗАЩО на целия ни политически елит, на ентелегенцията ни - поети, композитори, художници , на безнЕсмените ни и разни Експерти родени през 60-те и 70-те години...... НИКЪДЕ в Уикипедия и други статии с техни биографични данни НЯМА нищо посочено от преиода ПРЕДИ 1989г.? НЕЩО СРАМНО ЗА ТЯХ ЛИ С Е СЛУЧИЛО ТОГАВА .... а може би са били в кома или в Комунистическа амнезия .... Ееей, комуниста идеологията си мени ама слугинския нрав - НИКОГА. А сега същите тия ни учат как да мразим комунизЪма.
205
1
 
4
 
! Отговори
Who Cares преди 4 месеца
До Анониментурското присъствие създаде дщдовците на цаневци...
204
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Надявам се глупостта и лицемерието на големия драматург и мизерабъл да бъде оценена по достойнство! А какъв словослагател беше преди 10 ноември?!