40% от българите получават средни заплати под или 1000 лева

КНСБ плаши с протести, ако хората едва свързват двата края
112
40% от българите получават средни заплати под или 1000 лева
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще има протести, ако хората продължават да не могат да свържат двата края. Устойчивото финансиране е много важно. Бюджет 2024 като цяло не е лош. Това каза пред Nova News президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"Инфлацията беше покрита с ръста на средната работна заплата, по данни на НСИ. Тя обаче продължава да расте. Освен това личната инфлация е различна, тя зависи от това какво купува от магазина. 40% от българите получават средни заплати под или 1000 лева. С тези възнаграждения не можем да задържим тези, които работят у нас", коментира той.

По думите му около 350 млн. лева все още липсват в бюджета, а 300 са неразпределени за системи с изостанали заплати. "В земеделието нямаме никакви увеличения на заплатите,  градският транспорт наскоро получи някакви средства. Там остава напрежението. В здравеопазването също няма ръст. В този сектор през януари също ще има напрежение със сигурност. Проектната готовност по капиталовата програма е доста ниска. Държавните структури има голям риск да не я изпълнят. Хубаво е, че има буфери в разходната част", смята Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: заплатипротестикнсб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 4 месеца
Поредния изкуфял дядо
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 64 , Ти на колко души си давал заплати ? За мен не мисли , имам дейност в която работя сам и си плащам сметките и нямам кредити .
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Без квалификация и талант ако влезеш в Пайнера от Д-листата можеш да печели по 800 лева на участие. 4-5 вечери в месеца и си вързал по-добра заплата от масовия българин и то с пеене без особен талант. Иначе най-известните прибират по 2000 на вечер. Дори с голям процент за фирмата пак е по-добре от това да работиш в офис канцелария или завод за мизерни пари и то всеки ден.
60
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така е когато мечтите на младите свършват до придобиването на две стаи и кухня и кола от новия внос .Ще разберете какво значи капитализъм ! Вижте колко бездомни хора живеят на палатки в западните страни .Това ли ви е демокрацията ? Завидяха ни за социализма и ни го развалиха , това е истината .
59
5
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 55 преди 4 месеца
На един успял безнесмен се падат десет неуспели. Така е при капитализма. При соца си беше най-добре - ти те лъжат че ти плащат ти ги лъжеш че работиш, но за бира и кебапчета имаше. Ама то и сега има за бира и кебапчета, а пък на който му се работи има за много повече.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 53 ами такива като тебе българчета ги знаем освободил си ги тея после другите ги претоварваш и те си одят и най накрая и ти на трудовия пазар. тва е капитализма. а тия освободените са вече на нова работа за парите които искат а ти можеш да наемеш някви де били и за 2пъти по-малко ама след някой друг ден ще ги освободиш щото не стаат за нищо.
57
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-вероятно има хора на такива заплати ама не са 40 процента, и нямам съмнения че взимат нещо и от сивия сектор
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига с тези исвънземни изискавания , в чужбина е достатъчно да имаш лична карта и вече си на работа .
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Татурани не вземам , нито такива с напомпани устни .При мен са 50 годишни съвестни и нормални хора които си вършат работата .
54
6
 
7
 
! Отговори
Не е вярно преди 4 месеца
Премиера каза, че 2/3 от Българите са щастиви, значи са безкрайно щастливи да получават под 1000 лева
53
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който е необразован и мързелив е беден. Който е образован, говори езици и не го мързи е богат. Такива времена дойдоха. При комунизма беше обратното.
52
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знаете какво е истински капитализъм ! Ще получавате толкова колкото капиталиста ви предложи ! Абе няма значение , важното е че има банани .............
51
14
 
8
 
! Отговори
Исторически парк преди 4 месеца
Еми да си вдигнат квалификацията и ще вземат повече ;)
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тиквата пак активира пълначите на чекмеджето да клатят Държавата.
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Затворих бизнеса , освободих 6 човека .Пари си имам и ще оцелея, ама по малко данъци за държавата и повече хора без работа .Не мога да покрия високите заплати за които се говори , а към тях има осигуровки . Успех !
48
7
 
6
 
! Отговори
Търмъков преди 4 месеца
И рушняка е така, СРЗ за путиснкия прованс е към 400 долара, за путинска мацква 800 долара, а пуйлото им обещаваше 2000 долара.
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много претенции за заплати , ама аз освободих хората които поискаха вдигане на заплатите .Капитализъм ! Не е благотворително дружество !
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен "Никой българин не взема под 2 000 лв" .... Това изкуственият интелект ли ти го каза? Или естественият?
45
16
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 4 месеца
Идеята е да прецакаш системата. Аз съм на 840 по договор, жената се води безработна. Получаваме благинки от държавата и финансови стимули за децата и за нас. По 4 хиляди лева спестяваме всеки месец. За 10 години и са малко помощ от нашите имаме спестени 400 хиляди лева. Иначе се водим бедни и храна ни дават и данъци не плащаме и дрехи получаваме. Нека работят хората, но ние на 40 ще сме милионери и вече няма да ни се налага да работим.
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не го вярвам това, моловете са пълни, малките магазини се изпразниха по празниците, а за кръчмите резервациите ги направиха преди месец, дори и бабите са със скъпи смартфони, как става това с 1000 лева, не ми се връзва