Сигнал от Helpbook: В ледените дни квартални улички като стъкло в София

Продължават да пристигат и сигнали към БАБХ за проверка на хранителни обекти
Обновена: 12 яну 2024 20:07 | 12 яну 2024 20:00, Анисия Иванова
47
Сигнал от Helpbook: В ледените дни квартални улички като стъкло в София
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info потребители от цялата страна ни алармираха за заледени улици и тротоари. Освен травми на пешеходците реална опасност представляват и непочистените улици във вътрешността на кварталите.

Наш потребител ни е изпратил следния сигнал, като е приложил снимки: "Улица "Ген. Михаил Савов", която минава покрай бл. 276 в Люлин 2, е опасно заледена с предпоставка за ПТП. Моля да вземете спешни мерки, тъй като в рамките на 10 минути се подхлъзнаха 4 автомобила", пише в сигнала.

Продължават да пристигат и сигнали към БАБХ за проверка на хранителни обекти, които предлагат храна със съмнително качество. Ето и някои от тях: "След като наядох дюнер от пицария в центъра на Асеновград започнаха болки в корема, повръщане и диария. Приеха ми болницата в Асеновград, направиха ендоскопия и откриха лоша бактерия в корема. Продават застоял дюнер - не се знае от колко дни. Моля за съдействие".

"Поръчахме за обяд от пицария в "Люлин 10" салата и пици. Получихме си поръчката, отварям салатата и стърчи един косъм от нея. Следователно се обадихме, за да видим какво ще се случи, те отговориха, че това е човешко и ще я заменят и след няколко въпроса за хигиената, и като цяло за обстановката, те казаха, че дори и да им се изпрати проверка, две торби ще оправят нещата. Прикачам снимка, за да видите нормалното нещо, което може да намерите в салатата си."

Отново получихме сигнал за липса на медицинско лице в детско заведение, този път в 158 ДГ Зора, София. Родителите са силно притеснени, че вече повече от два месеца не се извършва сутрешен здравен контрол на децата и адекватна медицинска помощ при нужда.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Терзиев освен в таксиметрова компания да не е акционер и в клиника за фрактури?
33
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
нито един тротоар пред блоковете не е почистен а малките улички никога не сапочиствани когато се стопи снега и леда едва вчера доидоха индииците в люлин1,2 и 3 да събират падналите клони от първия сняг обаче пропуснаха много клоникоито висят не са паднали но никои не контролира процеса
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ее демокрация брат и евроатлантически ценности=много са готини
31
1
 
3
 
! Отговори
европейски преди 3 месеца
в европейските държави в такива случаи се подават дела срещу общината. не сигнали
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди 20 години и назад, когато имаше истински и продължителни зими редовно беше така, но никой не ревеше като девица за муй, въпреки, че тогава нямаше зимни гуми. пешеходците пък ползваха обувки с кантове, или чорапогащник върху обувката.
29
0
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Ледът е малко като количество, но е много твърд от ниските температури. В центъра е добре - там тротоарите са чисти. Но в по-крайните квартали е наистина ужас в момента. Внимаваш къде да стъпиш, гледаш за всяка твоя крачка.
28
1
 
5
 
! Отговори
Казума преди 3 месеца
Малеее и сега какво ще правиме? Ужаст ... Преди 20 години го видях в студентски град, слязо до Флората под 14 блок и не можах да се прибера, улицата беше стъкло и вятъра ме връщаше надолу към 54 нет. Терзиев е мафиот но не ни е той виновен. Така сме си от край време. Тука сме добре на кой му дреме...
27
0
 
8
 
! Отговори
Кмета Терзиев преди 3 месеца
Промяната е абсолютен факт !
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Туй с косъма не фотошоп ами мс пейнт фейк си беше, ама за йерпеса да си знаете няма лекуване.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кво ривети бре, който си поръчва от мнимите кръчми косъма да знайти му е най-малкия проблем , да ви дам жокери, Хепатит, Йерпес, Цуберкулоза бинго!
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
столичанина като се плъзне на този лед и си прасне главата ще види Промяната!!
23
8
 
0
 
! Отговори
Нюйоркчанин преди 3 месеца
Баннаха ли те, пуберче? Що така ве?
22
9
 
0
 
! Отговори
Нюйоркчанин преди 3 месеца
А, що те беннаха ве моето дете? Муахахаахахаа
21
9
 
0
 
! Отговори
Нюйоркчанин преди 3 месеца
до 24 А, значи си разбрал, че си прооост накрая! Браво, пубер смеееешен! И трябва да ми благодариш, че те осведомих.
20
10
 
0
 
! Отговори
Нюйоркчанин преди 3 месеца
до 22 Сега разбра ли колко си прооост?
19
10
 
0
 
! Отговори
Нюйоркчанин преди 3 месеца
до 16 Кво стана вее, от Helpbook ли беше сигнала за пуснатите пръскачки които заледиха парковете в Русе веее, смееешник? А?
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е да харчат още пари ,за да хранят украинци та и знамето да им развяват на общината
17
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 17 Кво стана вееее, от Helpbook ли беше статията от вчера за ледената пързалка в Русе? Кажи веее??? Що напълни гащитееее вееее?
16
4
 
16
 
! Отговори
Край преди 3 месеца
В София има ТРИ пъти повече автомобили отколкото позволява инфраструктурата. Ако някой си мисли че можа да се почистат заринатите с коли улици, че и площадки и тротоари и градинки - жестоко се лъже. Отделно населението си чопли носа и не чисти даже и пред входовете си. Властта иска само да харчи пери - не смее да извади големите кочани с големите актове...
15
0
 
1
 
! Отговори
Котилото преди 3 месеца
Да свиква, че някой ден нула Келвини и ще ходят течни като плазмодии.