Доган и Пеевски правят кухня за бедни към православната църква

Стартът на проекта е в Софийската митрополия
22 яну 2024 14:45, Петър Бойчев
84
Доган и Пеевски правят кухня за бедни към православната църква
Снимка БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на парламентарната група на Движението Делян Пеевски инициират създаване на социална кухня към Българската православна църква. Това съобщи самият Пеевски след като заедно със заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев се срещнаха с членовете на Светия синод на БПЦ.

На срещата бе уточнено, че проектът ще стартира пилотно към Софийската митрополия, като след това ще се разгърне и в други митрополии. Целта е социалната кухня да подпомага хора в нужда и бедност.

Разходите за този проект ще бъдат осигурени от лични средства и дарения. Светият синод на Българската православна църква прие с благодарност идеята. На срещата се набелязаха стъпките за нейната реализация.

На срещата присъстваха Високопреосвещените митрополити Великотърновски Григорий, Ловчански Гавриил, Пловдивски Николай, Варненски и Великопреславски Йоан, Неврокопски Серафим, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий, Видински Даниил и Доростолски Яков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната измислена от "Злобката" корупционна схема за кражби и отчитане на държавни пари за Обръчите от фирми, доставчици. Пеевски ще каже скоро, че дадохме на църквите, трябва да дадем и на джамиите. И се отваря нова корупционна схема, почва едно хранене на бедните богаташи с милиони.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Типичната мутренска практика, когато си източил милиарди държавни пари и "усвоил" с подставени лица още толкова, да се правиш на благодетел и дарител с няколко хиляди лева. Тази практика са я ползвали още италианската и колумбийската мафия - раздават пари тук-там за да забравят хората как си забогатял
44
4
 
2
 
! Отговори
Подобна преди 3 месеца
Конспираци е само за граждани с едноцифрено IQ. Номерът минава, защото можещите и мислещите отлетха с помощта на Терминал 2. Да си феодал на третото хилядолетие е истинско нещастие. Мислиш се за нещо, а си един краен продуктопроизводител, замърсващ всичко около себе си с "ухание, консистенция, която и на лопата не можеш гребна и разбира се хром бодисано."
43
0
 
16
 
! Отговори
недоразбрал преди 3 месеца
А защо всъщност има бедни, в тази ДЕМОКРАЦИЯ и ПРОСПЕРИТЕТ?!
42
0
 
11
 
! Отговори
ХАХ преди 3 месеца
Пеевски като обере всичко, за бедните една гола вода ще остане...
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жената на Пеевски дали би яла от подобна храна?
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Развързаха си кисиите ,о какви добро дело ,абря за миюсюманите нямали кухня
39
0
 
14
 
! Отговори
ххх преди 3 месеца
Театър на двама безпросветници.Кой заблуждават тези двамата?Ще дойде денят на разследването срещу тях.Ние не сме техния електорат,който го ограбват,и мълчат.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Отец Иван. Нали затуй са поповете - да ги лъжат и да прибират парата. Я питай папата колко струва индулгенция, опрощение и т.н., особено на разни царствени личности. Бие ги парата здраво.
37
2
 
17
 
! Отговори
Отец Иван преди 3 месеца
Има нещо гнило в тая работа ,турчин и безбожник ,потънали и двамата в грях и престъпления щели да даряват на църкви? Не знаят ли тези синковци ,че Бог не могат да купят!
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В църквата "св.Георги" в кв. Дървеница в София от години има такава кухня. Издържат се с дарения и никой не се бие в гърдите, че дарява и храни за бедните. Дарение се прави от сърце и тихомълком. Когато го обявиш официално не е просто дарение, има някакъв интерес...
35
3
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Анонимен- Да, ще те подсетя за гара Буново - едни терористи, агент-провокатори на ДС и под наблюденитето на ДС, взривиха вагон за майки с деца. Всякакви разследвания в ново време причлюваха в девета глуха. ДС арестува извършителите, осъдиха ги на смърт и покриха следите. Всички известни улики, така или иначе водят към ДС.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До МИСЛЕЩА. Тва си е работа на църквата. Ако има църква. Тука поповете са го ударили на хотелиерство и търговия и не дават нищо без пари.
33
0
 
12
 
! Отговори
Дядката преди 3 месеца
Политически номера ,каквото и да дарят немогат да компенсират и нищожна част от откраднатото като народна пара!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доган и Беевски си личи че са изяли каквото има и ще сервират само топла водица. Към джамиите що не правят кухня ?
31
0
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 3 месеца
Всички знаем на къде ще заминат душите на нашите архисвещеници! Направо при техния приятел дявола.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дебелия *** колко ли пържоли сгъва на едно ядене ?
29
1
 
11
 
! Отговори
Шиши преди 3 месеца
За неразбралите- кухнята е за лично ползване, защото имам нужда от мащаб, в случай, че се намагнитизирам и мина към бедните!
28
0
 
10
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 3 месеца
В западните, най-вече католически страни отдавна има приюти и кухни за бедни към църквите, като се издържат предимно с дарения. Това не трябва да е политически акт, а акт на милосърдие. Отдавна се говори за имотите на БПЦ и приходите от тях, даже сега върви спор в НАП дали дължат данък-печалба?!!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 20 ДС проведе поредната си акция,друго нищо не е ставало.