Прокуратурата иска задържане под стража за Габриела. Тя: Скръбта е безкрайна, оставете ме на мира

В 18:00 часа утре е организиран протест в памет на Пейо Пеев
Обновена: 25 яну 2024 21:16 | 25 яну 2024 21:10, Анисия Иванова
317
Прокуратурата иска задържане под стража за Габриела. Тя: Скръбта е безкрайна, оставете ме на мира
Снимка: Facebook

Софийската градска прокуратура протестира мярката на 33-годишната Габриела Славова, която беше пусната под домашен арест, съобщи БНТ.

Габриела и нейната 54-годишна майка Красимира са обвинени за убийството на Пейо Пеев. Първата съдебна инстанция реши майката да остане за постоянно в ареста, а дъщерята да бъде оставена под домашен арест.

Тази мярка ѝ беше определена, за да се грижи за двете си деца. Социалното министерство обаче взе решение да ги настани при близки с цел закрила. Според Софийската градска прокуратура те не трябва да бъдат поверявани на жена с толкова тежко обвинение.

Адвокатът ѝ заяви, че ще настоява мярката ѝ да остане „домашен арест”.

„Скръбта и тъгата са безкрайни за много хора, оставете ме на мира”, заяви Габриела пред Нова тв. „От вербални игрички няма нужда. Няма да коментирам”, каза още тя.

Същевременно стана ясно, че има още заподозрени за смъртта на 44-годишния мъж. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев. Той лично гледал видеозаписите от фаталната вечер и от тях ставало ясно, че убийството е извършено от съпругата на Пеев и нейната майка. До момента е ясно, че те са влезли в колата му, където са го удушили. След това автомобилът с тялото му е опожарен, за да бъдат прикрити следите. Подозира се обаче, че има и други замесени хора, които са им съдействали да се укрият след извършеното престъпление.

„Изследваме дали това престъпление е могло да бъде извършено само от тези две жени, или има други лица, които да са оказали помощ по отношение на прикриването на доказателства, заличаването на следи, транспортирането на автомобила и изместването на тялото от шофьорското място”, уточни главният секретар на МВР.

„Това са предимно лица от обкръжението на Габриела и на нейната майка”, коментира още той.

Вече е образувано и досъдебно производство за лично укривателство, обяви Коцев. Очаква се да стане ясно и какво е било физическото състояние на жертвата, след като адвокатът на Пеев показа съобщение от 10 януари. В него убитият пише, че най-вероятно Габриела го упоява или дрогира.

„Това може да е повлияло на здравословното му състояние, да е с отслабена имунна система. Патоанатомите, когато направят изследвания на органите и на тъканите на кръвта, ще стане ясно има ли въздействие с химични вещества”, каза Коцев.  

В 18:00 часа утре е организиран протест в памет на Пейо Пеев и с искане за равни права на майката и бащата при отглеждането на деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ето тези адски женища олицетворяват целият планктон и блатна пяна, които са в управлението на нещастната България, и които не знам защо ги търпим и не сме хванали и ние кабелите, бензина и т.н.
195
5
 
13
 
! Отговори
една жена преди 3 месеца
До Анонимен 217 Не съм феминистка, но не изопачавайте фактите! При случая с Дебора, протестът беше насочен по-скоро срещу недостатъците на съдебната система. Има много случаи на убити жени. Не сравнявайте това убийство със случаи на побои и наранявания. Сравнявайте с убийството на Евгения, която намериха в куфар, например. Ще има два протеста и за този случай. Ще отидете ли?
194
5
 
5
 
! Отговори
Надя преди 3 месеца
Със моя мъж се запознахме по интернет, но след време той спря да се къпе,бръсне и да си мие зъбите.Започна да ходи некъпан, небръснат и мирише на развалено и вкиснало.Не знам как да се справя с този човек защото не ми обръща никакво внимание!
193
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Снимката удивително прилича на снимките на депутатите на ППДБ, качени на сайта. Същото осветление, мащаб. Може с бат Велико по партийна линия да се запознават. Знаем, че много политически планктон отиде в ППДБ, то не беше оня лудия от ИТН Радо, оня от БСП.. всеки дето видя келепира и да напълни бързо джобовете. Винету даваше само на негови хора, сега се дава на всеки наглец с по-малки връзки. Само бизнесмени :))) и то внуци на шумкари
192
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тая е тотално перко, за кой скърби, за мъжа си дето удиши ли, мале маленямам думи
191
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"като се има в предвид разхайтеността на съвременните жени" - Това не е ли мярка към намаляване на разхайтеността? Като има ДНК анализ, много от разхайтените ще почнат да се замислят от кой мъж раждат деца. По-добре да има повече неосъществени семейства, отколкото болни връзки, които в някой момент водят до големи травми и подобни слачаи. Не всеки е готов да бъде родител. Трябва да е морално и психически готов за това.
190
0
 
10
 
! Отговори
В сливенският ще я.. преди 3 месеца
...превъзпитат! Ах, вие палавници малки!
189
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 204: Разбирането за професията на адвоката е много погрешно. Адвокатът нищо не иска. Той просто изразява по надлежния начин волята на лицето, което представлява. Ако някой си мисли, че на адвоката не му е ясно защо тази жена не трябва да получи децата, много бърка. Законът й дава право да си иска децата, адвокатът изразява волята й в писмен и законосъобразен вид, а съдът разрешава или не.
188
0
 
17
 
! Отговори
Надя преди 3 месеца
Да не дава Господ! Но подадеш ли се на злобата,омразата,алчността,болните амбиции, това се получава - превъртяваш,психясваш ,всичко става безконтролно ,спиране няма до като не извършиш някое безумие и всичко отива по дяволите.Толкова много съсипани животи.Отвратително, плашещо !Бог да го прости Пейо!
187
0
 
23
 
! Отговори
АРЕ У СЛИВЕН! преди 3 месеца
ТАА ЩЕ СЕ ИЗКАРА, ЧЕ СЕ Е БОРИЛА ДА СПАСИ МАЖО СИ ОТ МАМА СИ И ЧЕ МНОГО ГО Е ОБИЧАЛА? ЗАВИСИ КАКВА ЩЕ Я ПОДУЧАТ АДВОКАТИТЕ Й.
186
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Онази като беше нарязана с ножчето хиляди на протест.. А тук имаме убит човек, но понеже е от жени, нищо... Ето това е феминизма!
185
1
 
3
 
! Отговори
Петров преди 3 месеца
Абе 214, а как търпяхте ***, как търпяхте децата на ***, търпите щото само за това ставате.
184
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 210 Това е добра идея, но има два съществени проблема, които и пречат. Първо, изследзването на ДНК е сравнително бавно и много скъпо. Второ, ще има не едно разбито семейство, като се има в предвид разхайтеността на съвременните жени, възпитавани в липса на морал след така наречената "демокрация".
183
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Партийните калинки на Промяната са все такива анитчовеци, въпросът е защо още ги търпим!
182
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирчо да я направи депутат! Напълно достойна е. Тъкмо може да ликвидира някой друг от парламента и да свърши добра работа на обществото
181
0
 
6
 
! Отговори
една жена преди 3 месеца
До Отличник 223 Ще има, между другото. Не гледайте сеир по коментарите, а идете там!
180
0
 
27
 
! Отговори
една жена преди 3 месеца
За каква скръб говори това бездушно и нагло същество!?!?
179
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва да има закон, веднага след раждането на детето, когато в акта му за раждане се впише бащата, да се направи ДНК анализ дали наистина е баща на детето. Така в бъдеще при развод много лесно биологичния баща може да получи родителски права над детето си, а не като сега да присъждат всичкит родителски права само на лудите майки. А и така отношенията между родителите са много по-по-честни.
178
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много алчни кобри ей, много . Като видят пари и са готови на всичко и дърти и млади ...
177
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е заради личността на Пеев, нещо друго е, защото са могли да го вредят и него на хубава служба, той е образован. Нещо друго има