Гвоздейков: Не е нужно всички медицински хеликоптери да са с лебедки

Само 3 от поръчаните 8 ще имат такива
6 фев 2024 13:16, Стела Стоянова
33
Гвоздейков: Не е нужно всички медицински хеликоптери да са с лебедки
Снимка БГНЕС

Не е необходимо всички медицински хеликоптери да имат лебедки. Това заяви в студиото на bTV транспортният министър Георги Гвоздейков. Той бе упрекнат, че първата у нас въздушна линейка няма лебедка, която да изтегля от земята носилка с пострадал.

Три от общо осемте поръчани хеликоптера ще имат такова оборудване.

При лошо време с едно натискане на копчето хеликоптерът може да кацне сам. Притежаваме най-модерната техника, с която разполага авиацията и индустрията като цяло, обясни министърът.

Гвоздейков коментира и идеята полигоните да станат задължителна част от кормуването, като припомни, че това е законодателно решение, но изрази мнение, че би било добре да се изградят, дори и да нямат задължителен елемент.

Става дума за съоръжения, на които бъдещите шофьори да се учат на безопасно шофиране.

Транспортният министър разкри, че пленените български моряци са напът да се върнат у нас. Хората от борда на "Галакси лийдър" са вече настанени в хотел и скоро ще се приберат в България, близко е и развръзката с кораба "Руен".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Умряла работа преди 3 месеца
Цяла държава два хиликоптера неможе да купи също като мост 2 над дунав сто години го строяха и най на края европа дади парите ,сега пък лебедка няма ами аз имам четири у дома елати да ви дам една тююююююю
28
0
 
1
 
! Отговори
До haha преди 3 месеца
Kaто ги качват "пациенти", като ги докарат "трупове"...
27
0
 
3
 
! Отговори
haha преди 3 месеца
То не е нужно и да имат медицинско оборудване вътре. Просто ще си возят пациентите насам-натам.
26
0
 
3
 
! Отговори
провинция преди 3 месеца
Етозащо базата за хеликоптери е в Сливен , щеше да бъде в авиобаза Безмер където има писта хангари и специалисти по авионика.Нали мааааанго е от Сливен ,защо да не похарчим хародни пари за смочуствие на милия му град.СЪД за прахостниците на народните парици трябва.
25
1
 
11
 
! Отговори
TIR шоп преди 3 месеца
Щом сливенския ром ти казва, че не требва лебедка значи не требва според него и медици не требват даже и пилот не требва, натискаш копчето и той лети и каца у двора на селото му
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хеликоптерът доколкото виждам на снимката е модел AW109 Trekker. Много добър универсален транспортен хеликоптер, изключително подходящ за спасителни мисии на труднодостъпни планински терени. Как и дали ще се използва в България вече е отделен въпрос. Също и цената по договора ми се вижда доста висока но явно това не е проблем защото е с европейско финансиране. Тоест пак някой ще усвои едни милиони. Ама карай. Дано да вършат работа машините и да спасяват хора.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-накрая едно професионално мнение на Гвоздейков. Разбира се, че не са необходими! Хората нуждаещи се от траваматология, хирургия или претърпели инфаркт, сами ще скачат в хеликоптера. Какви са тия лигавщини - лебедки !? Да не говорим, че ще има редовни въпроси от служителите на хеликоптера: "Мм, мчи за т'ва ли на извика? Немойш ли сам да се интубираш и да викнеш такси?"
22
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Абсолютно безсмислени са хеликоптерите. Просто едно лъскаво украшение, което да дава илюзия за "промяната" - реално отсъстваща. Имаме същите артисти и същата постановка се играе. Използвам случая да заявя, че изрично и категорично отказвам органите ми да бъдат трансплантирани в друг човек.
21
2
 
7
 
! Отговори
натовски лентяй преди 3 месеца
може д а им турите и по една ракетн а установка и да ги пртаите като помощи
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Същото е, когато си НАЧЕЛО. -----/////---- Не, няма такова правило. Тези думи са всяка за себе си, като неправилните глаголи в английския. Начело има, а на път се пише разделно. Но принципно има и разлика в заложената идея - едното предполага място и позиция, а в другото има идея за движение.
19
2
 
21
 
! Отговори
жоао преди 3 месеца
Не е нужно всики медицински хеликоптери да могат да летят
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мисля, че далаверата, която направиха е да купят спасителни вместо медицински хеликоптери. Медицинските могат да пренасят тежко болни или чакащи за трансплантация хора. Трябва място да се сложи допълнителна медицинска техника. Спасителният трябва просто да транспортира почупен скиор до болницата. Разликата е огромна, а нас пак ни прецакаха.И хеликоптерните площадки готови ли са?
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубави са хеликоптерите, като за изложба. Лебедките наистина не им трябват щото и без това ще ги изкарват от хангарите само да ги измият 2 пъти в годината.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И на мен не ми харесва тоя хеликоптер. Вижда ми се много малък с много тясна и малка кабина за въздушна линейка. Гледам ги в чужбина мед хеликоптерите - ми кво да ви кажа измислена работа,масивни широки кабини за екипажът носилката спасителите и лекарят. На тоя вратата е толкова голяма че едвам ще влезе дете вижте на снимката. За сметка на това има красив италиански дизайн. Що винаги купуват най големите отпадъци на светът. Сигурно си правят сметка след 2-3 год да ги бракуват и да ги продадат.
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези хеликоптери са напълно излишни, при положение, че си имахме напълно оборудвани Ми 8.Чиста проба пи ар на на ле.кето Кирил Петков на наш гръб.
14
6
 
6
 
! Отговори
тцтц преди 3 месеца
на онзи под мене да му отговоря , не е необходимо всички хеликоптери да са с лебедка , основната функция за което са закупени е медицинска а не екстремни в морето или в планината , и за това ти обяснява че само три са с лебедки , ако знаеха че толкова много се впечетляваш щяха да поръчат всичките дори и с теглич и багажник на покрива!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 3 месеца
Когато буквално си НА ПЪТЯ /улицата/, се пише разделно.Когато си НАПЪТ да направиш нещо, се пише слято.Същото е, когато си НАЧЕЛО в някаква класация.Когато имаш муха буквално НА ЧЕЛОТО, се пише разделно.
12
10
 
11
 
! Отговори
юмруче преди 3 месеца
Аууу , а червените кхемери как квичаха , без лебедка сааа , без теглич ...парите украдени , ефките менте ,Техасссс руский , в Белжика се самоизяждат от глад , а в Расия най гот , кензаш на двора , и изобщо всичко без аналог ...хахахаааааа
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Почна се! Схема Самуилови войни - на 100 слепи един с едно око! Три лебедки на осем хеликоптера? Що? Щото е страшно скъпо ли? Така си купихме Кугъри без система анти-обледеняване. Сега си имаме "летен" Кугър. Убава работа, ама българска. Освен за коли за политици - за друго имаме ли пари?
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
''Напът '' , не е правилна дума !