Протест в Пловдив с искане за демонтаж на паметника „Альоша“

Организатор е Инициативата "Искаме български паметник"
23 фев 2024 07:52, Елка Василева
149
Протест в Пловдив с искане за демонтаж на паметника „Альоша“
Снимка: архив, БГНЕС

Протест при паметника „Альоша“ в Пловдив с искане за неговия демонтаж ще се проведе днес. Демонстрацията се организира от Инициативата "Искаме български паметник".

Още по темата
"Убедени сме, че на такива знакови места трябва да има фигури на български национални герои или символи на българската държавност, срещу които никой българин не може да има възражения", подчертават организаторите на протеста, предаде кореспондентът на БНР.

През януари общински съветници от ДСБ внесоха предложение за преместване на паметника. Това не залегна в първата за годината сесия на общинския съвет, защото правната комисия гласува първо общинската администрация да излезе със становище дали технически това е възможно и да изчисли колко струва демонтажът. До момента това не е направено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
20
 
! Отговори
ХЕРО МУСТАФА преди 2 месеца
Това е решението.Направете го.В София след ,като махнаха паметника на съветската армия живота се подобри ,цените паднаха,престъпността изчезна,лекарите и полицаите станаха по-добри,хората са по-щастливи ,пенсионерите не се спират да ходят на почивки ,учениците са с безплатни учебници,храна и униформи.Не се предавайте!
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаджи Петър дигна глава, тикна си калпака на тила, кръстоса ръце отзад, поразкрачи се, погледа, погледа, има-няма, половин минута, па без да каже нищо, обърна се гърбом и почна да пали цигара. Бай Танко, и той отиде при него и посегна към кутията му. Не можах да се стърпя и отидох при тях: Е, дядо хаджи, как ти се вижда, а? Чудесия, нали? Грандиозно нещо? Хм промърмори хаджи Петър, метна поглед към него и рече: Три кила пироксилин му е майката! Сложи го в темеля, запали фитиля и камък върху камък няма да остане! Тъй, амчи каак! Татък! Около три кила Па може и по-малко добави
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичкато ни варед, паметниците останаха
50
6
 
7
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА преди 2 месеца
KpaBapopo6a виe ли виe
49
9
 
9
 
! Отговори
АЛЬОША НАВАЛНИ.... преди 2 месеца
ДА СЕ ПРЕИМЕНУВА НА ИМЕТО НА УБИТИЯ ОТ РУСКАТА АРМИЯ, АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ... ВЕЖДИ РАШИДОВ ИЛИ АВЕРА МУ МИНЕКОВ ДА НАПРАВЯТ НЯКОИ КОРЕКЦИИ, ДА ЗАПРИЛИЧА ФИЗИЧЕСКИ НА НАВАЛНИ..
48
7
 
14
 
! Отговори
4--ШАШКИ ТРОТИЛ.... преди 2 месеца
.....му е майката на руския "Гальоша"....ХАХАХАААА
47
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аман от купени демократи! Направете обществено допитване, изберете български будител изработете паметника и тогава съборете този. Юруш да събаряме пък после ще мигаме на парцали че сме с ръцете в *** и не можем и кен3ф да построим
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин премахва живи хора, като мухи, Пловдив не може един камък да премахне... Римски номера..
45
6
 
17
 
! Отговори
я преди 2 месеца
Брейй протест щяло да има. И ние пловдивчани да не знаем за това. Гарантирам ви, че никой от 40 годишна възраст надолу не гледа на Альоша като на съветски паметник или т.н. Хората се качват горе заради мястото, гледката, навика и изобщо не обръщат внимание и не влагат такава умисъл към символа на самия паметник.
44
13
 
14
 
! Отговори
БРАВО ПЛОВДИВЧАНИ преди 2 месеца
ВРЕМЕ Е ДА ИЗХВЪРЛИТЕ ПАМЕТНИКА НА РУСКИТЕ ПИЯНИЦИ ОТ ГРАДА СИ, ЗАЩОТО ТЕ НИЩО ДРУГО НЕ СА ПРАВИЛИ ЗА ВАС--- ОСВЕН ДА ПИЯТ И ПЛЮСКАТ НА ЕФТИНДЖОС!!!!
43
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
що не протестирате да се приключи по-бързо с уличните ремонти из целия град преди да се започне с нови, вместо да се занимавате с глупости? Градът ни е ***, те против Альоша се разжалили. Клоуни
42
6
 
7
 
! Отговори
Бони Бонева преди 2 месеца
а после лджибити демикраси бюти смарт пипъл ще му седнат ли на Альоша в мазния скут да пийнат на аванта от грантове и общ. поръчки едно мазно турско кафе на центъра ?!
41
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези "демократи" вместо да се занимават с глуупости защо не вземат да прекопаят градинката в градската болница, че болниците ни са заприличали на джунгли?
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още едни паметникопоборници, но всъщност са едни и същи под различни имена и инициативи.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Альоша пие мазни турски кафета отдавна . Не могат да го съборят.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До СофийскатаSSдивизия. Ха ха ха ха ха ха леле къф фантазьор
37
7
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 месеца
35,намирам за напълно излишно да ми поставаш подобен въпрос.Лековито,в смисъл на твърде леко, е.В двата ми коментара съм казал всичко,което исках да кажа.Шв допълня само това,че е много по-разумно да имаме Величествен Паметник посветен на загиналите в концентрационните лагери на Москва и Берлин Наши Ашкенази . Все пак ,като премахнем религиозните неистини,се оказва,че Ашкенази са Българи и Българите Ашкенази. Не е трудно да се разбере.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кат искат да си напраят по дворовете бе.
35
8
 
18
 
! Отговори
Дддд преди 2 месеца
Тия които искат да го бутат даже не знаят къде се намира Може би с навигация ще го търсят
34
12
 
5
 
! Отговори
Рано е! преди 2 месеца
Изчакайте първо да изгори Кремъл, а после взривите Альоша!