Васил Михайлов: Боли ме, че България не може да си намери мястото и хората

Може и да не е 3 март, но трябва да измислим нещо, което да ни събира
158

"Един живот не е достатъчен да разбереш кой си и къде си сгрешил. Радвам се, че съм забравил някои неща, защото не се живее на стари години със спомени, които те пращат някъде", каза актьорът Васил Михайлов в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.  

Той сподели, че още като студент е играл във Военния театър. Гласът му обаче за малко да го прати в друга посока.

"Гласът тръгна още от училище, аз и един мой съученик пеехме бас в училищния хор. Заведоха ме при Стойко Диков, бях много зелен още. Дядо ми е пеел народни песни. Аз съм тракиец от Мараша, селото е между Арда и Марица", сподели Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос какво е бъдещето на България, той отговори, че е оптимист, но му става тъжно, защото "младите бягат навън и им е много лесно, защото няма нещо, което да ги влече обратно. Животът навън е друг и те забравят откъде са дошли и какви са нашите традиции", добави актьорът.

По думите му на хората, които се занимават с изкуство, не им е мястото в политиката.

"Работата е изгнила отдавна. Избягах и не си взех заплатата. Щях да я дам за благотворителност", призна Михайлов.

Актьорът отбеляза, че не се дава на кого да е да прави филм за Ботев и Левски.

"В първия филм за Ботев играх поп Сава Катрафилов. На Ботев текстът е ясен: "Тръгнал съм да освобождавам този робски народ", посочи Михайлов.

За образа си на капитан Петко Войвода разказа, че е отишъл на градска среща пред паметника във Варна. Имало е около 8 хил. души, които са тръпнели в очакване да го видят.

"Не знаех, че вътре киното е вече пълно. Когато ги поканих да отидем отсреща в училището, извикаха: "Води ни!". Бяхме почти пред гражданска война. Вечерта, като се прибрахме, треперехме. Отидохме на бар и там никой не ни познаваше. Малък Петко плачеше и казваше: "Войводо, цяла Варна беше наша, а сега никой не ни знае", каза Михайлов.

Той призна, че една от най-големите, му болки е тази, че сме много разделени.

"Боли ме, че България не може да си намери мястото и хората, които да я управляват. Място има, но няма хора. Може и да не е 3 март, но трябва да измислим нещо, което да ни събира", заяви актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Васил Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аха, "трябва да измислим нещо". Ами то е готово ве, е го джендърството е измислено и ти е спуснато, сега остава да го наложиш посредством подмяната на всичко друго.
74
24
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Първо, какво прави еъв Варна, а не в Пловдив, Бургас или София? Във Варна се е нагнездил, за да комуникира по-лесно с руската разведка. Второ, между 1880 и 1991 в биографията му е бяло петно. А тогава България ври и кипи - Съединение, Сръбско-българска война? Той се едно тия неща ги е проспал.
73
20
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Личен приятел на Гарибалди ------////----- Какъв личен приятел, като изобщо не е доказано, че са се срещали. Освен това Гарибалди по това време е бил на 60 години, а П. Киряков е бил на 23. Има някакво бяло петно в биографията на нашия и са му измислили участие при Гарибалди.След Освобождението господарите му са го командировали да шпионства във Варна, където българската полиция го разкрива. От къщата му са иззети чудеса от пари. Умрял е от раг на стомаха.
72
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой те е излъгал, че държавния празник е за почит на руснаците?
71
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вие сте ненормален народ. Хем празнувате 3-ти март Освобождението, хем изпращате снаряди, бронирани машини и ракети да убивате освободителите ви, славяните. Абсолютен абсурд. Поробили сте се отново, добре, разбираемо е, случило се е отново, ама вашето поведение сега вече е напълно откачена работа. Хем да празнувате и почитате освободителите ви със държавен празник, хем да ги убивате.
70
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голям ! Васко и аз споделям твоето мнение и мислене, но живеем в мракобесни времена! ...... Урсула, Шарл, Емануел, Джо ... кр-е-тени но дано Вовата успее.
69
7
 
20
 
! Отговори
Един преди 2 месеца
Нормално е да бягат младите, в кочинатa ли да стоят където всичко е разруха , мръсотия , простащина и беззаконие? Нека да се спасяват , даже повече трябва да емигрират.
68
11
 
12
 
! Отговори
Грейтхохълленд преди 2 месеца
Честит празник! Слава на руските войници !
67
5
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
За съжаление е прав.САЩ искат да управляват целия свят, но не могат - пречат им Китай и Русия.Русия иска да управлява целия свят, но не може - пречат й Китай и САЩ.Китай иска да управлява целия свят, но не може - пречат му Русия и САЩ.България иска да управлява себе си, но не може - пречи й България.
66
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
мъчно му е че хората имат избор къде да живеят могат свободно да пътуват и избор на повече от един тв канал по който да излъчват евтини пропагандни руски и български продукции.
65
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Васил Михайлов няма нищо общо с Петко войвода. Той просто е един стар алкохолик, изиграл ролята на великия българин.
64
0
 
8
 
! Отговори
Да Сата Нато преди 2 месеца
То, защото ти си единствен а незаменим явно. Ха ха ха. На две трети от форума му е писнало от "умотворенията" ти, но се забавляваме с тиб. Майтап да става.
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честит празник България и да благодарим на всички воини умрели в тази война. Все едно какви са. Всякакви е имало.
62
1
 
0
 
! Отговори
До до 88 преди 2 месеца
Между другото такива като теб се отличават с особен цинизъм. Не виждаш ли, че хората те оборват или не можеш да го признаеш.
61
16
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Никой никого не е разделял. Светът си върви и събитията си се случват. Просто едни хора са неуки и ограничени, а други са подли и злобни и отвътре им идва да взимат страната на Путин и на всичко ретроградно и авторитарно. Така че тези неща са си естествени - едни се водят по човещината, другите се поддават на Дявола. Например могат да са свободни електрони ,но на тях задължително им се иска да са стадо и то точно на Путин или на Бойко Борисов. Защото говорят хамалски, крадат и демагогстват.
60
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Принципно в България русофобите са и българофоби. Затова не им се хващайте на кукичката да разпалват дискусии на разни странични теми.
59
5
 
13
 
! Отговори
До до 81 преди 2 месеца
Не забрававяй, че Русия я една от великите сили. А всичко е въпрос на дипломация и консенсус. Не е както си мислеш, че нещо просто изчезва от картата ила се възстановява. Та, Русия е трябвало да направа отстъпки, за да има въобще България, че други, както и сега са имали по-голям интерес от Османската империя, заради търговия. Все едно. Следват първа и втора световни воини. Можеше да има нещо като България, но в още по-малки граници, а можеше и да няма.
58
4
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
До Анонимен.89..За запада свободата на България се изчерпва с Ньойския договор,и думите на българомразеца чърчил:"Нека продължат да взимат лекарството",казани по повод бомбардировките над българските градове.Който разбрал,разбрал.А който не е,да се готви за пушечно месо,докато защитава европейските безценности.
57
5
 
10
 
! Отговори
Русия преди 2 месеца
Велик българин изиграл още по-велик българин.Нескай тъжен ден за кинефити! Чистит празник.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Празникът на 24 май няколко пъти до сменя името, което не е добре. Хората от по-старите поколения го знаеха като празника на Кирил и Методий. Други по-стари поколения го знаят като "Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост". Със сегашното му име за пръв път е честван на 24 май 2022 година. Според мен много лоша смяна на името на празника, наблягайки на "българската азбука".