Васил Михайлов: Боли ме, че България не може да си намери мястото и хората

Може и да не е 3 март, но трябва да измислим нещо, което да ни събира
158

"Един живот не е достатъчен да разбереш кой си и къде си сгрешил. Радвам се, че съм забравил някои неща, защото не се живее на стари години със спомени, които те пращат някъде", каза актьорът Васил Михайлов в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.  

Той сподели, че още като студент е играл във Военния театър. Гласът му обаче за малко да го прати в друга посока.

"Гласът тръгна още от училище, аз и един мой съученик пеехме бас в училищния хор. Заведоха ме при Стойко Диков, бях много зелен още. Дядо ми е пеел народни песни. Аз съм тракиец от Мараша, селото е между Арда и Марица", сподели Михайлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

На въпрос какво е бъдещето на България, той отговори, че е оптимист, но му става тъжно, защото "младите бягат навън и им е много лесно, защото няма нещо, което да ги влече обратно. Животът навън е друг и те забравят откъде са дошли и какви са нашите традиции", добави актьорът.

По думите му на хората, които се занимават с изкуство, не им е мястото в политиката.

"Работата е изгнила отдавна. Избягах и не си взех заплатата. Щях да я дам за благотворителност", призна Михайлов.

Актьорът отбеляза, че не се дава на кого да е да прави филм за Ботев и Левски.

"В първия филм за Ботев играх поп Сава Катрафилов. На Ботев текстът е ясен: "Тръгнал съм да освобождавам този робски народ", посочи Михайлов.

За образа си на капитан Петко Войвода разказа, че е отишъл на градска среща пред паметника във Варна. Имало е около 8 хил. души, които са тръпнели в очакване да го видят.

"Не знаех, че вътре киното е вече пълно. Когато ги поканих да отидем отсреща в училището, извикаха: "Води ни!". Бяхме почти пред гражданска война. Вечерта, като се прибрахме, треперехме. Отидохме на бар и там никой не ни познаваше. Малък Петко плачеше и казваше: "Войводо, цяла Варна беше наша, а сега никой не ни знае", каза Михайлов.

Той призна, че една от най-големите, му болки е тази, че сме много разделени.

"Боли ме, че България не може да си намери мястото и хората, които да я управляват. Място има, но няма хора. Може и да не е 3 март, но трябва да измислим нещо, което да ни събира", заяви актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: Васил Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
8
 
! Отговори
Дэ митрофанова преди 2 месеца
Е, изказвай се от твое име. Ня можеш от името нй целия народ.
54
2
 
8
 
! Отговори
До 87 преди 2 месеца
Аз мечтая за България без ЛГБТ.Мечтая за суверенна България която не се управлява от руското или американското посолство.
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А понеже все се плюе руския посланник. Тя от години ходи на 2 март на Шипка, а не на 3-ти именно, за да не създава напрежение. Няма как да ня отиде, че загинала техни войни. Това е дипломатичност, че да не се сблъсква на 3-ти с държавните институции и утре да плюете, че сме им били слуги. Ама пак питам, кой западен посланник отиде на Шипка. Там не е саморуска победа, а а българска. Това е олицетворение на свободата. Толкоз им дреме на запада за нашатй смобода.
52
1
 
4
 
! Отговори
До 86 преди 2 месеца
И та какво има общо Климент Охридски с 24-ти май?
51
2
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 2 месеца
См.ешко,ти за гражданска война ли мечтаеш?Отивай на лекар.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, тоя така и не се наяде.
49
4
 
3
 
! Отговори
До 78 преди 2 месеца
Кирил и Методий са създали глаголицата и славянската писменост.Никаква българска писменост не са създавали.Четете,учете,бъдете грамотни.
48
1
 
15
 
! Отговори
До 67 преди 2 месеца
Ами, въобще нямаше да има България без русите. Някой надолу беше написал, че такъв прецедент на създаване на държава е направен от САЩ към Израел, но те са им благодарни за това. Има и друг прецедент - Косово, ама и те са им благодарни. Май, само ние сме неблагодарниците. И това въобще не означава да сме им подчинени на русите, но, поне да сме благодарни и с разум да отчетем свършеното от тях. Сещам се и друго , защо никой западен посланник не ходи на Шипка. Нали ни обичат?????
47
2
 
12
 
! Отговори
До 75 преди 2 месеца
Ние сме България.Ние сме мнозинство.80% искат 3 март за национален празник.
46
1
 
2
 
! Отговори
До 73 преди 2 месеца
Това е вашето разбиране за единение...другите да пукнат.Страшно демократично....препоръчвам преглед при психиатър.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След 1989 година демократите непрекъснато разделят народа на България. СДС срещу БСП. Да остане ПСА срещу да се събори. Русофоби срещу всички останали наричайки ги русофили и т н. Сега 3 март срещу 24 май. Въпросът е защо ни разделят?
44
0
 
7
 
! Отговори
До 70 преди 2 месеца
Какво си се напънал? Инфаркт ще получиш.Кирил и Методий не са българи,даже няма сведения някога да са били в България.24 май е ден на славянската писменост и не може да бъде национален празник само на една славянска държава.
43
2
 
4
 
! Отговори
До Сата Нато преди 2 месеца
Капитан Петко Войвода има паметник в Рим. Ти, не знам дали въобще някой и някога ще те уважи, където и да е.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Васил Михайлов май остана последния от великите актьори на България. Сегашните за нищо не стават.
41
1
 
5
 
! Отговори
До 65 преди 2 месеца
Спрете вече с тая пропаганда.Засрамете се.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При положение, че повечето хора искат трети март за национален празник, защо трябва да се натрапва 24 май, който е празник от друг вид и ако се приеме само ще раздели хората?
39
3
 
6
 
! Отговори
до 59 преди 2 месеца
Вие , които не харесвате 3-ти март по същия начин не харесвате и 24 май ! Вие не харесвате нашата история и се чувствате нещастни , за това , че сте се родили на тази територия . Не виждам основателна причина да се обединяваме с хора като вас !
38
2
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 2 месеца
Сам изброяваш защо 24 май е празник на славянската писменост и култура и трябва да си остане такъв. Национален празник е нещо друго
37
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Честит празник на всички българи!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно. Всички, които познавам искат повече 24 май да си остане празник на славянската писменост, както и 3 март да си остане националния празник, датата, от която България се връща на картата на света. Кои са тези, които агресивно се опитват да подменят тези дати?