Нинова на Шипка: Да покажем, че сме народ с памет

Ние сме народ с достйнство, което не може да се заличи
3 мар 2024 16:10, Стела Стоянова
112
Нинова на Шипка: Да покажем, че сме народ с памет
Снимка БГНЕС, архив

„Честит национален празник, българи по целия свят! Честит 3 март - Ден на свободата! Поздрав от Шипка. Тук сме хиляди, за да отдадем почит на героите, проляли кръвта си в Руско-турската освободителна война в името на България. Днес показваме, че сме народ с памет, който помни миналото си, предава го на деца и внуци и никога няма да пренапише историята си. Ние сме народ с достойнство, което не може да бъде заличено.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Паметника на свободата на връх Шипка.

Тя, заедно със заместник-председателя на партията и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник-председателя на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски, народния представител Валери Митов и социалисти от Стара Загора, Габрово и Казанлък, се включи в тържественото честване на 146-ата годишнина от Освобождението на България. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: шипкаКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До.44 И от къде бе като българска банка не е имало от туската хазна ли?
57
3
 
5
 
! Отговори
Абориген преди 2 месеца
Нинова ще те изям бре симпатягооо
56
6
 
10
 
! Отговори
алооо , другарке преди 2 месеца
точно защото сме народ с памет, който помни миналото си, не искаме комунистите отново на власт !!! та вие подменихте историята бе ДВМ и десетилетия ни задължавахте да се кланяме на окупатори , съсипахте поколения българи ! сега отново надигате глава и се опитвате да манипулирате младите с лозунги - да живее русия и ссср .
55
2
 
4
 
! Отговори
И премълчаваното преди 2 месеца
До Скриваното от нас!: Когато България обявява независимост от Турция, тя се задължава по международните норми да изплати на Турция около 90 и няколко милиона златни франка.Това е компенсация за ивестициите от Турция в барон Хиршовата железница и други строежи и административни турски сгради построени от Турция. България тогава няма такива средства.Та тя току-що е обявила незаввисимост. Тогава Русия приспада нашият дълг от репарациите, които трябва да получи от Турция. Връщаме малка част от тях
54
5
 
9
 
! Отговори
Стамболов преди 2 месеца
На днешната дата празнуваме господството на червената проруска номенклатура. Защото тези, които смениха без всенародно допитване своя 9 септември като национакен празник с 3 март, просто бяха принудени след перестройката да станат от борци против капитализма в капиталисти по руски образец.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руската Империя нарушава договора и заграбва част от земеделските стоки на Царство България . И в по късния си етап от управлението на Цар Фердинанд налага Ембарго на Руската Империя от стоки, *** , златен лев .
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не
51
11
 
11
 
! Отговори
Скриваното от нас! преди 2 месеца
Първо, нека всички спрем да употребяваме думата - "освобождение", защото руската окупация не може да се нарече о този начин. България е източвана финансово по това време, а и след това. Освен, че сме плащали в реални пари (златно обезпечени), руснаците са се разпореждали с данъците (тоест са ги прибирали), селскостопанската продукция (зърно), и т.н. Само тези 10 милиона рубли са се равнявали на повече от 32 тона злато.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българската памет е пълна с национални празници . Някои от тях са Априлското Възтание Писмеността , Съединението , Конституция та В. Търново , обявената Независимост на Царство България , Победата на Цар Фердинанд над Османската Империяза Освобождението на голяма част от Царство България като Самоков, Банско ,Одрин ,Кавала. Солун , Охрид
49
4
 
4
 
! Отговори
Това не е сериозно преди 2 месеца
Българите не искат да повярват, че "кратката руско-турска война 1877-78" не е имала освободителен характер.
48
9
 
10
 
! Отговори
Лъжи, лъжи, лъжи преди 2 месеца
Крайно време е да се спре повтарянето на тая долна лъжа, че руснаците са дошли да ни освобождават!
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народът още помни 1997г и какво направи вашия Румен Гечев!
46
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И от турското робство, т.нар "освобождение" сме заплатили - по сегашни цени 32 линейни тона злато... Никога не сме били достатъчно бедна държава - винаги е имало какво да заграбят "освободителите"!!!
45
1
 
14
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 2 месеца
Две трети от националния доход на България отива за издръжката на Съветската окупационна армия, което предизвиква най-голямата продоволствена и икономическа криза в новата българска история.
44
2
 
12
 
! Отговори
Мдааа преди 2 месеца
Още през 1878 г. България плаща 2 120 000 златни лева като военна контрибуция на Русия. По-късно към това се прибавят 2 095 000 златни лева за Източна Румелия през 1885 г. Към 1890 г. ние плащаме към 56 милиона златни лева за така нареченото освобождение.
43
3
 
8
 
! Отговори
Г557дт преди 2 месеца
Бългapия плаща на Русия за "Освобождението" си - 32 тона ЗЛАТО! Това е СДЕЛКА! Русия е имала интерес от тази сделка!
42
5
 
6
 
! Отговори
до теб преди 2 месеца
"""Руското знаме е знаме на завоевателя поробил България за 47 години.""" ----- Да тъ е... у матиматикъ, да приемем, че от септември 1944 г (въпреки че комунистите озурпират власта в Бг 1947-48 г) до ноември 1989 г. колко години има, бре??? И Втору: А, чии Две знамена са ни поробили веке 34 години, аз ли да ти кажа или ти сам шъ съсетиш???
41
3
 
8
 
! Отговори
Ангелов преди 2 месеца
Ние помним че в тази освободителна война са загинали освен руснаци много българи румънци финландци украинци помним че трябва да платим 30 тона злато окопопационен данък как освободители пък окопационен данък. Значи турците ни грабят 500 г а освободителите ни до ограбват. А кои им дава азбуката кои ги прави християни това е по ценно от това да водиш война с турците за проливите и като не успяваш да миминизираш неуспеха с освобождаване на България. А ти Нинова какво помниш.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не я мислете Корнелия . Тя ще си ходи в Америка да си гледа внуците. А вие тук си вейте руските знамена докато Путин е на власт в Русия.
39
3
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
България си е платила на Русия за т.нар. "освобождение"! Две трети от националния доход на страната ни отива за издръжка на Съветската армия!

Спонсорирани публикации