Развалена храна, продукти с изтекъл срок - сигнали от Helpbook към БАБХ

Ако видите нередност, пишете в платформата на Investor Media Group
5 мар 2024 18:30, Анисия Иванова
25
Развалена храна, продукти с изтекъл срок - сигнали от Helpbook към БАБХ
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info продължават да валят сигнали, насочени към БАБХ, с очакване да се осъществят проверки на различни хранителни и търговски обекти.

Наш потребител подробно описа ситуация, довела до неприятните последствия, които все още преживява, след като обядвал с храна в ресторанта на столичен хотел: :консумирах пържени кюфтета и супа топчета от обедното им меню, които имаха странен дъх, но каймите така или иначе се различават по овкусяване, съдържание на месо и т.н. Отдадох внимание дотолкова, доколкото не беше вкусно, и ги изядох. Около 3-4 часа по-късно започнаха силни коремни болки и гадене, а към 18:30 покачих и телесната си температура до 37.7. В рамките на вечерта и цялото денонощие бях с температура, силни коремни болки, диария, повръщане, общо неразположение, отпадналост и бледа кожа.

Тъй като работното ми място се намира в сградата на хотела, знам от служител на хотела, че преди месец и половина са викали линейка за гости на хотела, отново поради хранително натравяне. В хода на работата ми тук, мои колеги също са изпитвали стомашно-чревни неразположения след консумация на храната в ресторанта, повръщане и гадене. Към днешна дата продължавам да усещам стомашно-чревни неразположения, както и инфекция от Ешерихия коли. Умолявам за извършванена проверка в ресторанта, за да спрат да страдат хора.“

Друг наш потребител за пореден път се натъкнал на продукти с изтекъл срок на годност в обект на голяма хранителна верига, от която често пазарувал. "Всяка седмица намирам нещо с изтекъл срок в магазина, имам снимка, която ще прикача по-долу, от последния продукт, който забелязах и предадох на служителка от магазина. С този сигнал Ви моля да направите проверка в този хранителен магазин и се надявам , ако установите някакви нередности, да се вземат мерки", пише в сигнала.

За втори път получаваме сигнал за продажба на домашно приготвени консерви с месо чрез социалните мрежи, което според автора на сигнала при консумация е твърде възможно да доведе до ботулизъм.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подаде тесигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придаде тегласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
в тмаркет в 2 мраион на люлин странни етноси се назначават на работа като сепочне от управителя обикновено работи една каса на рафта една цена на касатадруга много неуредено и непотредено
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро купих круши от ЛИДЛ ...бяха меки и след ден,два започнаха да се развалят.
17
0
 
4
 
! Отговори
5555 преди 1 месец
Тя миришела странно ама той я изял въпреки, че не била вкусна, хайде де
16
0
 
5
 
! Отговори
показателно преди 1 месец
котките ми отказват всякакво месо от лидл и т-маркет, а от кремвиршите и другите ''МЕСНИ" продукти бягат...
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм се тровил от риба на Промоция от Лидл. Изядох само едно парче,веднага получих реакция/разтройство, къркорене/ и я изхвърлих!Няколко месеца след това имах метеоризъм и болки.Ег***ти бактериите!Сега ако взимам риба, пека я на скарата до овъгляване. Никакво доверие!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КЗП Пловдив е купена от големите вериги и не ги глобява ! Шефа им е за уволнение и то дисциплинарно !
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ял кюфтета и супа топчета - и получил д.иария :))) Да яде вече само боб :)))
12
2
 
14
 
! Отговори
Нео преди 1 месец
Робите са неуки и не знаят какво да ядът - било модерно да се яде навън , и сготвено , било модерно жените да не готвят - Еми тровете се . Толкоз просто и логично.Поздрави от простора на свободата.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наеш къф ботулизъм ще му надам на последния клюкар??? *** така ще му го разширя, че ще го е страх да пръ*дне за да не се насе*ре!
10
0
 
11
 
! Отговори
Иванова преди 1 месец
В момента в Кауфланд Перник изток се продава развалена замразена риба скумрия на промоция за 4.29лв.
9
1
 
6
 
! Отговори
Калинки проститутки преди 1 месец
Се прескачат в бабхмааму, гнясни кърлежи!
8
0
 
10
 
! Отговори
Курва на повикване преди 1 месец
От бабх - бабх си ебабх бащатаимайката! Професионалистки на държавна издръжка.!.
7
0
 
30
 
! Отговори
Токмаков преди 1 месец
И защо хората ще ви пишат. В големите хипермаркети всичко е отрова. Къде са лабораториите. Къде са проверяващите с големите заплати. Къде е държавата. Къде е агенцията за защита на потребителите. Колко ненужна администрация която нищо не работи.!!!!!!
6
1
 
22
 
! Отговори
алооо хелпоооо преди 1 месец
а що не споменавате имената на хотела и коя е веригата магазини , не е удобно или имата забрана ???
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, от личен опит препоръвам да не ядете НИЩО с кайма извън сготвеното от самите вас, в дома си. Мисля не е необходимо да изпадам в подробности за кошмара, който преживях между 23 и 25 юни 2022, правете си сметка щом помня датите.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БАБХ е като БНБ БНТ ДАНС ГДБОБ ДОТИ съд прокуратура РДВР СДВР КПКОМПИ и много други общини все интституции които не вършат нищо цял ден ядат кебабчета и банички и пият ракия ,а не вършат работа за 5 пари
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато не назовавате хотелите и ресторантите с имена няма файда от тия статии.
2
1
 
22
 
! Отговори
Панелен павиан преди 1 месец
Обществена тайна е, че храните в България се вкарват отново и отново в продажба, докато не позеленеят!Месото се пере, кремвиршите се мият и тн.Винаги е било така, ни откак, сме в ЕСи Любимеца на народа ББ е начело,фирми внасят с тирове ,бусове и бусчета, кой както може, изтичащи или направо изтекли партиди от западна Европа Тук се преетикират и така.ХЕИ спи, защото по документи всичко еточно!Важното е да се отчиташ, където трябва...
1
0
 
25
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 1 месец
Но пък вече имаме нова европейска услуга - мазно турско кафе в скута на Пеевски!

Спонсорирани публикации