Президентът удостои полковник Данаил Баев със звание "бригаден генерал"

Това стана на специална церемония на "Дондуков" 2
13 мар 2024 15:39, Красимир Ангелов
15
Президентът удостои полковник Данаил Баев със звание "бригаден генерал"
Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев удостои полковник Данаил Благовестов Баев с висше офицерско звание „бригаден генерал“ на церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Със свой указ държавният глава назначава полк. Баев за директор на дирекция "Разузнаване" във Военния секретариат на Европейския съюз (EUMC), считано от 1 април 2024 г.

Разузнаването и предоставянето на навременна, достоверна и обективна информация е ключът към предотвратяването и овладяването на кризи, към успеха във всяка една военна операция, към гарантирането на нашата сигурност, каза Радев в свое слово. Той посочи, че съвременната сложна и динамична глобална среда за сигурност изисква все по-високи резултати от разузнаването, а това „означава висока професионална подготовка и лични качества на командирите на всички нива“.

Президентът поздрави Баев за новото звание и длъжност и посочи, че те са резултат на работата и усилията му през годините за развитието на българското военно разузнаване.

Вашата нова длъжност директор на дирекция „Разузнаване“ във Военния секретариат на Европейския съюз е не само признание за България, тя е продължение на българския ангажимент към гарантирането на колективната сигурност на ЕС, посочи Радев. Аз съм убеден, че вие няма да пестите сили в новите отговорни задачи и предизвикателства, добави той, цитиран от БТА.

Ще положа всички усилия да защитя честта на Република България, заяви бригаден генерал Данаил Баев. Той допълни, че ще продължи да работи за издигане на авторитета и престижа на Въоръжените сили на Република България в европейските институции и в разузнавателната общност на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Haзнaчeниeтo e cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...
7
2
 
4
 
! Отговори
Трагикомедия преди 2 месеца
С медала да му беше дал и кашон вазелин. Че министърО е оставил армията само по прашки а прашките протриват като се фръцкат пред НАТО.
6
1
 
3
 
! Отговори
до зозо преди 2 месеца
Назначен е по предложение на винистерския съвет. Питай Дянков дали го е проверил
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българксата "армия" има по-вече генерали ,отколкото редници! Няма ли някакъв армейсии устав ,който да регламентира назначаването на висши офицери , а не това да става,като подарък за прослужено време ?!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Безсмислен фигурант на мафията, който само раздава медали. Българите тънат в мизерия и бедност!!
3
0
 
9
 
! Отговори
Колко преди 2 месеца
Останахме да не сме генерали, радков?
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя къв генерал е генерал е Пиночет който спаси родината си
1
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Тоя проверен ли е на 1000% за принадлежност към Масква? На Рундю вяра нямам.