Денков, Габриел и Желязков се поклониха пред патриарх Неофит

Дълга опашка от миряни пред катедралата "Св. Александър Невски"
15 мар 2024 14:00, Красимир Ангелов
44

Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Николай Денков се поклони пред тленните останки на патриарх Неофит в катедралата „Св. Александър Невски“. Той поднесе букет от бели цветя.

По-рано тази сутрин това стори и държавният глава Румен Радев.

Вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел също се поклони пред патриарх Неофит, като остави букет от бели цветя.

Още по темата
Сред множеството миряни и общественици цветя положиха и председателят на парламента Росен Желязков, кметът на София Васил Терзиев, бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов, главният мюфтия Мустафа Хаджи, бившите премиери Стефан Янев и Гълъб Донев, много политици и общественици.

По решение на Светия синод днес тленните останки на Светейшия патриарх са изложени за поклонение в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Пред катедралата вече се изви дълга опашка от миряни, желаещи да се сбогуват с главата на Българската православна църква.

В събота, 16 март, от 9:30 часа ще бъде отслужена заупокойна света литургия и опело. С литийно шествие тленните останки на блаженопочиналия патриарх ще бъде пренесено от Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ до митрополитската катедрала „Св. Неделя“, където ще бъде положено за вечни времена.

След продължително боледуване Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит почина вечерта на 13 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
8
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Гледам нашти Попове и съ плашъ...., тия са толковъ "Духовници", колкото аз съм Космонавт!!! Погледите им алчни, хищни, жестоки, далавераджийски, никаква вяра, милосърдие и човеколюбие, никакъв морал и нравственост!!!! Вълци преоблечени в агнешка кожа сред паството Христово! Б-г да ни е на помощ!!!
17
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Къде се кланяте бе безбожници? Ако вярвате в нещо различно от зеленият Бог нямаше да се продавате кат продавате цялата държава на разни знайни и незнайни чужди служби и "посолства".
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крият се с мафиоцки очила.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само мнението на пудела на вселенския ересиарх Горанчо има значение...
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отвратително шоу
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако имаше бог никой от тези нямаше да съществува включително умрелия
12
0
 
2
 
! Отговори
до 8-ми, Еми няма. преди 1 месец
Другото е за провала на "руските борци срещу Путин", резила на Сирски по целия фронт, изцепките на Байдън и Урсула, панаира на продажниците в НС и т.н. Може да се каже, че смъртта на патриарха е единствената новина, в пълния смисъл на думата - другото го гледаме години наред.
11
0
 
5
 
! Отговори
Коки преди 1 месец
Пък Борисов баш днес е в Пловдив, тоз човечец явно го е страх да се покаже пред толкоз много обикновени хора, дето днес са в храма.
10
3
 
0
 
! Отговори
РЕДХРИСТОСАТАНАТА 88 преди 1 месец
ЧЕРВЕНАТА КЪРВАВА ХРИСТИЯНСКА ТИРАНИЯ с ВОЖДИЗМА на числото 888 е СЪТВОРЕНА от Последният Пророк ЧИНГИЗ ХАН като подразклонение на неговата ОБЕДИНЕНА УНИАТСКА ГЛОБАЛНА РЕЛИГИЯ като най-вероятно АНГЛИЙСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ му я ОТКРАДНАЛИ и ПРАКТИКУВАТ ЧЕРВЕНИЯТ ХРИСТИЯНСКИ ТЕРОР с число 888 на Пророка Чингиз Хан демек КЕФ ти ИЗБИВАШ самите хРИСТИЯНИ КЕФ ТИ ИЗБИВАШ мюсюлманите И ТАКА НАТАТЪК
9
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Юдео-ционистите и техните слуги от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС искат да унищожат православието, но иначе - отдават голяма почит! Гнусно лицемерие...
8
3
 
6
 
! Отговори
3 дена!!! преди 1 месец
Няма ли други по-важни новини в България!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямат ли си ПР, който да им обясни как да се прекръстват като ще се правят на религиозни?! Как пък един не нацели как да си събере пръстите! Аман от позьори! Изгонете ги от храма!
6
1
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 1 месец
Слугите на Сатаната на поклонение в православна църква???!!!???
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви религиозни хора! Направо да не повярваш!
4
1
 
10
 
! Отговори
Свети Рушвет преди 1 месец
Това са поклонниците на най святата религия корупцията.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Възрожденеца къде е? Или го е страх да влезе в храма
2
5
 
4
 
! Отговори
Габриел и Молеца преди 1 месец
Споко патриарше, преди да са ти изгнили костите ще направим така, че държавата, на която си бил патриарх дс остане само в историческите книги. Всъщност и това не е сигурно, понеже, както, знаеш учебниците се пишат от хора за които кръвожадната руска армия е окупирала изконни отомански земи.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЛИЦЕМЕРИ