Вашите сигнали: Нередности покрай строителни дейности

Вижте казусите, които ви притесняват
19 мар 2024 18:40, Александър Попов
1
Вашите сигнали: Нередности покрай строителни дейности
Снимка: БГНЕС

В доста от сигналите изпратени през последните дни в платформата на Helpbook.info са описани нередности покрай строителни дейности в различни части на страната.

Наш потребител желае да се извърши незабавна проверка на започнати изкопни дейности в зелени площи във Враца.

"В парцела се извършват изкопни работи с багер и се извозва земна маса. На обекта липсва информационна табела и ограда. Не се спазва отстояние от пътя. На мястото имаше площадка с контейнери за битови отпадъци, която е разрушена, а контейнерите са преместени на отсрещния тротоар под прозорците на жилищен блок. Моля да се провери законността на започнатото строителство и и начина, по който е организирано и се извършва", пише той. (целият сигнал тук)

В Кърджали от около месец е предвиден строеж на многоетажна кооперация. Ето какво твърди нашият потребител: "Поставен е и постер - "купувайте апартаменти". След като събориха оградите и паянтовата сграда, остатъците затрупаха прилежащите тротоари и местото прилича на боклучарник. Редно е строителната фирма да почисти и изгради ограда около обекта". (целият сигнал тук)

В столичния район „Витоша“ от няколко години има разчертани паркоместа на сервиз и кооперация, без поставяне на необходимите пътни знаци. Самоуправството е налице - вдигат се чистачки, проявява се грубо отношение и тормоз над дръзналите да паркират автомобилите си в присвоената зона. Според нашия потребител теренът е собственост на общината, на която всички ние заплащаме данък смет, данък жилище, данък за автомобили и подобно безчинство е категорично нередно. (целият сигнал тук)

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СИГНАЛИ: 1. Презастроиха София; 2. Застроиха Витоша до средата (за сега); 3. Няма паркоместа, защото центъра на София се третира като "царевични ниви".... Да продължавам ли? За майтап преди няколко години ходих в общината в Люлин да питам за парце. Насреща - въпрос: "КОлко пари имаш?" Та - правете си изводите.