България се присъедини към Фонда на НАТО за иновации

Средствата от него са за високотехнологични стартъпи
13
България се присъедини към Фонда на НАТО за иновации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът ратифицира окончателно Споразумението на участващите съдружници към Фонда на НАТО за иновации, внесен от Министерския съвет на 26 октомври 2023 г.

С приемането му ще се утвърди желанието, изразено от правителството на България за изпълнение на проактивна високотехнологична политика и за укрепване на участието ни в иновационната политика на НАТО.

Фондът на НАТО за иновации се създава с цел да предоставя инвестиции в участващите страни. Той ще бъде финансиран от участниците на доброволна основа и ще бъде с продължителност на действие 15 години.

Фондът ще бъде структуриран така, че да осигурява инвестиции във високотехнологични стартъпи, които имат потенциал за приложение в сигурността и отбраната.

Размерът на финансовите средства се очаква да бъде около 1 млрд. евро за общ период от 15 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: иновацииФондът на НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Ново перо за източване от Кокорчо ,ако остане МФ.
11
0
 
0
 
! Отговори
Да се знае преди 1 месец
Иновации идва от глагола Ино.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То фондове да искаш,милярад тук и милвд там ,и накрая петите ги няма като в енергетиката ,вчера Добрев каза ще няма един милиард от енергетиката ,защо финансовия министър още не е арестуван
9
0
 
0
 
! Отговори
Кърли преди 1 месец
Пак се чака операция Кърлеж, ама надали. Мислим се за най-умните, ама сме най най зле. Искаме да сме в НАТО ама да сме неутрални.
8
2
 
2
 
! Отговори
ааааааа преди 1 месец
ше плаща *** щото е про***ст и не мисли изобщо ! иначе БГ е колония и като такава бива ограбвана безмилостно ....разбира се липсата на политици съшо е голям проблем - реално такива у нас след 1990та изобщо няма ! да ходиш чат пат до Брюксел и Вашингтон да ти казваш какво да правиш и какво да купуваш не е политика на суверенна държава ...
7
2
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
До Анонименнарода плаща щото толквоа му е акъла ! като вика долу комунистите и руснаците Американците му разпарчетосаха и разколачиха държавата до стотниката ....
6
0
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
ФОНДА За иновации е за покупка на скъпо американско оръжие - мисля вече и за най-про***Стите стана ясно за кво става въпрос ! че гледам има мн залбудени у БГ-то ....
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голема пари изтичат във всички посоки и това все народа го плаща .Най често със беден живот и то не само на едно поколение .Забележете , че от както е паднал соца , пари има за всичко друго но не и за хората .
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демек, България намери още един начин да финансира военно-промишленият комплекс на САЩ...Белите роби трябва да даряват и бачкат за да може *** в САЩ да живеят! До тук Евроатлантизма ни съсипа икономиката, образованието, спорта, културата и ни даде банани и Прайдове! България я скубят партньорите кой къде я хване!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Яко крадене ще пада.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде и там няколко милиарда да изсипем, че имаме прекалено много пари за харчене. Богата държава сме все пак.
1
4
 
10
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Успешно ще плаща иновациите на францияи останалите, докато вярва в еднорози, нарисувани самолети и още нещо :)