Габриел: България не трябва да се окаже пред нови избори

Моят ход го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента
Обновена: 22 мар 2024 21:46 | 22 мар 2024 21:12, Стела Стоянова
145
Габриел: България не трябва да се окаже пред нови избори
Снимка БГНЕС, архив

Смятам, че трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. Бяхме в тази ситуация преди 9 месеца и тогава в името на националния интерес заявихме, че искаме да дадем на страната стабилност. Това каза кандидатът на ГЕРБ за министър председател и вицепремиер в оставка Мария Габриел в студиото на "Панорама" по БНТ.

Затова сега е много важно решението да направим всичко възможно България да не отиде на избори, да е изпълнено със съдържание. 40 на сто от българите не искат изборите. Ако върнеш празна папката, това не дава шанс за надежда

Моят ход го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента. С този ход дадох шанс на преговорите да продължат до последния момент. И по конситуция състава на правитлеството става след гласуване в НС

Първо се подаде оставка, без аз да знам. Ротацията трябваше да е технически въпрос. Водиха се преговори в продължение на много дни, които оставиха усещането за губене на време. Затова, когато отидох да взема мандата от президента, бяхме с Кирил Петков, Николай Денков и казахме, че имаме нужда от още време. Във вторник, давайки списък с имена, в който няма нито едно неизговоено име, аз също исках да поема своята отговорност и да кажа: Нямаме право да не отговорим на онези 40% от българите, които не искат избори. Нямах право да тласна страната към нови избори, преди да изчерпам каквато и да е възможност за преговори.

Нямаш право да откажеш борбата с инфлацията, допълни тя.

За мен ще бъде важн да работя за българските граждани. За това невинаги трябва да си министър-предсдател, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: ПанорамаМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как цяла България знае от 9 месеца кога Денков ще подаде оставка. А Мария Габриел не знае. Това показва що за човек Марчето.
47
2
 
10
 
! Отговори
Нека да изясни преди 1 месец
Нека да обясни габриел каква е причината за да не иска нови избориСтрахува се , че герб няма да са пьрви ли или има нещо друго което само тя знае , но не иска да сподели с нас избирателите на герб
46
0
 
11
 
! Отговори
ПП+ГЕР ББ преди 1 месец
До До коментиращите!? Сменяме демокрация с ротация
45
19
 
3
 
! Отговори
До коментиращите!? преди 1 месец
Явно голяма част от написалите коментарите не са слушали интервюто! Мария Габриел говори ясно и аргументирано и това, че си позволявате да използвате разни не лице приятни коментари, ви прави жалки, показва завист към по-успелите от вас!
44
2
 
13
 
! Отговори
Позор! преди 1 месец
Изключително слабо участие! Не отговори директно на нито един от поставените въпроси, а разтягаше европейски локуми със кухи фрази и безсмислени словосъчетания. Едно време, комсомолските секретари, бяха много по-убедителни. И такива женички, се вземат на сериозно, каканижат глупости и току-виж, застанали и начело на държавата. И като постоянно говори, че не трябва да се допускат предсрочни избори, няма ли кой да я апострофира, че тя издава ЗАБРАНА за избори... ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!
43
2
 
13
 
! Отговори
Пипи преди 1 месец
Тая защо се има за толкова важна?
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоест политиците не искат да има избори.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чудя се И от референдуми треперат.
40
2
 
18
 
! Отговори
Чудя се преди 1 месец
Демек мария се отегля като премиер , за да не се стига до избори - абе защо така се страхуват от избори тия хораНали са демократи
39
8
 
2
 
! Отговори
Хо хо преди 1 месец
Кире, Кокорчо, Ицето, Танас и /аз Костя/, тръгнали не мили не драги към Европарламента с Мечката мед да ядат! Блажени са вярващите в магнитните бури!
38
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТАКОВАЙ СИ БОРИСОВИЦЪТА СЛАМЕН ЧОВЕК!
37
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Убеден съм, че г-жа Габриел е честна, почтена и искрена. Жалко, че е манипулирана от Бойко Борисов, чието място е зад решетките, заради Турския му поток, ощетил българските данъкоплатци с над 4 милиарда лева и предоставил възможност на кремълските военно-престъпници да бъдат убити повече от 1 милион млади хора- украинци и руснаци...
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербавите почнаха да се навеждат.Тиквоний най-много да даде пореден последен срок още един два пати и кляка.
35
2
 
16
 
! Отговори
Препатил преди 1 месец
Драга Гаргамелке, събирай багажа, взимай детето и беж при *** в Хаджидимово! Нито за Министър на външните работи ставаш, нито за премиер!
34
1
 
17
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Гербави нещастници.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, трябва да дойдат други а не ГЕРБ и ПП.
32
6
 
8
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Герб как врътна кокорко задето неще мимето за премиерТрябва да връща милярд
31
4
 
10
 
! Отговори
УРСУЛА ВИ ВИКА преди 1 месец
Довиждане шарлатани!!!
30
2
 
16
 
! Отговори
дo 29 преди 1 месец
Те така гии учат. В ораторството има специален раздел, да говориш много и красиво, а да не казваш нищо. Все пак се разбра, че е готова да клекне.
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИЗБОРИ!