Габриел: България не трябва да се окаже пред нови избори

Моят ход го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента
Обновена: 22 мар 2024 21:46 | 22 мар 2024 21:12, Стела Стоянова
145
Габриел: България не трябва да се окаже пред нови избори
Снимка БГНЕС, архив

Смятам, че трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. Бяхме в тази ситуация преди 9 месеца и тогава в името на националния интерес заявихме, че искаме да дадем на страната стабилност. Това каза кандидатът на ГЕРБ за министър председател и вицепремиер в оставка Мария Габриел в студиото на "Панорама" по БНТ.

Затова сега е много важно решението да направим всичко възможно България да не отиде на избори, да е изпълнено със съдържание. 40 на сто от българите не искат изборите. Ако върнеш празна папката, това не дава шанс за надежда

Моят ход го направих, когато върнах мандата изпълнен при президента. С този ход дадох шанс на преговорите да продължат до последния момент. И по конситуция състава на правитлеството става след гласуване в НС

Първо се подаде оставка, без аз да знам. Ротацията трябваше да е технически въпрос. Водиха се преговори в продължение на много дни, които оставиха усещането за губене на време. Затова, когато отидох да взема мандата от президента, бяхме с Кирил Петков, Николай Денков и казахме, че имаме нужда от още време. Във вторник, давайки списък с имена, в който няма нито едно неизговоено име, аз също исках да поема своята отговорност и да кажа: Нямаме право да не отговорим на онези 40% от българите, които не искат избори. Нямах право да тласна страната към нови избори, преди да изчерпам каквато и да е възможност за преговори.

Нямаш право да откажеш борбата с инфлацията, допълни тя.

За мен ще бъде важн да работя за българските граждани. За това невинаги трябва да си министър-предсдател, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: ПанорамаМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
14
 
! Отговори
невежество преди 1 месец
И от кога избори стана млъсна дума ?!
67
2
 
4
 
! Отговори
akudф преди 1 месец
Бойко Делян и продължаваме промяната целенасочено правят циркове за да се забави влизането на България в еврозоната....
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ейййй за този пусти народ на какви жертви са готови.....
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И по какви причини , не можете да обслужвате чуждите интереси и собствените си сметки . Не ти ли навява някакси на елиминиране на народа и волята му по темите на вашата нефелност .
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жената е лабилна,говори с клишета,кокорчо вярно каза за мафията,но не лице е тя,а слуга.Бойко я употреби и ще я захвърли,така както направи с много преди нея.След обиди и циркове гнусната сглобка пак ще се събере за да досъсипе България
63
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите не сме дорасли за истински политици, а Габриел е именно такава. Много възпитана, елегантна с такт и класа. На нас ни дай бивши бодигарди с речник на тираджии, пишман историци кукундрели, отново, с речник на тираджии и бивши царе с проблеми с хазарта. Тва е, нека си изберем поредния балкански субект с проблеми с агресията
62
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Хората ммат доверие само в мажоритарно избраните - президент и кметове. Пропорционално формираният парламент не представлява народа а олигархията с нейните "партии" - шайки за кражба.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еххх да си като мен "Вечно Млад Ерген". Да си имаш спомени като Мен. Спомени: "От преди да бъдеш Роден". Туй да свириш по площада, Без да си все още Роден. Туй е равно да си Вечен Млад Ерген не Роден. От както тоя Свят Светува. В тая Вселена, Вселена, Безкрайна, Славна, Страстна и Срамна, да си Вечен Млад Нероден Ерген! Блазе Чловеку както Мен. Бях в Мърдоляците на всички Славни Мъже преди Мен, дето всите са били като Мен На Балкански Полуостров - Нероден Млад Ерген. Еххх Блазе Чловеку като Мен
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Габриел непрекъснато повтаряше думата много ясно, много ясно. но на нас ни стана безпределно ясно, че тази жена е готова на всичко, за да стане премиерка въпреки обидата пред цялото общество. Болшинството бг граждани искат честни избори, а не такива с мегаломански амбиции и без достойнство. След всичките излагации и компромати, единствения изход е избори.
59
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чак когато я гледах съвсем внимателно по БНТ разбрах, че тази жена е пълна калинка. Досега само бях чувал за нея.
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герои на Чалгария, не позволявайте на тази Мафия да разруши Демокрацията и да забрани изборите! Какво ще правите без демокрация? Нали виждате какво става в Русия без демокрация? И вие ли искате така даУмрете под диктатура?
57
1
 
9
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Доверието в парламента ще пада. В правитлеството ще клони към нула. При първите прояви на икономическа криза народа ще ви избеси по кестените на Руски.
56
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
До До коментиращите!?.....Гаргамелката РЪСИ КЛИШЕТА,бе драги !!!..."Първо се подаде оставка, без аз да знам. Ротацията трябваше да е технически въпрос." ?!?!?!...ДЕВЕТ МЕСЕЦА тръбяха че на деветия ЩЕ ИМА "ротация"-ПОДАВАНЕ НА ОСТАВКА,обаче тая "не знаяла,била учудена"...?!?!?!...Колко учудена?..-Колкото половината кандидат-министри,посочени от Мутрьо в списъка й,които останаха като +ударени от гръм" като разбраха че са употребени ?
55
1
 
4
 
! Отговори
поука преди 1 месец
Жената беше разстроена.Явно не е правила това,което иска.Дана му светне в тиквения мозък да и даде шанс да действа разумно,а не под извратено мозъчен чужд натиск.
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставка Марийке и търси си друга работа.
53
1
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Абе голям страх от избори ги тресеТоя копейката им е взел акьла
52
4
 
2
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Никой няма да ви ходи повече на тъпите "избори" при сегашната избирателна система. Ако не се въведе МАЖОРИТАРНА избирателна система в два тура на следващите избори ще имате 24 % на по-следващите 18 и накрая ще се изибрате с по 10-12 % платен и ромси вот. Демокрацията е възникнала с мажоритарни избори и без тях е невъзможна.
51
2
 
14
 
! Отговори
БайПешо преди 1 месец
Мара гаргамелка я е страх от нови избори, защото знае че след едни избори ще загуби юалкото което има. А да не говориме, че заради есиния пост в политиката тука си изтърва сладкото местенце в Брюксел
50
3
 
8
 
! Отговори
Ясно е преди 1 месец
Чуя ли че някой не иска избори ми е ясен - доган пръв излезе да коментира , че не било подходящо да има избори
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разговорите се водят без нея, защото от нея нищо не зависи. И тази жена ще става премиер?!!! И в МС ще със слушалки. В дясната ще й се кара Буци, а в лявата ще и грухти Гуци!